হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ফগৎলকপগী চাং চাদা ৪৮.১৯দা হেঙ্গৎলে
01 JUN 2020 3:28PM by PIB Imphal
গ্রেদেদ , প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রো-এক্তিব এপ্রোচ অমগী থোংদা ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৪,৮৩৫ নাবা ফখ্রে। মতৌ অদুনা হৌজিক ফাওবদা, অনাবা মীওই পুন্না ৯১,৮১৮ কোবিদ-১৯দগী নাবা ফখ্রে। লৈবাক অসিদা নাবা ফবগী চাং লেপ্পা লৈতনা হেঙ্গৎলক্লি অমদি কোবিদ-১৯ নারবশিংগী মরক্তা নাবা ফবগী চাং চাদা ৪৮.১৯ য়ৌখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মে ১৮দা চাদা ৩৮.২৯ ওইখি, মে ৩দা মসি চাদা ২৬.৫৯ ওইখি, এপ্রিল ১৫দা মসি চাদা ১১.৪২ ওইখি।
হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিদা এক্তিব কেস ৯৩,৩২২ লৈরি, মখোয়শিং অদু অকনবা মেদিকেলগী মিৎয়েং মখাদা থম্লি। শিখিবগী চাং অসি চাদা ২.৮৩ ওইরি। মে ১৮দা শিখিবগী চাং অসি চাদা ৩.১৫ ওইখি, মে ৩দা মসি চাদা ৩.২৫ ওইখি। এপ্রিল ১৫দা মসি চাদা ৩.৩০ ওইখি। লৈবাক অসিদা শিবগী চাং হন্থরক্লিবা অদু উবা ফংলি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী হেঙ্গৎলে, সরকারগী ৪৭২ অমসুং লনাইগী ২০৪ লেবোরেতরী (অপুনবা লেবোরেতরী ৬৭৬)। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী সেম্পল ৩৮,৩৭,২০৭ তেস্ত তৌখ্রে, ঙরাং সেম্পল ১,০০,১৮০ তেস্ত তৌখি।
মশিং য়াম্না শিখিবগা লোয়ননা লৈবীকশিংগী শিখিবগী চাং, মে ৩১দা থোকখিবা দবল্যু.ঐচ.ও.গী রিপোর্ত-১৩২ মখাদা লৈরে:
লৈবাকশিং
শিখিবা অপুনবা মশিং
কেস ফেতেলিতী রেৎ
মালেমগী ওইনা
৩৬৭,১৬৬
৬.১৯%
য়ুনাইতেদ স্তেতস ওফ অমেরিকা
১,০১,৫৬৭
৫.৯২%
য়ুনাইতেদ কিংদম
৩৮,৩৭৬
১৪.০৭%
ইতালী
33,340
১৪.৩৩%
স্পেন
২৯,০৪৩
12.12%
ফ্রান্স
২৮,৭১৭
১৯.৩৫%
ব্রাজিল
২৭,৮৭৮
৫.৯৯%
বেলজিয়ম
৯,৪৫৩
১৬.২৫%
মেক্সিকো
৯,৪১৫
১১.১৩%
জর্মনী
৮,৫০০
৪.৬৮%
ইরান
৭,৭৩৪
৫.১৯%
কানাদা
৬,৯৯৬
৭.৮০%
নিদরলেন্দস
৫,৯৫১
১২.৮৭%
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
RECOVERY RATE INCREASES TO 48.19%
01 JUN 2020 3:28PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
During the last 24 hours 4,835 COVID-19 patients have been cured. Thus so far, a total of 91,818 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate in the country is progressively increasing and has reached 48.19% amongst COVID-19 patients. The recovery rate on 18th May was 38.29 %. On 3rd May it was 26.59 %. On 15th April it was 11.42 %.
Presently there are 93,322 active cases in the country which are under active medical supervision. The case fatality rate is 2.83%. On 18th May, the case fatality rate was 3.15%. On 3rd May, it was 3.25 %. On 15th April it was 3.30 %. A steady decline can be seen in the case fatality rate in the country. The relatively low death rate is attributed to the continued focus on surveillance, timely case identification and clinical management of the cases.
Two specific trends are thus noticed, while the recovery rate is increasing on one hand, case fatality is going down on the other.
The testing capacity has increased in the country through 472 Government and 204 private laboratories (total 676 laboratories). Cumulatively, 38,37,207 samples have been tested so far for COVID-19, whereas, 1,00,180 samples were tested yesterday.
The case fatality rate for countries having the highest number of deaths, vide WHO situation report-132 dated 31st May is as follows:
Countries
Total Deaths
Case fatality Rate
World
367,166
6.19%
United States of America
1,01,567
5.92%
The United Kingdom
38,376
14.07%
Italy
33,340
14.33%
Spain
29,043
12.12%
France
28,717
19.35%
Brazil
27,878
5.99%
Belgium
9,453
16.25%
Mexico
9,415
11.13%
Germany
8,500
4.68%
Iran
7,734
5.19%
Canada
6,996
7.80%
Netherlands
5,951
12.87%
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .