কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
আর.সি.এফ.না চৎলিবা শেনবা চহী অসিদা মসিগী ইন্দস্ত্রীয়েল প্রদকশিং য়োনবগী অপুনবা অসি লুপা কোতী ১০০ লানখ্রে
06 JUN 2020 5:01PM by PIB Imphal
হৌজিক কোবিদ-১৯গী অরুবা ফীভম অসি লৈরগসু পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা ভারত সরকারগী ফর্তিলাইজর্স বিভাগকী মখাদা লৈবা রাস্ত্রীয় কেমিকেল্স এন্দ ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ আর.সি.এফ.না মাগী চত্থরিবা থবকশিং মায় পাক্না পাংথোকখ্রে অমসুং চৎলিবা শেনবা চহী ২০২০-২১গী ওইনা অহানবা থা অনি অসিদা মাগী ইন্দস্ত্রীয়েল প্রদকশিং য়োনবদা অপুনবা অসি লুপা কোতী ১০০ য়ৌবা ঙমখ্রে।
মেজর প্রদকশিং অদুদিঃ এম্মোনিয়া-স্তীলশিংবু নাইত্রিদিং তৌনবা রেফ্রিজেন্ত ওইনা, রোকেৎ ফ্যুএল, ফার্মাস্যুতিকলশিংনি।
এম্মোনিয়ম নাইত্রেৎ- কোয়লা মাইনিং তৌবদা এক্সপ্লোসিবশিংনচিংবা।
এম্মোনিয়ম বাই কার্বোনেৎ- বেকরীগী পোৎলমশিং, শউন নোইফমশিংগীদমক্তা। মিথাইল এমাইন্স- তীলহাৎ হীদাক, মচুং শংনবা, ফার্মাস্যুতিকেলশিংদা।
কন্সেন্ত্রেতেদ নাইত্রিক এসিদ: এক্সপ্লোসিবশিং, ফার্মাস্যুতিকেলশিং.
দাইল্যুত নাইত্রিক এসিদ: মনি-মুক্তা, প্রোপেলেন্ততা।
আর্গোন – আর্ক ৱেলদিং।
ফোর্মিক এসিদ – রব্বর, শউন্দা।
দাই-মিথাইল ফোর্মামাইদ – ফাইবরশিং, স্পেন্দেক্স, পোলিএমাইদশিংদা সোলভেন্ত ওইনা।
দাই-মিথাইল এসিতামাইদ – পোলিস্তর ফীল্ম, এক্রাইলিক ফাইবরশিংদা সোলভেন্ত ওইনা।
সোদিয়ম নাইত্রেৎ : প্রোপেলেন্তশিং, এক্সপ্লোসিবশিংদা।
২০১৮-১৯গী ৪শুবা মশুংদা তেক্স হেনগৎলক্লবা মতুংদা আর.সি.এফ.কী ২০১৯-২০গী ৪শুবা মশুং গী শেন্দোং
রাস্ত্রীয় কেমিকেল্স এন্দ ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ (আর.সি.এফ.)না মমাংগী চহীদা ১৯৩.৫৪% হেনগৎনা রেজিস্তর তৌদুনা লুপা কোতী ৪৮.৪৭দগী মার্চকী মশুংদা লুপা কোতী ১৪২.২৮ তেক্সকী মতুংদা মথন্তনা শেন্দোং অদু শরুক অহুম ওইহনখ্রে।
শেনবাগী চহী ২০১৮-২৯দা চাদা ৪৯ হেনগত্তুনা শেনবাগী চহী ২০১৯-২০গী মতুংদা আর.সি.এফ.’কী শেন্দোং
শেনবাগী চহীনা মার্চ ৩১, ২০২০দা লৌইখ্রবা মতুংদা শেন্দোং অসি মমাংগী চহীদা লুপা তৃকোতী ১৩৯.১৭দগী লুপা কোতী ২০৮.১৫ দা কাখৎখ্রে।
লিংখৎখিবদগী হৌজিকফাওবদা হেন্দুনা তৌরিবা থবকশিংদগী চহীগী চাগা অসি চহী-চহীগী(ৱাই-ও-ৱাই) চাদা ৯দা চোংদুনা লুপা কোতী ৯৬৯৮ ওইখি। ময়ামদগী তোঙানবা আইতেমশিংগী মমাংদা চহীগী ই.বি.আই.দি.তি.এ. অসি চহী-চহীগী ওইনা চাদা ৩৬তগী লুপা কোতী ৭১১.৯৬তা কাখৎখি।
কম্পেনী অসিনা শিংনবা কয়া মায়োক্নরবসু চৎলিবা চহী অসিগী শেলগী ওইবা থবক পাংথোকপা অসি মমাংগী চহীগা চাংদম্নবদা খগৎখি।
ফর্তিলাইজরগী ইন্দস্ত্রীনা খরা পোত্থাবা ফংজখি মরমদি সরকারনা অকক্নবা প্লান্ত খর তোন্দা লুপা ১৫০গী চাংদা ফরিবা অরিবা পোৎলমশিং (চহী ৩০ লিরবা + গ্যাস ওল্লবা)দা অয়াবা পীখি অমসুং মতম কুইনদগী ঙাইনরক্লবা শেমদোক্লবা এন.পি.এস. IIIগী মতুং ইন্না থোইগৎপা মওংদা লেপ্পা মমলদা য়ুরিয়া তোন্দা লুপা ৩৫০দা অয়াবা পীখি। আর.সি.এফ. না শেনবা চহী ২০১৯-২০গী ৪শুবা মশুংগীগা চপ মান্নখি।
বোর্দনা চাদা ২৮.৪০গী শেন্থংগী মতাংদা হায়বীখি, মসিগী কম্পনি অসিগী পুৱারীদা খ্বাইদগী য়াম্বা শেন্থং লাওথোকখি।
আর.সি.এফ.কী সি.এম.দি. এস.সি. মুদগরিকরনা শেনবা চহী ২০১৯-২০গী ওইনা শাখিবা অমসুং লল্লোন-ইতীক তৌখিলা ফর্তিলাইজরশিং অপুনবা য়োনবগী চাং অসি মমাংগী চহীদগী চাদা ৭ হেল্লী হায়না ফোংদোকখি। কম্পেনীগী কমপ্লেক্স ফর্তিলাইজর-সুফালা য়োনবা অসি মমাংগী চহীদগী চাদা ১৫ হেনগৎখি। আর.সি.এফ.না শেনবা চহী ২০১৯-২০গী মতমদা অনৌবা প্রদক অনি-ওর্গানিক গ্রোথ স্তিমুলেন্ত অমসুং ঈশিংদা তুম্বা সিলিকোন ফর্তিলাইজর অসি পুথোকখি। শেনবা চহী ২০১৯-২০গী মতমদা আর.সি.এফ.না নোংমদা লিতর মিলিয়ন ১৫গী চাং ওইবা লৈনুং খোংদা চেন্থবা ফত্ত-হৌদিশিংগী থবক তৌনবা প্লান্ত অমা হৌদোকখি। আর.সি.এফ.না সরকারগী একাওন্তা য়ুরিয়া ইম্পোর্ত তৌনবগীদমক স্তেত ত্রেদিং ইন্তরপ্রাইজেজ অমগী মওংদা শকখংনখ্রে অমসুং কম্পনী অসিনা য়ুরিয়া মেত্রিক তোন লাক্ষ ১৬ ইম্পোর্ত তৌখি।
লৌউবগী লমদা শেনবা চহী২০২০-২১দা ফোরকাস্তকী মতেংদগী অফবা মোন্সুন লাকপা য়াবগী ওইথোকপা লৈ। হৌজিক থোক্লিবা তমথিরবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিদা কম্পনী অসিনা মাংদা লাক্কদবা শিংনবশিং অসি মায়োক্ননবা অমসুং মাংদা লাক্কদৌরিবা তাঞ্জা অসিগী খুদোংচাবা লৌনবা শেম-শাদুনা লৈরে।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
RCF Crosses Rs. 100 Crore Mark In Cumulative Sales of its Industrial Products In Current Financial Year
06 JUN 2020 5:01PM by PIB Delhi
Despite the current COVID19 situation Rashtriya Chemicals and Fertilizers Ltd- RCF a PSU Under the Department of Fertilizers government of India has been successful in keeping its operations running and has crossed Rs. 100 Crores in sales of its Industrial Products in the first two months of the current Financial year 2020-21.
Major Products are : Ammonia- as refrigerant, for nitriding of steel, rocket fuel, pharmaceuticals.
Ammonium Nitrate- in explosives for coal mining etc.
Ammonium Bi-Carbonate- for bakery products, tanneries.
Methyl Amines- in pesticides, dyestuff, pharmaceuticals.
Concentrated Nitric Acid: in explosives, pharmaceuticals.
Dilute Nitric Acid: in jewellry, propellant.
Argon - arc welding.
Formic Acid - in rubber, leather.
Di-Methyl Formamide - as solvent for fibres, spandex, polyamides.
Di-Methyl Acetamide - as solvent for polyester film, acrylic fibres.
Sodium Nitrate : in propellants, explosives
RCF’s Q4 2019-20 Profit after Tax rises over 190 % over Q4 2018-19
Rashtriya Chemicals and Fertilizers Ltd. (RCF) tripled its standalone profit after tax in the March quarter to Rs.142.28 crores from Rs.48.47 crores in previous year registering an increase of 193.54%.
RCF’s Profit after Tax For FY 2019-20 rises 49 % over FY 2018-19
Profit after tax for financial year ended 31st March 2020 surged to Rs.208.15 crores from Rs 139.17 core in previous year.
Annual revenue from operations jumped 9 % year-on-year (y-o-y) to Rs. 9698 crores, which is the highest ever since inception. Annual EBIDTA before exceptional items grew 36 % y-o-y to Rs. 711.96 crores.
Despite various challenges being faced by the Company, the financial performance for the current year has been better as compared to previous year.
Fertilizer industry got some relief as Government approved vintage allowance of Rs. 150 per tonne to certain plants (30years old + converted to Gas) and additional fixed cost of Rs. 350 per tonne of Urea as per Modified NPS III which was long awaited. RCF has accounted for the same in Q4 of FY 2019-20.
The Board has recommended a dividend of 28.40%, its highest-ever dividend declaration in the history of the Company.
S.C. Mudgerikar, CMD RCF, has stated that during the FY 2019-20 the overall sale of manufactured & traded fertilizers increased by 7% over previous year. Company's Complex Fertilizer-Suphala sale increased by more than 15% over previous year. RCF launched two new products during FY 2019-20 viz. Organic Growth Stimulant & Water Soluble Silicon Fertilizer. RCF commissioned 15 million litre per day capacity Sewage Treatment Plant during FY 2019-20. RCF also got recognized as a State Trading Enterprise for import of Urea on government account & imported 16 lakh MT of Urea.
Going forward, the farming sector is expected to get help from a good monsoon forecast in FY 2020-21. In the ongoing current Covid-19 pandemic, Company is fully geared -up to face the upcoming challenges and ready to capitalize on the opportunities coming its way.