রেলৱে মন্ত্রালয়
তাং ২৪.০৫.২০২০গী অয়ুক্কী পুং ১০ ফাওবদা পেসেঞ্জর লাখ ৩৭ পুদুনা চেনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজগী শ্রমিক ত্রেন ২৮১৩ লৈ
মী চিনবগী চাং য়াম্না হন্থরক্লে অমসুং ত্রেনগী ফিভমসু শাথিনা ফগৎলে
অখন্নবা শ্রমিক ত্রেন চাদা ৮০না উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহারগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লমথুংফম ওইখি
লমথুংফমশিং অসিদা ত্রেন ময়াম লোয়না থুংজিন্নরকপনা নেতৱর্ক চিলহনখি
মখা তানা, স্তেসনশিংদা তোঙান-তোঙানবা হকশেলগী অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিংগী প্রোতোকোলশিং অসিনা মরম ওইদুনা পেসেঞ্জরশিং ত্রেন্দা তোংখৎপদা মতম চংবা হেনগৎহনখিবনা মখা তানা নেতৱর্ক চিলহনখি
মী চিনবা হন্থহন্নবা ত্রেন খরা মথুরা, ঝাকসুগুদাদগী থৈদোকখি
রেলৱে বোর্দ লেভেল, জোনেল রেলৱে লেভেল অমসুং দিভিজন লেভেলনা পুংশিং খুদিং য়েংশিল্লি
আই.আর.সি.তি.সি. অমসুং রেলৱেজনা অখন্নবা শ্রমিক ত্রেনশিংদা চাকলেনশিং অমসুং ঈশিং চাং নাইনা নীংথিজনা ফংহন্নবা অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাদবশিং হন্থনবা য়েংশিনখ্রে
24 MAY 2020 5:11PM by PIB Imphal
তাং ২৪.০৫.২০২০গী অয়ুক্কী পুং ১০ ফাওবদা পেসেঞ্জর লাখ ৩৭ পুদুনা চেনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজগী শ্রমিক ত্রেন ২৮১৩ লৈ। ত্রেনশিং অদু চাওরাক্না চাদা ৬০ দি গুজরাত, মহারাস্ত্র অমসুং মুম্বইদগী লমথাদুনা অয়াম্বনা উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহারদা লমথুংফম ওইখি। অখন্নবা শ্রমিক ত্রেন চাদা ৮০না উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহারগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লমথুংফম ওইখি (ইয়ু.পী.গী ওইনা ১৩০৩ অমসুং বিহারগী ওইনা ৯৭৩)। উত্তর প্রদেশতা লমথুংফম ওইখিবা ত্রেন অয়াম্বনা লখনৌ-গোরথপুর সেক্তর অমসুং বিহারগী পতনাগী মনাকৱাইদা ওইখি। ঙরাংদগী চেখিবা ত্রেন ৫৬৫গী মনুংদগী ২৬৬না বিহারদা অমসুং ১৭২না উত্তর প্রদেশতা চৎখি। মখা তানা, স্তেসনশিংদা তোঙান-তোঙানবা হকশেলগী অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিংগী প্রোতোকোলশিং অসিনা মরম ওইদুনা পেসেঞ্জরশিং ত্রেন্দা তোংখৎপদা মতম চংবা হেনগৎহনখিবনা মখা তানা নেতৱর্ত চিলহনখি। ত্রেনশিং অসি মী চিনবা হন্থহন্নবা ত্রেন খরা মথুরা, ঝাকসুগুদাদগী থৈদোকখি।
মখা চত্থরকপা থবক ওইনা, ত্রাফিক য়াম্না চিনবনা মী চিলহন্দনবা রুৎ রেস্নেলাইজেসনগী ওর্দর থোকখ্রে রেলৱে বোর্দ লেভেল, জোনেল রেলৱে লেভেল অমসুং দিভিজন লেভেলনা পুংশিং খুদিং য়েংশিন্দুনা ত্রেনশিং অদু থেংথদে হায়বা তাংদাংবা খংনবা থবক পাংথোকখ্রে। কন্না হোৎনবশিং অসিনা মী চিনবগী চাং য়াম্না হন্থরক্লে অমসুং ত্রেনগী ফিভমসু শাথিনা ফগৎলে। লমথুংফমশিং অসিদা ত্রেন ময়াম লোয়না থুংজিন্নরকপনা নেতৱর্ক চিলহনখি। নোংপোক্লোমগী ওইবা ত্রেনশিংনা নেতৱর্কশিং চিনবা হেনগৎহনখি, ত্রেন থেংথদুনা চাকলেন য়েন্থোকপগী মতমদা অকায়বা পীখি। আই.আর.সি.তি.সি. অমসুং রেলৱেজনা অখন্নবা শ্রমিক ত্রেনশিংদা চাকলেনশিং অমসুং ঈশিং চাং নাইনা নীংথিজনা ফংহন্নবা অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাদবশিং হন্থনবা য়েংশিনখ্রে।

Ministry of Railways
Indian Railways has run 2813 Shramik Special trains, carrying over 37 lakh passengers, till 10 am of 24.05.2020
Congestion position has eased considerably and the mobility of trains has drastically improved
80 per cent of total Shramik Special trains are destined for various destinations in Uttar Pradesh and Bihar
Convergence of trains to these destinations caused congestion in the network
Further, increased time taken in de-boarding of passengers due to the various health and social distancing protocols at the stations led to congestion at terminals which further affects network congestion
To ease the congestion few trains were diverted via Mathura, Jharsuguda.
Round the clock monitoring at Railway Board level, Zonal Railway level and Divisional level
IRCTC and Railways have mobilized resources to ensure regular supply of meals and water to the Shramik Special trains and minimize inconvenience to the passengers.
24 MAY 2020 5:11PM by PIB Delhi
Indian Railways has run more than 2813 Shramik Special trains, carrying over 37 lakh passengers, till 10 am of 24.05.2020. Nearly 60 per cent trains originated from Gujarat, Maharashtra and Punjab and are majorly destined for Uttar Pradesh and Bihar. 80 per cent of total Shramik Special trains are destined for various destinations in Uttar Pradesh and Bihar (1301 for U.P. and 973 for Bihar). Most of the destinations in U.P are around Lucknow - Gorakhpur sector and in Bihar around Patna. Of 565 trains on run since yesterday, 266 were going to Bihar and 172 to Uttar Pradesh.
Convergence of trains to these destinations caused congestion in the network. Further, increased time taken in de-boarding of passengers due to the various health and social distancing protocols at the stations is leading to congestion at terminals which further affects network congestion.
To ease the congestion few trains were diverted via Mathura, Jharsuguda. Further, route rationalisation order has been issued to avoid congestion on routes with heavy traffic. Round the clock monitoring at Railway Board level, Zonal Railway level and Divisional level is being done to ensure that trains are not delayed. The train running staff have also been sensitised to ensure punctual running of Shramik spl trains. With these efforts, the congestion position has eased considerably and the mobility of trains has drastically improved.
Due to the surge in east bound trains leading to network congestion, trains got delayed and this affected the meals distribution schedule. IRCTC and Railways have mobilized resources to ensure regular supply of meals and water to the Shramik Special trains and minimize inconvenience to the passengers.