ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ରସାୟନ ଓ ସାର କମ୍ପାନୀ ଶିଳ୍ପଜାତ ସାମଗ୍ରୀ ବିକ୍ରିରୁ ସଞ୍ଚୟ କରିଛି 100 କୋଟି ଟଙ୍କା
06 JUN 2020 5:01PM by PIB Bhubaneswar
ବର୍ତ୍ତମାନର କୋଭିଡ-19 ପରିସ୍ଥିତି ସତ୍ତ୍ୱେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସାର ବିଭାଗ ଅଧିନସ୍ଥ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ କେମିକାଲ୍ସ ଏବଂ ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ ଲିମିଟେଡ (ଆରସିଏଫ) ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟ ଚାଲୁ ରଖିଛି । ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ 2020-21ର ପ୍ରଥମ ଦୁଇ ମାସରେ ଏହାର ଶିଳ୍ପ ଉତ୍ପାଦ ବିକ୍ରି 100 କୋଟି ଟଙ୍କାକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ମୁଖ୍ୟ ଉତ୍ପାଦଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି –ଇସ୍ପାତ, ରକେଟ ଇନ୍ଧନ, ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ସ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହିମକୃତ ଆମୋନିଆ,
କୋଇଲା ଖନନ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ବିସ୍ଫୋରକ ଆମୋନିୟମ ନାଇଟ୍ରେଟ
ଆମୋନିୟମ ବାଇକାର୍ବୋନେଟ- ବେକରି ଏବଂ ଚମଡା ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ
ମିଥାଇଲ ଆମିନିସ- କୀଟନାଶକ, ରଙ୍ଗ, ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ସ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ
ଜମାଟ ବାନ୍ଧିଥିବା ନାଇଟ୍ରିକ ଏସିଡ: ବିସ୍ଫୋରକ, ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ସ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ
ହାଲୁକା ନାଇଟ୍ରିକ ଏସିଡ: ଅଳଙ୍କାର ଓ ପ୍ରୋପେଲାଣ୍ଟ ପାଇଁ
ଆର୍ଗନ - ଆର୍କ ୱେଲଡିଂ ପାଇଁ
ଫର୍ମିକ ଏସିଡ - ରବର, ଚମଡା ପାଇଁ
ଡାଇମିଥାଇଲ ଫର୍ମାମାଇଡ - ଫାଇବର, ସ୍ପାଣ୍ଡେକ୍ସ, ପଲିମାଇଡ ପାଇଁ ଦ୍ରବଣକାରୀ
ଡାଇମିଥାଇଲ ଆସେଟାମାଇଡ - ପଲିଷ୍ଟର ଫିଲ୍ମ, ଆକ୍ରିଲିକ ଫାଇବର ପାଇଁ ଦ୍ରବଣକାରୀ
ସୋଡିୟମ ନାଇଟ୍ରେଟ: ପ୍ରୋପେଲାଣ୍ଟ, ବିସ୍ଫୋରକ
ଆରସିଏଫର Q4 2019-20 Q4 2018-19 ଉପରେ ଟିକସ 190%ରୁ ଅଧିକ ହେବା ପରେ ଲାଭ
ମାର୍ଚ୍ଚ ମାସ ସୁଦ୍ଧା ଟିକସ ପରେ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ କେମିକାଲ୍ସ ଏବଂ ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ ଲିମିଟେଡ ଏହାର ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର ଲାଭକୁ ତିନିଗୁଣ କରି ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ 48.47 କୋଟିରୁ 142.28 କୋଟିରେ ପହଞ୍ଚିଛି, ଯାହାକି ଗତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ 193.54% ଅଧିକ ।
2019-20 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଟିକସ ପରେ ଆରସିଏଫର ଲାଭ 2018-19 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ 49% ଅଧିକ ।
31 ମାର୍ଚ୍ଚ 2020ରେ ଶେଷ ହୋଇଥିବା ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଟିକସ ପରେ ଲାଭ ପୂର୍ବ ବର୍ଷର 139.17 କୋଟିରୁ 208.15 କୋଟି ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
କମ୍ପାନୀ ବିଭିନ୍ନ ଆହ୍ଵାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିଲେ ମଧ୍ୟ ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଆର୍ଥିକ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଭଲ ହୋଇଛି ।
ସରକାର କେତେକ କାରଖାନା ପାଇଁ ରିଲିଫ ଦେବା ଯୋଗୁଁ ସାର ଶିଳ୍ପ ଅନେକ ସୁବିଧା ପାଇଛି । କମ୍ପାନୀର ଇତିହାସରେ ଏହାର ବୋର୍ଡ ଡିଭିଡେଣ୍ଟ ବାବଦକୁ ସର୍ବାଧିକ ଶତକଡା 28.40 ଲାଭ ଘୋଷଣା କରିଛି । ଆରସିଏଫର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଗତବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ଏହାର ସାର ଚାହିଦା ଶତକଡା 7 ଭାଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ସୁଫଳା ସାର ଗତ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ଶତକଡା 15 ଭାଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଆରସିଏଫ ଜୈବିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉତ୍ପାଦକ ଓ ପାଣିରେ ଦ୍ରବିଭୂତ ହେଉଥିବା ସିଲିକନ ସାର ଭଳି ଦୁଇଟି ନୂତନ ସାମଗ୍ରୀର ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ କରିଛି । ଏହା 16 ଲକ୍ଷ ଟନ ୟୁରିଆ ରପ୍ତାନି କରି ଦେଶର ପ୍ରମୁଖ ଉତ୍ପାଦକର ମାନ୍ୟତା ହାସଲ କରିଛି ।
ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଭଲ ମୌସୁମୀ ବର୍ଷା ଆକଳନ ଥିବାରୁ ଚାଷ କାର୍ଯ୍ୟ ଖୁବ ଭଲ ହେବା ସମ୍ଭାବନା ଦେଖାଦେଇଛି । କୋଭିଡ-19 ପରିସ୍ଥିତିସତ୍ଵେ ଆରସିଏଫ ସମସ୍ତ ସଦୁପଯୋଗ କରିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
RCF Crosses Rs. 100 Crore Mark In Cumulative Sales of its Industrial Products In Current Financial Year
06 JUN 2020 5:01PM by PIB Delhi
Despite the current COVID19 situation Rashtriya Chemicals and Fertilizers Ltd- RCF a PSU Under the Department of Fertilizers government of India has been successful in keeping its operations running and has crossed Rs. 100 Crores in sales of its Industrial Products in the first two months of the current Financial year 2020-21.
Major Products are : Ammonia- as refrigerant, for nitriding of steel, rocket fuel, pharmaceuticals.
Ammonium Nitrate- in explosives for coal mining etc.
Ammonium Bi-Carbonate- for bakery products, tanneries.
Methyl Amines- in pesticides, dyestuff, pharmaceuticals.
Concentrated Nitric Acid: in explosives, pharmaceuticals.
Dilute Nitric Acid: in jewellry, propellant.
Argon - arc welding.
Formic Acid - in rubber, leather.
Di-Methyl Formamide - as solvent for fibres, spandex, polyamides.
Di-Methyl Acetamide - as solvent for polyester film, acrylic fibres.
Sodium Nitrate : in propellants, explosives
RCF’s Q4 2019-20 Profit after Tax rises over 190 % over Q4 2018-19
Rashtriya Chemicals and Fertilizers Ltd. (RCF) tripled its standalone profit after tax in the March quarter to Rs.142.28 crores from Rs.48.47 crores in previous year registering an increase of 193.54%.
RCF’s Profit after Tax For FY 2019-20 rises 49 % over FY 2018-19
Profit after tax for financial year ended 31st March 2020 surged to Rs.208.15 crores from Rs 139.17 core in previous year.
Annual revenue from operations jumped 9 % year-on-year (y-o-y) to Rs. 9698 crores, which is the highest ever since inception. Annual EBIDTA before exceptional items grew 36 % y-o-y to Rs. 711.96 crores.
Despite various challenges being faced by the Company, the financial performance for the current year has been better as compared to previous year.
Fertilizer industry got some relief as Government approved vintage allowance of Rs. 150 per tonne to certain plants (30years old + converted to Gas) and additional fixed cost of Rs. 350 per tonne of Urea as per Modified NPS III which was long awaited. RCF has accounted for the same in Q4 of FY 2019-20.
The Board has recommended a dividend of 28.40%, its highest-ever dividend declaration in the history of the Company.
S.C. Mudgerikar, CMD RCF, has stated that during the FY 2019-20 the overall sale of manufactured & traded fertilizers increased by 7% over previous year. Company's Complex Fertilizer-Suphala sale increased by more than 15% over previous year. RCF launched two new products during FY 2019-20 viz. Organic Growth Stimulant & Water Soluble Silicon Fertilizer. RCF commissioned 15 million litre per day capacity Sewage Treatment Plant during FY 2019-20. RCF also got recognized as a State Trading Enterprise for import of Urea on government account & imported 16 lakh MT of Urea.
Going forward, the farming sector is expected to get help from a good monsoon forecast in FY 2020-21. In the ongoing current Covid-19 pandemic, Company is fully geared -up to face the upcoming challenges and ready to capitalize on the opportunities coming its way.