রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারতকী রেলৱেজনা লৈবাক শিনবা থুংনা ২০২০গী মে ২৭ ফাওবা (পুং ১০০০) “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেন ৩৫৪৩ মথৌ তৌহনখ্রে অমসুং নুমিৎ ২৬নিদা “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেনশিংগী খুত্থাংদা চাউরাক্না পেসেঞ্জর লাখ ৪৮বু মখোয়গী রাজ্যশিংদা পুথোক-পুশিন তৌখ্রে
খোংশাল্লিবা মাইগ্রেন্তশিংদা চাকলেন লাখ ৭৮ অমসুং ঈশিংগী বোতল কোতি ১.১০গী মথক্তা লেম্না য়েন্থোকখ্রে
শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৫৫, ২০২০গী মে ২৬তা হৌদোকখি
শ্রমিক স্পিসিয়েলশিংগী মথক্তা, রেলৱেজনা মেগী ১২দগী নই দিল্লী চৎপা স্পিসিয়েল ত্রেনগী জুরা ১৫ অমসু চেলহল্লি অমসুং জুন ১দা মতম পীরবা ত্রেন ২০০গী মথক্তা চেলহন্নবগী থৌরাং তৌরি
27 MAY 2020 7:30PM by PIB Imphal
স্পিসিয়েল ত্রেনশিংনা অতোপ্পা মমফমদগী লাকপা শিন্মীশিং, লাই খুরুম্বা চৎলিবশিং, তুরিস্তশিং, মহৈরোইশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা পন্দুনা লৈরিবা অতোপ্পা মীওইশিং পুথোক-পুশিন তৌবগা মরী লৈননা গৃহ মন্ত্রালয়না থোকখিবা ওর্দর অদুগী মতুং ইন্না, ভারতকী রেলৱেজনা ২০২০গী মে ১দগী “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেনশিং মথৌ তৌবা হৌখি।
২০২০গী মে ২৭ ফাওবদা, পুন্না “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেন ৩৫৪৩না লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্যশিংদগী মথৌ তৌবা হৌহনখি। শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৫৫, ২০২০গী মে ২৬তা হৌদোকখি। হৌজিক ফাওবদা নুমিৎ ২৬নিদা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংগী খুত্থাংদা চাউরাক্না মাইগ্রেন্ত লাখ ৪৮ পুথোক-পুশিন তৌখ্রে।
হায়রিবা ত্রেন ৩৫৪৩ অসি রাজ্য কয়ামরুম অমদগী হৌরকখি। ত্রেনশিং খ্বাইদগী য়াম্না হৌরকখিবা খ্বাইদগী মকোক থংবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অদুদি গুজরাত (ত্রেন ৯৪৬), মহারাস্ত্র (ত্রেন ৬৭৭), পঞ্জাব (ত্রেন ৩৭৭), উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ২৪৩), অমসুং বিহার (ত্রেন ২১৫)নি।
হায়রিবা “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেনশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্য কয়া অমদা লোইশিনখি। ত্রেনশিং অসি খ্বাইদগী য়াম্না লোইশিনখিবা খ্বাইদগী মকোক থংবা রাজ্যশিং অদুদি উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ১৩৯২), বিহার (ত্রেন ১১২৩), ঝার্খন্দ (ত্রেন ১৫৬), মধ্য প্রদেশ (ত্রেন ১১৯), ওরিশা (ত্রেন ১২৩)নি।
আই.আর.সি.তি.সি.না খোংশাল্লিবা মাইগ্রেন্তশিংদা চাকলেন লাখ ৭৮ অমসুং ঈশিংগী বোতল কোতি ১.১০গী মথক্তা লেম্না য়েন্থোকখি।
খঙজিনগদবা অমনা ঙসি চেল্লিবা ত্রেনশিং অসি অচিনবা অমত্তা মায়োক্নখিদে।
শ্রমিক স্পিসিয়েলশিংগী মথক্তা, রেলৱেজনা মেগী ১২দগী নই দিল্লী চৎপা স্পিসিয়েল ত্রেনগী জুরা ১৫ অমসু চেলহল্লি অমসুং জুন ১দা মতম পীরবা ত্রেন ২০০গী মথক্তা চেলহন্নবগী থৌরাং তৌরি ।

Ministry of Railways
Indian Railways operationalizes 3543 “Shramik Special” trains till 27th May2020 (1000hrs)across the country and transports around 48 lacs passengers to their home states through “Shramik Special” trains in 26 days
Distributes more than 78 lakh free meals and more than 1.10 crore water bottles to travelling migrants
255 Shramik Special Trains originated on 26th May 2020
In addition to Shramik specials, Railways are running 15 pairs of special trains connecting New Delhi from 12th May and plans to start 200 more time tabled trains on 1st June
27 MAY 2020 7:30PM by PIB Delhi
Subsequent to the Ministry of Home Affairs order regarding movement of migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons stranded at different places by special trains, Indian Railways is operating “Shramik Special” trains form 1st May 2020.
As on 27th May 2020, a total of 3543 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. On 26.05.2020, 255 Shramik Specials were originated. Till now, around 48 lacs migrants have been transported through Shramik Special Trains in 26 days.
These 3543 trains were originated from various states. The top five States/UTs from where maximum trains originated are Gujarat(946 Trains), Maharashtra(677 Trains), Punjab(377Trains), Uttar Pradesh (243 Trains) and Bihar (215 Trains).
These “Shramik Special” Trains were terminated in various States across the country. The top five states where maximum trains terminated are Uttar Pradesh(1392 Trains), Bihar(1123 Trains), Jharkhand(156 Trains), Madhya Pradesh(119 Trains), Odisha (123 Trains).
IRCTC distributed more than 78 lakh free meals and more than 1.10 crore water bottles to travelling migrants.
It may be noted that trains running today are not facing any congestion.
In addition to Shramik specials, Railways are running 15 pairs of special trains connecting New Delhi and plans to start 200 more time tabled trains on 1st June.