Ministry of Chemicals and Fertilizers
Shri Mandaviya inaugurates India's one of the largest 1st Virtual Healthcare & Hygiene EXPO 2020
Five-day expo to focus on Ayush & Wellness, Medical Devices, Medical Textiles & Consumables, Pharmaceuticals and Hygiene & Sanitization
22 JUN 2020 4:05PM by PIB Delhi
The Minister of State for Shipping (Independent charge) and Chemicals & Fertilisers Shri Mansukh Mandaviya today inaugurated India's one the largest 1st Virtual Healthcare & Hygiene EXPO 2020 . The Expo has been organised by FICCI.
RLPB.jpg)
The event was inaugurated virtually which will be live daily from 22nd to 26th June, 2020. Shri Anurag Sharma, M.P., Jhansi and Chairman, FICCI, AYUSH Committee, Dr. Sangita Reddy, President FICCI, Ms. P.V. Sindhu, eminent sports personality, Shri Badhri Iyengar, Chairman, FICCI Medical Devices Fourm and other representatives from the industries attended the Virtual EXPO.
This is the first ever largest virtual exhibition in India making a new beginning. This is the new norm, wherein business will happen virtually as Digital India is now making a way forward.
Speaking at the Inauguration, Minister said that an ecosystem is being built for a self-reliant India, which will help in ramping up domestic production in Pharmaceutical Sector and Health & Hygiene Sector. Health, Hygiene & Sanitation, Medical Textiles & Devices, AYUSH and Wellness sector assume greater significance in our resolute fight against the COVID 19 pandemic. He highlighted various initiatives announced in this direction by the Honourable PM since 2014 such as providing toilets for every household, “Ayushman Bharat” to cover 10 crore family for healthcare, “Swatch Bharat Abhiyan”, “Suvidha Sanitary” Napkin etc.. He also spoke about Jan Aushadhi stores which are providing quality medicines at affordable price for everyone. Shri Mandaviya elaborated how all these initiatives became possible due to firm vision of Narendra Modi Government.
The Minister emphasised the importance of better Women Health which he said is an area where we all should focus and work upon. He gave the example of “Suvidha Sanitary” Napkin sold in Jan Aushadhi Stores at Rs.1/- per pad. Such initiatives are unique way of ensuring health hygiene of womenfolk of the country. He agreed with Ms P V Sindhu that Fitness and Hygiene are integral part of Healthcare sector. "One has to be physically fit and manage exercise routine to keep one healthy," he added.
Shri Mandaviya also spoke about the recent policy announcement of Government giving incentives for setting up of Bulk Drug Park and Medical Device Park in India. He said that Government is ready to help the Private Sector if they want to set up such parks in India by equity participation. He explained how such announcements will act as a cog in the wheel of #Atmanirbharat Abhiyan announced by the Prime Minister.
Minister acknowledged the efforts by all citizens and especially praised the frontline workers, the doctors, nurses, police etc. He appreciated and made special acknowledgement to the manufacturing community who rose to the occasion converting challenges into opportunity. From ramping up the health infra, creating beds to manufacturing PPE Kits, Masks, Ventilators and devices. He stated that India Inc. has supported the government shoulder to shoulder.
Shri Mandaviya also spoke about the benefits of AYUSH and how the preparations of AYUSH are immunity booster. "Traditional medicines are playing an important role in supporting the Government’s efforts to tackle the Corona crisis," he said.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা অহানবা ভর্চুএল হেল্থকিয়ার অমসুং হাইজিন এক্সপো ২০২০ মন্দাবিয়ানা হৌদোকখ্রে
নুমিৎ ৫গী এক্সপো অদু অয়ুস, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, মেদিকেল তেক্সতাইলশিং অমসুং পোৎলমশিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং হাইজিন অমসুং সেনিতেসনদা য়ুম্ফম ওইরি
22 JUN 2020 4:05PM by PIB Imphal
ঙসি সিপ্পিং(মনিংতম্বা), কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরগী রাজ্য মন্ত্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা অহানবা ভর্চুএল হেল্থকিয়ার অমসুং হাইজিন এক্সপো ২০২০ হৌদোকখ্রে । এক্সপো অদু এফ.আই.সি.সি.আইনা শীনবনি ।
ভর্চুএল ওইনা হৌদোকখিবা থৌরম অদু নুমিৎ খুদিংগী ২০২০গী জুন ২২দগী ২৬ ফাওবা লাইভ থাগনি । ভর্চুএল এক্সপো অদুদা ঝান্সিগী এম.পি অনুরাগ শর্মা, অয়ুস কমিতিগী চেয়রমেন দোক্তর সঙ্গিতা রেদ্দি, এফ.আই.সি.সি.আইগী প্রসিদেন্ত পি.ভি সিন্ধু, মশক নাইবা শানরোইশিং, এফ.আই.সি.সি.আই মেদিকেল দিভাইস ফোরমগী চেয়রমেন বাধরি আইয়েঙ্গর অমসুং ইন্দস্ত্রিগী মীহুৎশিং শরুক য়াখি
RLPB.jpg)
অনৌবা খঙহৌ অমগীদমক মসি ভারত্তা অহানবা ওইনা পাংথোকপা ভর্চুএল একজিবিসন অমনি । অনৌবা মওং অসিদা দিজিতেল ইন্দিয়া চাউখৎলকপা ওইনা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং ভর্চুএল ওইনা পাংথোক্কনি ।
থৌরম অদুদা মিনিস্তরনা হায়খি লৈবাক অসিদা অয়ুস, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, মেদিকেল তেক্সতাইলশিং অমসুং পোৎলমশিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং হাইজিন অমসুং সেনিতেসনগী পোৎচৈশিং পুথোক্তুনা মশা-মরোমদোম লেপচবা ভারত অমা ওইহন্না ফিবম শেমগৎলে । মসিনা ঐখোয়না কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংনবদা হেন্না খুদোংচাহল্লগনি । ২০১৪দগী প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখিবা থৌরাংশিংগী মখাদা য়ুম খুদিংদা তোইলেতশিং ফংহল্লে, অয়ুস্মান ভারতকী মখাদা ইমুং ক্রোর ১০ অনা-লায়েংগী কান্নবা ফংলে, শ্বাছ ভারত অভিয়ান , সুবিধা সেনিতরি নেপকিনগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লে । জন ঔসাদি কেন্দ্রশিংদা অফবা হিদাকশিং অহোংবা মমলদা ফংহল্লে । হায়রিবা থবকশিং অসি নরেন্দ্র মোদী সরকারনা অকনবা পান্দম অমগা লোয়ননা থবক পায়খৎপদগী পাংথোকপা ঙম্বনি ।
মিনিস্তরনা হায়খি , নুপীশিংগী হকশেল মরুওইনা লৌদুনা থবক কয়া পায়খৎলে । জন ঔসাদি কেন্দ্রশিংদা “সুবিধা সেনিতরি” নেপকিন পেদ অমদা লুপা ১দা ফংহল্লে । অসিগুম্বা থবকশিং অসিনা লৈবাক অসিগী নুপীশিং লু-নান্না লৈবা ঙমহল্লে । কনাগুম্বা অমনা হকচাং ফনা লৈনবা চাং নাইনা শাজেল তৌগদবনি ।
মহাক্না হায়খি ভারত্তা ব্লক দ্রগ পার্ক অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্ক শানবা হন্দক সরকারনা থৌশিল অমা লাউথোকখ্রে । ইকুইতি পুথোক্তুনা লনাই কম্পেনিশিংনা ভারত্তা অসিগুম্বা পার্কশিং লিংখৎপা পামলবদি মতেং পাংনবা সরকারনা থৌরাং তৌদুনা লৈরি । অসিগুম্বা লাউথোকশিং অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখিবা #Atmanirbharat Abhiyanগী খোঙজেল য়াংখৎহনগনি ।
মিনিস্তরনা হায়খি দোক্তর, নর্সশিং, পুলিস অমসুং মীয়াম্না মাংজিল থাদুনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি থাগৎলি । শিংনবা অসি খুদোংচাবা অমা ওন্থোক্লিবা মেনুফেকচরিং ইন্দস্ত্রিশিং থাগৎলি । মখোয়না পি.পি.ই কিতশিং, মাক্সশিং, ভেন্তিলেতরশিং অমসুং খুৎলায় কয়া পুথোক্লে । ভারতকী কোরপোরেতশিংনা সরকার অসি শৌগৎলি ।
মহাক্না হায়খি কোরোনাভাইরস লাকশিন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিদা মহৌশাদগী লৈরক্লবা হিদাক-লাংথকশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি ।