মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
অপীকপা য়ুনিৎশিং শৌগৎনবা অনৌবা শেন শান্দোকপা ইন্সতিত্যুৎশিং সরকারনা থিরি – শ্রী নিতিন গাদকরি
25 MAY 2020 7:20PM by PIB Imphal
এম.এস.এম.এম.ই. অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকরিনা ঙসি হায়খি অপীকপা য়ুনিৎশিং শৌগৎনবা শেনগী মতেং পীনবা অনৌবা শেন শান্দোকপা ইন্সতিত্যুৎশিং সরকারনা থিরি । অপীকপা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা লাইনা শেন্থং ফংহনবদা মতেং পাংগদবা এন.বি.এফ.সি.শিং মপাঙ্গল কনগৎহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলি ।
কোবিদ-১৯না এম.এস.এম.এম.ই.শিংদা পীরিবা চৈথং অমসুং মসি থেংননবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা পাংথোকপা মীফম অমদা মহাক্না কোলকাতা চেম্বর ওফ কম্মর্সকী মেম্বরশিংদা ৱা ঙাংখি ।
মিনিস্তরনা হায়খি মতম অসি হৌজিক ঐখোয়না কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং মসিনা থোকহল্লিবা শেন-থুমগী লৈতাদবা ফিবম অসিগী মায়োক্তা লাল অমা শোক্নরি । মরী লৈনবশিংনা থবক ফজনা পাংথোক্কদবনি অমসুং মসিগী অৱাবা তারবা মতম অসিদা ইন্দিস্ত্রিনা অচুম্বা ৱাখল্লোন অমদা লৈগদবনি । লনাই ওইনা অমসুং থবক শুফমশিংদা পি.পি.ই., মাক্স অমসুং সেনিতাইজর শীজিন্ননবা অমসুং থাপ্না লৈনবা মিনিস্তরনা তকশিনখি ।
হন্দক লাউথোকখিবা অখন্নবা ইকোনোমিক পেকেজ অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানগী মতাংদা মহাক্না হায়খি কোলেতরেল য়াওদবা লোন অমসুং দিসত্রেস ফন্দ য়াওনা এম.এস.এম.এম.ই.শিং শৌগৎনা থবক কয়া লাউথোক্লে ।লাউথোক্লিবা থবকশিং অসিনা এম.এস.এম.এম.ই.শিংনা শেন-থুমগী অৱাবা মায়োক্নবদা দরকার ওইবশিং ফংহনগনি ।
মিনিস্তরনা হায়খি ২০২০গী মার্চ ফাওবদা এম.এস.এম.এম.ই. লাখ ৬ অমুক হন্না শেমগৎলে অমসুং ২০২০গী দিশেম্বর ফাওবদা অহেনবা লাখ ২৫ কোনশিন্নবা মিনিস্ত্রিনা পান্দম থম্লি । হৌজিক মপান্দা থাদোকপদা এম.এস.এম.এম.ই.শিংনা মতেং পাংলিবা অসি চাদা ৪৮নি, মসি চাদা ৬০দা হেনগৎহল্লগনি । হৌজিক এম এস এম ইশিংনা থবক ক্রোর ১১ পীরি অমসুং মসি ক্রোর ৫ হেনগৎহল্লগনি ।
মহাক্না হায়খি মপান্দা পোৎ থাদোকপা হেনগৎহনবা অসি হৌজিক য়াম্না দরকার ওইরি । শেন্দোং হেন্না ফংনবা ঐখোয়না পোৎ পুথোকপদা অমসুং পুথোক-পুশিন তৌবদা চংবা শেনফম হন্থহনবা দরকার ওইরি । হৌখিবা চহি অহুমদা মপান্দা থাদোকখিবা অমসুং পুশিল্লকপগী অকুপ্পা মরোলশিং য়াওবা লাইরিকমচা অনি পুথোক্নবা এম এস এম ই মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলি ।
হংলকখিবা ৱাহংশিং অমসুং পাউখুম পীখিবশিংগী মনুংদা য়াওখিবদি: এম.এস.এম.এম.ই.শিংদা পীথোকপা থোকপা শেনফমশিং পীথোকপদা মতম থেংবা, এম.এস.এম.এম.ই.শিং মতেং পাংনবা চাদা ৪গী ইন্তরেস্ত সবভেন্সন পীবা অমসুং মখোয় এন.পি.এ. অমা ওইদনবা মতেং পাংবা , পায়খৎনবা থৌরাং তৌরিবা থবকশিং ফজনা পাংথোক্নবা কমদৌনা বেঙ্কশিং মতেং পাংবা অসিনচিংবনি ।
শরুক য়াখিবশিংনা হংলকপা ৱাহংশিংগী পাউখুম মিনিস্তরনা পীখি অমসুং সরকারগী মাইকৈদগী পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি ।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Government is exploring new financial lending institutions to support small-scale units – Shri Nitin Gadkari
25 MAY 2020 7:20PM by PIB Delhi
Union Minister for MSME and Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari today said that the government is exploring new financial lending institutions to support small-scale units in terms of financial support. Shri Gadkari said that government is working towards strengthening the NBFCs which will help small businesses to avail easy credit in the coming time.
He was speaking at a meeting via video conferencing with the Members of Calcutta Chamber of Commerce on impact of COVID-19 on MSMEs and the measures taken to address the challenges at hand.
Addressing the members, Shri Gadkari re-iterated that these are trying times as we are waging a war against COVID-19 pandemic as well as the economic instability caused by it. He requested all the stakeholders to work in tandem and urged the industry to maintain a positive attitude during this time to tide over this crisis.
The Minister also stressed on usage of PPE (masks, sanitizer etc.) and advised to maintain social distancing norms in personal life and at work places.
Apprising the representatives of recent announcement on Special Economic Package: Aatmanirbhar Bharat Abhiyan, he explained various support measures which has been announced for MSMEs such as collateral free automatic loan, distress fund etc. He said that all these measures will provide the required support to MSMEs to face the current economic challenges.
The Minister also informed them that there has been restructuring of 6 lakh MSMEs till March 2020 and the Ministry is aiming to cover additional 25 lakh until December 2020. He added that the current contribution of MSMEs in export is 48%, which may be increased to 60%. He further shared that currently 11 crore jobs have been created through MSMEs and this to be increased to 5 crores.
The Union Minister mentioned that special focus towards export enhancement is the need of the hour. He further added that there is need to reduce our cost on production, logistics etc. to become economically viable. The Minister shared that the Ministry of MSME is working on two booklets to cover details about last three year’s export and import.
Some of the questions asked and the suggestions given included: issue of delayed payment needs additional thrust to ensure timely payment to MSMEs, interest subvention of 4% should be looked at to provide support to MSMEs and safeguard them from becoming an NPA, how banks can be incentivized for proper implementation of proposed measure etc.
Shri Gadkari responded to the questions from representatives and assured all possible help from the government.