হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবদি-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাউশিং
অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৪৮.১৩ য়ৌরে
শিবগী চাং চাদা ২.৮০দা হন্থরে
03 JUN 2020 3:15PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৪,৭৭৬ নাবা ফরে। অসুম্না, অপুনবা ওইবা অনাবা মীওই ১,০০,৩০৩ কোবিদ-১৯দগী ফরে। কোবিদ-১ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা অনাবা ফবগী চাং চাদা ৪৮.৩১ ওইরি। হৌজিক এক্তিব কেস ১,০১,৪৯৭ লৈরি অমসুং পুম্নমক অকনবা মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি।
শিবগী চাং চাদা ২.৮০ নি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সরকারগী ৪৮০ অমসুং লনাইগী লেবোরেতোরি ২০৮(অপুনবা লেবোরেতোরি ৬৮৮)দা চাংয়েং তৌবগী মশীং হেনগৎলে। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা সেম্পল ৪১,০৩,২৩৩ চাংয়েং তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা ঙরাং সেম্পল ১,৩৭,১৫৮ চাংয়েং তৌখি।
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লায়েংনবা হৌজিক ফাওবদা আইসোলেসন ফম্মুং ১,৬৬,৩২২ লৈবা কোবিদ হোস্পিতাল ৯৫২, আই.সি.য়ু ফম্মুং ২১,৩৯৩ অমসুং ওক্সিজেন ফংবা ফম্মুং ৭২,৭৬২ লৈরে। আইসোলেসন ফম্মুং ১,৩৪,৯৪৫ লৈবা কোবিদ হেল্থ সেন্তর ২,৩৯১; আই সি য়ু ফম্মুং ১১,০২৭ অমসুং ওক্সিজেন ফংবা ফম্মুং ৪৬,৮৭৫ থবক তৌরি। রাজ্যশিং/য়ুতিশিং/সেন্ত্রেল ইন্সতিতুৎশিংদা কেন্দ্রনা এন ৯৫ মাক্স লাখ ১২৫.২৮ অমসুং পর্সোনেস প্রোতেক্তিব ইকুইপমেন্ত(পি.পি.ই.) লাখ ১০১.৫৪ পীখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIAদা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
Recovery Rate Improves to 48.31%
Fatality Rate Drops to 2.80%
03 JUN 2020 3:15PM by PIB Delhi
During the last 24 hours, a total of 4,776 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,00,303 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 48.31% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,01,497 active cases and all are under active medical supervision.
The fatality rate is 2.80%.
The testing capacity has increased in the country through 480 Government and 208 private laboratories (total 688 laboratories). Cumulatively, 41,03,233 samples have been tested so far for COVID-19, whereas, 1,37,158 samples were tested yesterday.
With respect to the health infrastructure in the country for management of COVID-19, as of now, 952 dedicated COVID hospitals with 1,66,332 Isolation beds, 21,393 ICU beds and 72,762 Oxygen supported beds are available. 2,391 dedicated COVID Health Centres with 1,34,945 Isolation beds; 11,027 ICU beds and 46,875 Oxygen supported beds have been operationalised. The Centre has also provided 125.28 lakh N95 masks and 101.54 lakh Personal Protective Equipment (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions.
For all authentic and updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .