Ministry of Labour & Employment
EPFO leverages CSC network to conduct Jeevan Pramaan for pensioners
11 JUN 2020 4:45PM by PIB Delhi
In recognition of need to bring service delivery closer to the door steps of EPS pensioners, especially during the challenging times of COVID -19 Pandemic, EPFO has proactively partnered with Common Service Centre (CSC) to provide facility to submit Digital Jeevan Pramaan. By leveraging the last mile network of over 3.65 lakh Common Services Centers, EPFO provides its 65 lakh pensioners facility to submit Digital Jeevan Pramaan closer to their residence. EPS pensioners are required to submit Jeevan Pramaan /Life certificate each year to continue to draw pension.
In addition to CSC centers, EPS pensioners can also submit Jeevan Pramaan through 135 regional offices and 117 district offices and pension disbursing banks. A multi agency model adopted by EPFO empowers EPS pensioners with choice and autonomy to select the service delivery agency as per their convenience.
A key policy change has been to allow EPS pensioners to submit Digital Jeevan Pramaan at any time during the year as per their convenience. The life certificate will remain valid for one year from date of submission. Earlier, the pensioners were required to submit the Jeevan Pramaan in the month of November. This resulted in difficulties faced by pensioners and generated large number of grievances on account of stoppage of pension. Also, in case of belated submission of Life Certificate it remained valid only for a few months up to November. This pro pensioner step has been taken to provide hassle free social security cover to EPS pensioners.
EPFO is committed to facilitate financial independence of its 65 lakh EPS pensioners by ensuring timely disbursement of pension especially during the times of crisis.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
পেন্সনরশিংগী জীবন প্রামান পীশিন্নবা ই.পি.এফ.ও.না সি.এস.সি. নেতৱার্ক লেবরেজ তৌখ্রে
11 JUN 2020 4:45PM by PIB Imphal
ই.পি.এস. পেন্সনরশিংগী য়ুমগী মনাক অনকপদা সর্ভিস ফংহনবা মথৌ তাই হায়বা অসি খঙবিদুনা মরু ওইনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিনা ৱা্ল্লিবা তানফম অসিগী মনুংদা, ই.পি.এফ.ও.না কম্মন সর্ভিস সেন্তর (সি.এস.সি.)গা মাংজৌননা য়েংশিন্নবা খুৎশমন্দুনা দিজিতেল জীবন প্রামান পীশিল্লকনবা খুদোংচাবা পীখ্রে। মমাংগী কম্মন সর্ভিসেস সেন্তর লাখ ৩.৬৫রোমগী মাইল নেতৱার্ক অসি লেবরেজ তৌদুনা পেন্সনর লাখ ৬৫তা দিজিতেল জীবন প্রামান মখোয়গী য়ুমগী অনকপদা পীশিন্নবা খুদোংচাবা পীখি। ই.পি.এস.কী পেন্সনরশিংনা পেন্সন লেপতনা ফংনবা চহী খুদিংগী জীবন প্রামান/লাইফ সর্তিফিকেৎ পীশিনবা মথৌ তারি।
সি.এস.সি. সেন্তরশিংগী মথক্তা, ই.পি.এস. পেন্সনরশিংনা রিজনেল ওফিস ১৩৫ অমসুং দিস্ত্রিক্ত ওফিস অমসুং পেন্সন কাইথোকপা য়াবা বেঙ্ক ১১৭গী খুত্থাংদা জীবন প্রামান পীশিনবসু য়াগনি। ই.পি.এফ.ও.না মল্তি এজেন্সি মোদেল অমা শীজিন্নদুনা ই.পি.এস. পেন্সনরশিংদা মখোয়গী খুদোংচাবগী মতুং ইন্না অপাম্বা অমসুং মরোমদোম ওইনা সর্ভিস ফংনবা এজেন্সি অদু খনবা য়াহল্লি। রশিংগী মথক্তা, ই.পি.এস. পেন্সনরশিংনা রিজনেল ওফিস ১৩৫ অমসুংদিসুদোংচাবা পীখি। ই.পি.এস.কী পেন্সনরশিংনা চহী খুদিংগী
ই.পি.এস. পেন্সনরশিংনা মতম অমা হেক্তদা চহী অমগী মনুংদা মখোয়গী খুদোংচাবগী মতুং ইন্না দিজিতেল জীবন প্রামান পীশিনবা য়ানবা মরু ওইবা পোলিসি অমা শেমদোকখ্রে। লাইফ সর্তিফিকেৎ অসি পীশিল্লখিবা তাং অদুদগী চহী অমা চৎনগনি। মমাংদদি, পেন্সনরশিংনা জীবন প্রামানা অসি নোভেম্বর থাদা পীশিনবা মথৌ তারম্মি। মসিনা মরম ওইদুনা পেন্সনরশিংনা অৱাবা কয়া মাইয়োক্নরম্মি অমসুং পেন্সন লেপখিবগী মতাংদা মশিং য়াম্লবা ৱাকৎশিং লাকখি। অমসুং, করিগুম্বা লাইফ সর্তিফিকেৎ অসি থেংনা পীশিল্লবদি মদু নোভেম্বর ফাওবা থা খরা খক্তুমক চৎনরম্মি। মসিগী পেন্সনরগী ওইবা অখন্নবা খোঙথাং অসিনা ই.পি.এস. পেন্সনরশিদা লায়না পুন্সিবু নুংঙাইনা হীংনবা খুদোংচাবা পীরি।
ই.পি.এফ.ও.না মখোয়গী ই.পি.এস. পেন্সনর লাখ ৬৫দা মরু ওইনা অৱাবা তারিঙৈ মনুংদা মরোমদোম লেপ্পা ঙমজনবা শেলগী তেংবাংগী খুদোংচাবা অসি মতম চানা পেন্সন পীথোকনবা হোৎনরি।