স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ সম্বন্ধীয় শেহতীয়া তথ্য
04 JUN 2020 4:45PM by PIB Guwahati
যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ ৩,৮০৪ জন ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ নিৰাময় হৈছে। বৰ্তমানলৈকে মুঠ ১,০৪,১০৭ জন ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ নিৰাময় হৈছে। ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ নিৰাময়ৰ হাৰ ৪৭.৯৯% । বৰ্তমান ১,০৬,৭৩৭ জন সক্ৰিয় ক’ভিড-১৯ ৰোগী নিশ্চিত কৰা হৈছে আৰু আটাইকেইজন চিকিৎসকৰ নিৰীক্ষণত আছে।
আই চি এম আৰে ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ পৰীক্ষণৰ সামৰ্থ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সকলো প্ৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে। চৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ৪৯৮ লৈ আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডৰ পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ২১২ লৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ ১,৩৯,৪৮৫ টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। বৰ্তমানলৈকে মুঠ ৪২,৪২,৭১৮ টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে ক’ভিড-১৯ ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ পৰা সুৰক্ষিত হৈ থকাকৈ ই এন টি চিকিৎসকৰ কাম আগবঢ়াই নিয়াৰ বাবে এক নিৰ্দেশনা জাৰি কৰিছে। বিতং তথ্য https://www.mohfw.gov.in/pdf/ENTCOVID0306.pdf ত উপলব্ধ।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কে সকলো ধৰণৰ প্ৰযুক্তিগত কথা তথা নিৰ্দেশনা আদিৰ শেহতীয়া তথ্য শুদ্ধকৈ লাভ কৰিবলৈ নিয়মীয়াকৈ https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA চাব পাৰিব।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
04 JUN 2020 4:45PM by PIB Delhi
During the last 24 hours, a total of 3,804 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,04,107 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 47.99% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,06,737 active cases and all are under active medical supervision.
ICMR has further ramped up the testing capacity for detecting the novel coronavirus in infected persons. The number of government labs has been increased to 498 and private labs has been increased to 212.1,39,485 samples were tested in the last 24 hours. The total number of samples tested thus far is 42,42,718.
The Ministry has issued fresh guidelines regarding safe ENT practices to be followed in the COVID-19 pandemic. Details can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/ENTCOVID0306.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .