লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
বিল্দিং এন্দ অদর কন্সত্রক্সন ৱর্করস (বি.ও.সি.দবল্যু.) কোতি অনিনা লোকদাউন মনুংদা শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা কোতি ৪৯৫৭ ফঙখ্রে
23 JUN 2020 12:26PM by PIB Imphal
শীংথানিঙাই ওইবা খোংথাং অমা ওইনা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়না মার্চকী তাং ২৪, ২০২০দা থোকখিবা এদবাইজরিগী পাউখুম ওইনা স্তেৎ সরকারনা হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ৪৯৫৭গী য়াম্লবা শেনফম অমা লোকদাউন মনুংদা লৈবাক অসিগী রিজিস্তর তৌরবা কন্সত্রক্সনগী শিন্মী চাওরাক্না কোতি অনিদা য়েন্থোকখ্রে। দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর (দি.বি.তি.)গী খুত্থাংদা শিন্মীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তদা হকথেংননা কোতি ১.৭৫ ত্রাঞ্জেক্সন তৌখি। লোকদাউন মনুংদা মীওই অমদা শেলগী কান্নবা লুপা ১০০০দগী লুপা ৬০০০ ফাওবা ফঙবগী মথক্তা স্তেৎ খরনা মখোয়গী শিন্মীশিংদা চাননবা চিঞ্জাক অমসুং রসনসু পীখি।
কোবিদ-১৯গী লোকদাউনগী খুদোংচাদবা তানফম অসিগী মনুংদা, কন্সত্রক্সন শিন্মীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী মতাংদা স্তেৎ সরকার অমসুং স্তেৎ ৱেলফিয়র বোর্দ পুম্নমক্কা লোয়ননা থবক তৌরিবা কেন্দ্রগী নোদেল মন্ত্রালয় ওইরিবা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয় অসিনা মখোয়না খ্বাইদগী মথৌ তাবা মতমদা শেলশিং মখোয়দা মতম চানা ত্রান্সফর তৌনবা হোৎনরি।
বিল্দিং এন্দ অদর কন্সত্রক্সন ৱর্করস (বি.ও.সি.দবল্যু.) অসি ভারতকী ওর্গনাইজ তৌদ্রিবা সেক্তরগী শিন্মীশিংগী খ্বাইদগী অৱাবা তারিবা শরুক অমনি। মখোয়না ফীভম শোক্লবা মওংদা থবক শুরি লোয়ননা তুংগী আশা উবা ফঙদ্রি। মখোয়শিংগী মরক্তা শরুক অমদি অতোপ্পা স্তেৎশিংদা মশাগী পোক্নফমদগী লাপ্না মাইগ্রেন্ত শিন্মী ওইনা থবক শুরি। মখোয়না লৈবাক শেমগৎপদা অচৌবা থৌদাং লৌরি অদুবু মখোয় মশাদি খুন্নাই অসিদা শোত্থনা লৈরি।
বিল্দিং এন্দ অদর কন্সত্রক্সন ৱর্করস এক্ত, ১৯৯৬ অসি শিন্মীশিং অসিদা থবক পীনবা অমসুং সর্ভিস পীবা হেনগৎনবা অমসুং মখোয়বু খুদোংথিবা থোক্তনবা, হকশেল অমসুং য়াইফ থৌরাংশিং পীনবা চৎনবা হৌখি। এক্ত অসিগা লোয়ননা সেস এক্তনা লায়চৎকী ৱারবা তানফম অসিদা কন্সত্রক্সন ৱর্করশিংদা মতেং পীদুনা মখোয়বু কনবদা অচৌবা থৌদাং লৌখি। এক্ত অসিগী মখাদা স্তেৎ সরকারনা মখোয়গী স্তেৎ ৱেলফিবর বোর্দশিংগী খুত্থাংদা কন্সত্রক্সন ৱর্করশিংগী য়াইফ থৌরাং স্কিমশিং শেম্বা অমসুং লৌখৎপা তাই। ফন্দ অসিদা কন্সত্রক্সনগী অচংবা শেলশিংগী খাজনা @১% স্তেৎ সরকারনা থীহল্লগা অমসুং খোমগৎলগা মসি য়াইফ থৌরাংগী ফন্দদা হাপচিল্লি।
লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়না মার্চ ২৪, ২০২০দা চীফ মিনিস্তর পুম্নমক্তা মতম চানা এদবাইজরি অমা থাদুনা স্তেৎশিংনা এক্ত অসিগী সেক্সন ২২ (১) (ঐচ)গী মখাদা স্কিম অমা শেমদুনা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্দফর (দি.বি.তি.) ,মোদকী খুত্থাংদা কন্সত্রক্সন ৱর্করশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা ফন্দশিং মরাং কায়না ত্রান্সফর তৌগদবনি হায়না য়াথং পীখি। মখোয়গী মথৌ তাবা মতেং অদুগী মতুং ইন্না কন্সত্রক্সন ৱর্করশিংদা পীগদবা শেনফম অদু মশা মশাগী স্তেৎ সরকারনা লেপকনি। কন্সত্রক্সন ৱর্করশিংনা মায়োক্নরিবা শেলগী অৱাবা অদু হন্থহনবদা মতেং ওইনবা এদবাইজরী অসি থোকখি। হীরম অসিগা মান্নবা চিথী অমা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তগী সেক্রেতরীনা স্তেৎ পুম্নমক্কী চীফ সেক্রেতরীদা ইখি অমসুং মতম মতমগী ওইনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা থবক কনশিনখি।
মখোয়গী মাইগ্রেন্ত ওইবগী মওং, থবক মফম হোংবা, লাইরিক্কী মঙাল অমসুং এৱের্নেস ৱাৎপা অসিগুম্বা মরমশিং অসিনা বিল্দিং এন্দ অদর কন্সত্রক্সন ৱর্কর খরদি পাউ ফাওনবা ঙমদনা লৈরি। খুদোংচাদবা অসি কোকহন্ননবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না প্রুধান মন্ত্রী জন অরোগ্য য়োজনা (পি.এম.- জে.এ.ৱাই.)গী খুত্থাংদা ৱাৎহৌরিবা শিন্মীশিং অসিগী রেজিস্ত্রেসন অদু অথুবদা ত্রেক তৌবা, মফম খুদিংদা কান্নবশিং অসি ফঙহনবা , সোসিএল সেক্ব্যুরিতী স্কিমশিংগী য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌনবা, প্রধান মন্ত্রী জীবন জোতি বিমা য়োজনা (পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী সুরকশা বিমা য়োজনা (পি.এম.এস.বি.ৱাই.)গী খুত্থাংদা শীবা অমসুং শোইনায়বা কভর তৌবা, প্রধান মন্ত্রী শ্রম য়োগী মানধন য়োজনা (পি.এম.-এস.ৱাই.এম.)গী খুত্থাংদা অহল ওইরবা মতমদা পুন্সি চুপ্পা পেন্সন পীবা অমসুং অচৌবা সহরশিংদা চৎপদা লৈফম চাফম পীনবা প্রোবিজনশিং য়াওবা মিসন মোদ প্রোজেক্ত অমা হৌদোক্নবা থৌরাং তৌখ্রে।

Ministry of Labour & Employment
Two crore Building and Other Construction Workers (BOCW) received cash assistance of Rs 4957 crore during lockdown
23 JUN 2020 12:26PM by PIB Delhi
In a significant move, the State Governments, in response to the advisory dated 24th March, 2020 issued by the Ministry of Labour & Employment, have disbursed a substantial amount of Rs 4957 crore cash assistance till date to approximately two crore registered construction workers across the country during the lockdown. About 1.75 crore transactions were done directly into the bank accounts of the workers through Direct Benefit Transfer (DBT). Apart from cash benefits ranging from Rs 1000 to Rs 6000 per worker during the lockdown, some of the States have also provided food and ration to their workers.
During the challenging times of COVID-19 lockdown, Ministry of Labour & Employment, which is the Nodal Central Ministry to coordinate with all the State Governments and State Welfare Boards in the matter of welfare of the construction workers, has left no stone unturned in ensuring timely cash transfers to them, when they needed it the most.
The building and other construction workers (BOCW) are the most vulnerable segment of the unorganized sector workers in India. They work under aggravating conditions with uncertain future. A large chunk of them are migrant labourers working in different states far away from their native places. They play a significant role in nation-building yet find themselves on the margins of the society.
The Building and Other Construction Workers Act, 1996 was enacted to regulate the employment and conditions of service of these workers and to provide for their safety, health and welfare measures. The Act along-with the Cess Act has played a significant role in coming to the rescue of construction workers by providing them subsistence during the tough times of pandemic. Under the Act, the State Governments through their State Welfare Boards are mandated to frame and implement welfare schemes for construction workers. The fund comprises the Cess @1% of construction costs which is levied and collected by the State Governments and remitted to the Welfare Fund.
A timely advisory was sent to all the Chief Ministers on 24thMarch, 2020 by the Union Minister of Labour and Employment, advising the States to frame a scheme under section 22 (1) (h) of the Act, for transfer of adequate funds in the bank accounts of construction workers through direct benefit transfer (DBT) mode. The amount to be granted to the construction workers was to be decided by the respective State Governments necessary for their subsistence. The advisory was issued to help mitigate the financial crisis faced by construction workers. A similar letter was also written by the Secretary of Labour & Employment to the Chief Secretaries of all the States and vigorously followed through Video Conferencing from time to time.
There are some Building and Other Construction Workers, who are still out of the range due to reasons such as their migratory nature, changing work-sites, low levels of literacy and awareness. In order to address the issue, the Union Ministry has planned to launch a Mission Mode Project to fast track the registration of the left-out Workers, portability of benefits, universalisation of social security schemes on health insurance through Pradhaan Mantri Jan Arogya Yojna (PM -JAY ), life & disability cover through Pradhaan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojna (PMJJBY) & Pradhaan Mantri Suraksha Bima Yojna (PMSBY), life-long pension during old age through Pradhaan Mantri Shram-Yogi Maandhan Yojna (PM-SYM) and provision of transit accommodations in large cities.