কল্চর মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নিং চিংশিল্লকপগী মতুং ইন্না কলচর মন্ত্রালয়না জুন ২৮দগী জুলাই ১২, ২০২০ ফাওবা উ থানবগীদমক "সঙ্কল্প পর্ব" পাঙথোক্কদৌরি
কলচর মন্ত্রীনা মীয়াম পুম্নমক্না সঙ্কল্প পর্ব শরুক য়ানবা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা নুংশিৎ নুংশা শেংবা অকোইবা অমা পুরক্নবগীদমক উ থানবা পুক্নিং চিংশিল্লক্লি
27 JUN 2020 4:38PM by PIB Imphal
ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তরু তনানবা অমসুং নুংশিৎ নুংশা শেংবা লৈবাক অমা ওইননবগীদক ওফিসকী অকোইবদা নত্ত্রগা হেক য়াবা মফমদা উ মঙাদগী তাদনা থানবা পাউজেল্লক্লি। কেন্দ্রগী কলচর অমসুং তুরিজমগী রাজ্যগী মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) পুরিবা শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ঙসি মায় পাক্না "সঙ্কল্প পর্ব" পাঙথোক্নবা অমসুং ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা পামজবা উ থানবা পাউদম্লক্লি।
শ্রী পতেলনা খঙহল্লক্লি মদুদি কলচর মন্ত্রালয়না জুনগী তাং ২৮দগী জুলাই ১২, ২০২০ ফাওবা সঙ্কল্প পর্ব পাঙথোক্তুনা মন্ত্রালয় অসিনা মখা তাবা ওফিসশিং, একাদেমীশিং, মসিগী মখাদা লৈবা ইন্সতিত্যুসনশিং, এফিলিএৎ ইন্সতিত্যুসনশিংদা মখোয়গী কেম্পসতা নত্ত্রগা অকোইবদা হেক অয়াবা মফমদা উ থানবা খঙহনখ্রে। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী ওইবা হর্বল হেরিতেজনি হায়না শক তাকখ্রবা উ মঙা কলচর মন্ত্রালয়না থানবা খন্নরে। হায়রিবা উশিং অদুদি (১) "বার্গদ" (২) "আউলা" (৩) "পিপাল" (৪) "অশোক" (৫) "বেল"নি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি করিগুম্বা হায়রিবা উশিং অসিগী চরাশিং অসি ফংদবা তারবসু অতোপ্পা মখোয়না পাম্বা উ চারা মখল অমহেক্তা থাবা য়াগনি।
শ্রী পতেলনা অমুকসু হায়খি মদুদি ওর্গনাইজেসন খুদিংমক্না মখোয়গী শিন্মী খুদিংমক্না মশা-মশানা পামজবা উ অমমম ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা তাক্লকপগী মতুং ইন্না থাগদবা উ মঙা অসিগী মথক্তা থাগদবনি হায়খি। ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনা মখা তানা চহী অসিগী মনুংদা থাখ্রবা উশিং অসি হিংনবা অমসুং মশা মরেং ফনবগীদমক মখোয়গী শিন্মীশিংনা হোৎনহনগদবনি।
শ্রী পতেলনা মীপুম খুদিংমক্তা সঙ্কল্প পর্ব অসিবু শরুক য়াদুনা মখোয়না থারিবশিংদুগী ফোতো কলচর মন্ত্রালয়গা লোইননা #संकल्पपर्व #SankalpParv হায়না মীয়ামদা শেয়র তৌবীনবা আপিল তৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি থাবা খোৎপগী মতাং চপ চাবা মতম ওইরিবা মোন্সুনসু লাক্লে। অশেংবা নুংশিৎ অমসুং তরু তনানবা অকোইবা অমা ঐখোয়না তঙাইফদে হায়বসি হন্দক্কী লাইচৎ অসিগী মনুংদা খঙলে অমসুং ঐখোয়না ঐখোয়গীদমক থম্বীরম্লিবা মনা মশীংগী লন অসিগীদমক চাউথোকচরি, মসিনা লাইচৎ অসিগী মনুংদা ঐখোয়না অশোই অঙাম য়াওদনা লান্থেংনবা ঙমহল্লিবনি। ঐহাক্না মীয়াম পুম্বদা সঙ্কল্প পর্ব অসিবু শরুক য়াবীনবা হায়জরি অমসুং উ অমমম থাবীদুনা শেন্নবীদুনা ঐখোয় পুম্নমক্না অশেংবা অমসুং তরু তনানবা অকোইবা অমা শেম্মিন্নদুনা চাউখৎলবা "ভারত" অমা ওইনবা হোৎনমিন্নরসি।

Ministry of Culture
On the call of Prime Minister, Culture Ministry to celebrate “Sankalp Parva” to plant trees from 28th June to 12 July 2020
Culture Minister urges all to participate in the Sankalp parv and plant trees to create healthy environment in our country
27 JUN 2020 4:38PM by PIB Delhi
Prime Minister of India Shri Narendra Modi has called for planting at least five trees either in Officecampus or wherever it is possible, to ensure clean and healthy environment of the country. Union Minister of State for Culture and Tourism (Independent charge)Shri Prahlad Singh Pateltoday called for successful organizing of “Sankalp Parva” and plant trees as desired by our Prime Minister.
Shri Patel informed that the Ministry of Culture has decided to celebrate Sankalp Parva from 28th June to 12 July 2020, wherein Ministry expects all its Subordinate Offices, Academies, Attached Institutions, Affiliated Institutions to plant trees in its campus or at the surroundings wherever it is possible. He added that the Ministry of Culture recommends to plants five trees which have been identified by our Prime Minister and which represent the herbal heritage of our country. These trees are (i) “Bargad” (ii) “Awla” (iii) “Pepal” (iv) “Ashok” (v) “Bel”. He further said that if sapling of these trees are not available then people may do plantation of any other sapling of their choice.
Shri Patel also said that the organizations must ensure that each employee should plant at least one tree of his/her choice and over and above these five trees which should be planted as per the call of thePrime Minister.The Institutions must also ensure that the employee takes care of plant planted by them during the year so that it survives and flourishes .
Shri Patel hasurged all to participate in the Sankalp Parv and share the photo of plantation with #संकल्पपर्व #SankalpParv with Ministry of Culture. He said that monsoon season has started , which is right time for plantation. We have seen the importance of clean and healthy environment during this Pandemic and we are proud of our Herbal Wealth which hasenough strength to enable us to sail through safely in the period of Pandemic. I urge everybody to participate in this Sankalp Parv and plant and take care of at least one plant, so we can create healthy environment and a flourishing “Bharat”.