হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
ভারতকী অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মহৈরোয়শিংদা ক্বালিতি এজুকেসন অমসুং এজুকেসনগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্ননবা সরকারগী অচেৎপা ৱারোল ফোংদোকখ্রে – ঐচ.আর.দি. মন্ত্রী।
26 MAY 2020 6:43PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন ঐচ.আর.দি. মিনিস্তর শ্রি রমেস পোখ্রিয়াল নিশঙ্কনা হায় মদুদি ভারতপুম্বগী ওইনা মহৈলোয়শংশিংদা মরুওইনা ভারতকী অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মহৈরোয়শিংদা ক্বালিতি এজুকেসন অমসুং এদজুকেসনগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্ননবা সরকারনা ৱারেপ লৌখ্রে। মহাক্না হায় সরকারনা মসিগী মতাংদা হন্দক চহীগী মরুওইবা ৱারেপ খরা লৌখ্রে। সরকারনা য়াংয়াংদা লুপা কোতি ৯৮৬.৪৭দা সিক্কিম য়ুনিবর্সিতি (সেন্ত্রেল য়ুনিবর্সিতি) শাননবা অয়াবা পীখ্রে। মসিগীদমক সিক্কিম সরকারনা লুপা কোতি ১৫দা লম একর ৩০০ পীখ্রে, মসিগী মনুংদা লম একর ২৬৫.৯৪দি হান্ননা য়ুনিভর্সিতি অসিদা খুৎশিন্নখ্রবা অমনি। লেমহৌরিবা লম খরা অসিসু খুৎশিন্ননবা থৌরাং তৌরি।
মিনিস্তর অসিনা মখা তানা হায়খি মদুদি সরকারনা মফম তরুক্তা হায়বদি অরুনাচল প্রদেস, মিজোরাম, মেঘালয়, নাগালেন্দ, দিল্লী অমসুং পুদুচেরিদা এন.আই.তি.শিং শাননবা লুপা কোতি ৪৩৭১.৯০গী রিভাইস কোস্ত এস্তিমেৎ মাংজৌননা কাইথখ্রে। রিভাইস কোস্ত এস্তিমেৎ এপ্রুভ তৌখিবগা লোয়ন্না হায়রিবা এন.আই.তি.শিং অসি ৩১ মার্চ, ২০২২ দগী মশাগী কেম্পসতগী মপুংফানা মথৌ তৌবা ঙম্লগনি। হায়রিবা কেম্পসশিং অসিদা পুন্না মহৈরোয় ৬৩২০ লোম মহৈ তম্বা ফংলগনি।

Ministry of Education
Government is committed to provide quality education and educational infrastructure for students of the North –Eastern States of the country- HRD Minister
26 MAY 2020 6:43PM by PIB Delhi
Union HRD Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ said that Government is committed to provide quality education and infrastructure improvement in educational institutions all over India and especiallyto the students of the North –Eastern States of the country. He informed that in this regard, the government has taken some major decisions this year. The government has granted permission for the establishment of permanent campus of Sikkim University (a Central University) at Yangyang at a cost of Rs. 986.47 crore. The government of Sikkim has allotted 300 acres of land at cost of Rs. 15 crore, out of which 265.94 acres of land has already been handed over to the University. The handing over of remaining land is under process.
The Minister also informed that Government has already sanctioned revised cost estimates of 6 NITs at Arunachal Pradesh, Mizoram, Meghalaya, Nagaland, Delhi and Puducherry at Rs. 4371.90 crore. With the approved Revised Cost Estimates, these NITs will be fully functional from their respective permanent campuses by 31st March, 2022. The overall student capacity in these campuses will be 6320.