Ministry of Culture
All Centrally protected monuments of ASIto open from 6th July 2020: ShriPrahlad Singh Patel
820 centrally protected monuments of ASI with places of worshipalready opened on 8th June 2020
03 JUL 2020 4:49PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Culture and Tourism (Independent charge),ShriPrahlad Singh Patel hasannounced that Ministry of Culture & Archaeological Survey of India (ASI) has decided to open all the centrally protected monuments by completely abiding safety protocols from 6th July 2020. He said that only those monuments/ Museums which are in the non-containment zone will be open for visitors. All Centrally protected monuments and Sites shall be bound by the protocols like sanitization, social distancing and other health protocols issued by the Ministry of Home Affairs and Ministry of Health and Family Welfare. Any specific orders of the State and/or District administrationshall also be strictly implemented, he added.
These monuments were closed in the wake of COVID-19 pandemic.Total 3691 centrally protected monuments comes under ASI out of which 820 centrally protected monuments which have places of worship were opened on 8th June 2020.
Click the link for SOP released by Archaeological Survey of India for opening all centrally protected monuments and museums, as following:
Click the link for Instructions for visitors

সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয়ভাৱে সংৰক্ষিত সকলো কীৰ্তিস্তম্ভ ৬জুলাই,২০২০ৰ পৰা পুনৰ মুকলি কৰা হ’বঃ শ্ৰী প্ৰহ্লাদ সিং পেটেল
ভাৰতীয় প্ৰত্নতাত্ত্বিক জৰীপ বিভাগৰ উপাসনাস্থলীকে ধৰি প্ৰায় ৮২০টা কেন্দ্ৰীয়ভাৱে সংৰক্ষিত কীৰ্তিস্তম্ভ ইতিমধ্যে ৮জুনৰ পৰা মুকলি হৈছে
03 JUL 2020 4:49PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক সংস্কৃতি আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰী(স্বতন্ত্ৰ) শ্ৰী প্ৰহ্লাদ সিং পেটেলে ঘোষণা কৰিছে যে সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয় আৰু ভাৰতীয় প্ৰত্নতাত্ত্বিক জৰীপ বিভাগে সকলো সুৰক্ষাজনিত নীতি-নিৰ্দেশনা পালন কৰি অহা ৬জুলাই,২০২০ৰ পৰা কেন্দ্ৰীয়ভাৱে সংৰক্ষিত সকলো কীৰ্তিস্তম্ভ মুকলি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে। তেওঁ কয় যে সেইসমূহ কাৰ্তিস্তম্ভ/সংগ্ৰহালয়হে দৰ্শনাৰ্থীৰ বাবে মুকলি কৰা হ’ব, যিবোৰ নন-ক’ণ্টেইনমেণ্ট জ’নৰ ভিতৰত আছে। কেন্দ্ৰীয়ভাৱে সংৰক্ষিত সকলো কীৰ্তিস্তম্ভ আৰু উপাসনাস্থলীয়ে গৃহ মন্ত্ৰালয় আৰু স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ে জাৰি কৰা ছেনিটাইজেচন, সামাজিক দূৰত্ব আৰু অন্যান্য স্বাস্থ্যজনিত প্ৰট’কল পালন কৰিব লাগিব। ৰাজ্য আৰু জিলা প্ৰশাসনে কোনো বিশেষ নিৰ্দেশ জাৰি কৰিলে, সেয়াও কঠোৰভাৱে পালন কৰিব লাগিব বুলি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে।
উল্লেখ্য যে, কোভিড-১৯ মহামাৰীৰ প্ৰাদূৰ্ভাৱৰ বাবে এই কীৰ্তিস্তম্ভসমূহ বন্ধ হৈ আছে। মুঠ ৩৬৯১টা কেন্দ্ৰীয়ভাৱে সংৰক্ষিত কীৰ্তিস্তম্ভ ভাৰতীয় প্ৰত্নতাত্ত্বিক জৰীপ বিভাগৰ অধীনত আছে আৰু ইয়াৰে ৮২০ টা কীৰ্তিস্তম্ভ আৰু উপাসনাস্থলী ৮জুন,২০২০ৰ পৰা মুকলি হৈছে।
কেন্দ্ৰীয়ভাৱে সংৰক্ষিত কীৰ্তিস্তম্ভসমূহ মুকলি কৰিবলৈ ভাৰতীয় প্ৰত্নতাত্ত্বিক জৰীপ বিভাগে জাৰি কৰা এছঅ’পিৰ বাবে এই লিংকত ক্লিক কৰকঃ
দৰ্শনাৰ্থীৰ বাবে জাৰি কৰা নীতি-নিৰ্দেশনাৰ বাবে ইয়াত ক্লিক কৰক।