প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা অসি প্রধান মন্ত্রীনা য়েংশিনখ্রে
13 JUN 2020 6:05PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি লান্থেংনরিবা অসি য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মকোক থোংবা মন্ত্রীশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা কুপ্না খন্ননবা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। মীফম অসিদা লাইচৎ অসিগী নেস্নলগী থাক্তা ওইরিবা ফীভম অমসুং লৌখৎলিবা থৌরাং অদু য়েংশিনখি। মীফম অসিনা দিল্লী য়াওনা তোঙান তোঙানবা স্তেৎশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা ওইরিবা ফীভম অদুসু খন্নখি। মীফম অসিদা হোম পুরিবা মন্ত্রী, হকশেলগী মন্ত্রী, প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরী, কেবিনেৎ সেক্রেতরী, হকশেলগী সেক্রেতরী, দি.জি. আই.সি.এম.আর. অমসুং অতৈ অতোপ্পা মরী লৈনবা এম্পাৱর্দ গ্রুপশিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি।
মথৌ তারকদৌরিবা শহর-অমসুং দিস্ত্রিক্ত-ৱাইসকী মথৌ তাবা হোস্পিতালগী ফমুংশিং/আইসোলেসনগী ফমুংশিংগী মতাংদা এম্পাৱর্দ গ্রুপনা পীবা পাউতাকশিং অদু লৌশিল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হকশেল মন্ত্রালয়গী ওফিসিএলশিংদা স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা তান্নরগা ইমর্জেন্সী প্লানিং তৌনবা খঙহনখি। নোংজু পন্থা লাকপগা ইরোইননা লৌখৎপা য়াবা থৌরাংশিং অদুসু লৌখৎনবা মহাক্না হায়খি।
এন.আই.তি.আই.গী মেম্বর, এম্পাৱর্দ গ্রুপ ওফ মেদিকেল ইমর্জেন্সী মেনেজমেন্ত প্লানগী কনবেনর ওইরিবা দোক্তর ভিনোদ পোলনা হৌজিক ওইরিবা ফীভম অমসুং মিদিয়ম তর্মদা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী ওইরকপা য়াবা মওং মতৌশিং অদু কুপ্না য়াওরবা প্রজেন্তেসন অমা উৎখি। অপুনবা কেসকী মনুংদা শরুক অহুম থোকপগী অনিদি স্তেৎ ৫দগী ওইরি লোয়ননা অচৌবা শহরশিংদা কেস মশিং কা হেন্না য়াম্বা উবা ফংখি। মরু ওইনা অচৌবা শহরশিংনা অৱাবা মায়োক্নরিবা অসি য়েংলগা, তেস্ত তৌবগা লোয়ননা ফমুং মশিং অমসুং সর্বিসশিং হেনগৎহন্দুনা নুমিৎ খুদিংদী য়ামখৎলক্লিবা কেস অসি মপুং ফানা য়েংশিন্নবা খন্নখি।
মথৌ তারকদৌরিবা শহর-অমসুং দিস্ত্রিক্ত-ৱাইসকী মথৌ তাবা হোস্পিতালগী ফমুংশিং/আইসোলেসনগী ফমুংশিংগী মতাংদা এম্পাৱর্দ গ্রুপনা পীবা পাউতাকশিং অদু লৌশিল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হকশেল মন্ত্রালয়গী ওফিসিএলশিংদা স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা তান্নরগা ইমর্জেন্সী প্লানিং তৌনবা খঙহনখি। নোংজু পন্থা লাকপগা ইরোইননা লৌখৎপা য়াবা থৌরাংশিং অদুসু লৌখৎনবা মহাক্না হায়খি।
লৈবাক্কী কোনুংদা কোবিদ১৯ লায়না অসিনা হৌজিক অমসুং থোকহল্লকপা য়াবা ফীভম অদু খন্নদুনা অমসুং লাক্কদৌরিবা থা ২অসিগী প্রোজেক্সনশিং অদুসু চেকশিন্না খন্নখি। হোম পুবা মন্ত্রী অমসুং হকশেল মন্ত্রীনা এল.তি. গভর্নর, এন.সি.তি. দিল্লী সরকারগী চীফ মিনিস্তরগা লোয়ননা ভারত সরকারগী, দিল্লী সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং দিল্লীগী ম্যুনিসিপাল কোর্পরেসনগী ওফিসিএলশিং য়াওনা কোবিদ-১৯গী কেস হেনগৎলকপা অসিনা থোকহল্লকপা খুদোংথিবা অসি মায়োকননবা চপ মান্ননা অমসুং হীরম শুনা য়াওবা পোরম অমা য়াৎনবা ইমর্জেন্সী মীফম অমা কৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে।
হীরম কয়াদা স্তেৎ, দিস্ত্রিক্ত অমসুং শহর কয়ানা লাইচৎ অসি মাইপাকনা লাকশিনবা অমসুং ঙাকথোপগী শীংথানিঙাই ওইরবা থবক কয়া তৌখিবা অসি শকখঙবা উৎখি অমসুং থগৎপা ফোংদোকখি। মসিগী মাইপাকপগী ৱারীশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা ঙাকথোকনবা পাম্বৈশিং অসিবু অতোপ্পদা ইথিল পীবা অমসুং অনৌবা ৱাখল্লোনশিং অসি পাকশন্না খঙহনগদবনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister reviews India’s fight against Covid-19
13 JUN 2020 6:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi held a detailed meeting with senior ministers and officials to review India’s response to Covid-19 pandemic. The meeting reviewed the national level status and preparation in the context of the pandemic. The meeting also took stock of situation in different states and union territories including Delhi. The meeting was attended by the Home Minister, Health Minister, Principal Secretary to PM, Cabinet Secretary, Health Secretary, DG ICMR and other related conveners of the Empowered Groups.
Dr. Vinod Paul, Member NITI, Convenor of the Empowered Group of Medical Emergency Management Plan, made a detailed presentation on the current status and likely scenario of Covid-19 cases in the medium term. It was observed that out of the total cases two-thirds are in 5 states with an overwhelming proportion of cases in big cities. In view of the challenges being faced, particularly by the large cities, it was discussed to augment testing as well as the number of beds and services to effectively handle the peak surge of daily cases.
Prime Minister took cognizance of the recommendations of the Empowered Group on city- and district-wise requirements of hospital beds/isolation beds which will be required and instructed Health Ministry officials to undertake emergency planning in consultation with the States/UTs. He also advised the Ministry to ensure suitable preparations in view of the start of the Monsoon season.
The present and emerging scenario of the Covid 19 disease in the capital was discussed and the projections for next 2 months was deliberated. Prime Minister suggested that Home Minister and Health Minister should convene an emergency meeting with Lt Governor, Chief Minister of Government of NCT Delhi in presence of all senior officials of Government of India, Government of Delhi and officials of Municipal Corporations of Delhi to plan a coordinated and comprehensive response to handle the challenge posed by rising cases of Covid-19.
It was noted and appreciated that there have been many instances of outstanding work done by several states, districts and cities in containing and controlling the outbreak successfully. These success stories and best practices should be widely disseminated to provide inspiration and innovative ideas to others.