ৰেল মন্ত্ৰালয়
ৰে’ল মন্ত্ৰালয়ৰ তৰফৰ পৰা যাত্ৰীসকললৈ আহ্বান
29 MAY 2020 9:58AM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে’লৱে দেশজুৰি প্ৰতিদিনে বহুসংখ্যক শ্ৰমিক বিশেষ ৰে’ল চলাই আছে, যাতে প্ৰব্ৰজিত শ্ৰমিকসকলে তেওঁলোকৰ ঘৰলৈ ঘূৰি যোৱাটো সুনিশ্চিত হয়৷ এইটো দেখা গৈছে যে এনে একাংশ লোকেও শ্ৰমিক বিশেষ ৰে’লত যাত্ৰা কৰিছে, যিসকল ইতিমধ্যে কোনো ৰোগত আক্ৰান্ত আৰু এনে লোকৰ বাবে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সময়ছোৱা অধিক বিপদজনক। যাত্ৰাৰ সময়ত পূৰ্বেই ৰোগাক্ৰান্ত একাংশ লোকৰ মৃত্যু হোৱাৰ দৰে দুৰ্ভাগ্যজনক খবৰ লাভ কৰা হৈছে৷
এই লোকসকলৰ সুৰক্ষাৰ বাবে ৰে’ল মন্ত্ৰালয়ে গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ ৪০-৩/২০২০-ডিএম-i(এ) তাৰিখ ১৭.০৫.২০২০ৰ নিৰ্দেশনাৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ইতিপূৰ্বে ৰোগত আক্ৰান্ত(যেনে-উচ্চ ৰক্তচাপ, মধুমেহ, হৃদৰোগ, কৰ্কট ৰোগ, কম ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাসম্পন্ন ব্যক্তি) লোকসকল, গৰ্ভৱতী মহিলা, ১০ বছৰতকৈ কম বয়সৰ সন্তান থকা তথা ৬৫ বছৰৰ ঊৰ্ধ্বৰ ব্যক্তিয়ে নিজৰ স্বাস্থ্য আৰু সুৰক্ষাৰ বাবে যেতিয়ালৈকে অতি আৱশ্যক নহয়, ৰে’লযোগে যাত্ৰা কৰাৰ পৰা আঁতৰত থাকিবলৈ আহ্বান জনাইছে৷
আমি উপলব্ধি কৰিছো যে দেশৰ বহু নাগৰিকে এই সময়ছোৱাত ৰে’ল যাত্ৰা কৰিব বিচাৰে আৰু তেওঁলোকক অবাধ গতিত ৰে’ল সেৱা প্ৰদান কৰাৰ লক্ষ্যৰে ভাৰতীয় ৰে’লৱে পৰিয়ালে সপ্তাহটোৰ ২৪ ঘণ্টাই কাম কৰি আছে৷ কিন্তু যাত্ৰীসকলৰ সুৰক্ষাক সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰা হৈছে আৰু সেইবাৰে সকলো দেশবাসীৰ এই ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা কামনা কৰা হৈছে। যিকোনো ধৰণৰ জটিলতা তথা জৰুৰী অৱস্থাত অনুগ্ৰহ কৰি ৰে’লৱে পৰিয়ালৰ সৈতে সম্পৰ্ক কৰিবলৈ সংকোচবোধ নকৰিব৷ ভাৰতীয় ৰে’ল আপোনালোকৰ সেৱাৰ বাবে সদায় তৎপৰ৷ (হেল্পলাইন নম্বৰ-১৩৯ আৰু ১৩৮)৷

Ministry of Railways
Appeal from Ministry of Railways to passengers
29 MAY 2020 9:58AM by PIB Delhi
​Indian Railways has been running Shramik special Trains on a daily basis throughout the country to ensure that migrants can travel back to their homes. It has been observed that some people who are availing this service have pre-existing medical conditions which aggravates the risk they face during the COVID-19 pandemic. A few unfortunate cases of deaths related to pre-existing medical conditions while travelling have happened.
​In order to protect the vulnerable persons from COVID-19, in line with Ministry of Home Affairs, Order No 40-3/2020-DM-I(A) dated 17.05.2020, Ministry of Railways makes an appeal that persons with co-morbidities (for example - hypertension, diabetes, cardio-vascular diseases, cancer, immune deficiency conditions), pregnant women, children below the age of 10 years and persons above 65 years of age may avoid travel by rail, except when it is essential.
​Indian Railway parivaar is working 24X7 to ensure that rail services are provided to all the citizens of the country needing to travel. But safety of our passengers is our biggest concern. So, we seek the cooperation of all citizens in this matter. In case of any distress or emergency please do not hesitate to reach out to your railway parivaar and we will help you as always (Helpline number - 139 & 138)