হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্তুনা চাদা ৬০ য়ৌরে
এক্তিব কেস মশিংদগী হেন্দুনা হৌজিক নাবা ফরবা মীওই মশিং লাখ ১.২০ হেল্লে
30 JUN 2020 2:37PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং লায়েংনবা ভারত সরকার অমসুং রাজ্যশিং/য়ুতিশিংনা পুন্না অকনবা থবকশিং পায়খৎপদগী কোবিদ-১৯ অনাবা মীওইশিংগী মরক্তা ফরকপগী চাদা হৌজিক চাদা ৬০ য়ৌরে।
হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশিংগী হেন্দুনা মীওই ১,১৯,৬৯৬ অনাবা ফরে।
হৌজিক এক্তিব কেস ,১৫,১২৫ লৈরি অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি অমসুং অনাবা ৩,৩৪,৮২১ দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিনা মরম ওইদুনা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওইশিংগী মরক্ত ফরকপগী চাং চাদা ৫৯.০৭ য়ৌরে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ১৩,০৯৯ অনাবা ফরে। হৌজিক চাংয়েং তৌনবা লেব মশিং লেপ্তনা হেনগৎলি। হৌজিক ভারত্তা কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা লেব ১০৪৯ লৈরে। মসিগী মনুংদা সরকারগী ৭৬১ অমসুং লনাইগী লেব ২৮৮ নি।
লেবোরেতোরিশিং অদু মখাদা পীরি :
রিএল-তাইম আর তি পি সি আর তেস্তিং লেবস : ৫৭১(সরকার :৩৬২+লনাই: ২০৯)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৩৯৩(সরকার : ৩৬৭ + লনাই : ২৬)
সি বি এন এ এ তি তেস্তিং লেব : ৮৫ (সরকার :৩২+লনাই:৫৩)
চাংয়েং তৌবগী থবকসু কনখৎহল্লে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ২,১০,২৯২ চাংয়েং তৌখি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা সেম্পল ৮৬,০৮,৬৫৪ চাংয়েং তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা অশোই-অঙাম থোক্তনা ঈ পীবগী থবকশিং পাংথোক্নবা অনিশুবা মরক্কী ওইবা চৎন-কাংলোন অমা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা নেসনেল ব্লদ ত্রান্সফুজন কাউন্সিলনা থোকলে।
অকুপ্পা মরোলশিং মসিদা ফংগনি :
https://www.mohfw.gov.in/pdf/2ndNBTCGuidanceinLightofCOVID19Pandemic.pdf
কোবিদকী দরকার ওইবা লমচৎ-শাজৎকী চৎন-পথাপ অমা মিনিস্ত্রিনা ফোংলে অমসুং মদু https://www.mohfw.gov.in/pdf/Illustrativeguidelineupdate.pdf দগী ফংগনি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate inching close to 60%
Recovered cases are now 1lakh 20 thousand more than the number of active cases
30 JUN 2020 2:37PM by PIB Delhi
Collective and focussed efforts for containment and management of COVID-19 by Government of India along with the States/UTs have led to the recovery rate among COVID-19 patients fast approaching 60%.
As on date, there are 1,19,696 more recovered patients than COVID-19 active cases.
Also, while there are 2,15,125 active cases, all under active medical supervision, 3,34,821 patients have been cured/discharged. This has resulted in the recovery rate amongst COVID-19 patientsfurther improving to 59.07%.
During the last 24 hours, a total of 13,099 COVID-19 patients have been cured.
The number of diagnostic labs is continuously increasing. India now has 1049 diagnostic labs dedicated to COVID-19. These include 761 labs in the government sector and 288 private labs.
Further break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 571 (Govt: 362 + Private: 209)
• TrueNat based testing labs : 393 (Govt: 367 + Private: 26)
• CBNAAT based testing labs : 85 (Govt: 32 + Private: 53)
Testing is also being ramped up. As many as 2,10,292 samples have been tested in the last 24 hours. The total number of samples tested, as on date, is 86,08,654.
The National Blood Transfusion Council under the Ministry of Health and Family Welfare has issued the Second Interim Guidance to Conduct Blood Transfusion Services safely in the COVID-19 pandemic.
Details can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/2ndNBTCGuidanceinLightofCOVID19Pandemic.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/and @MoHFW_INDIA.