Prime Minister's Office
Prime Minister conducts aerial survey of areas of Odisha affected by Cyclone Amphan; announces Rs 500 crore financial assistance
PM announces Rs. 2 lakh Ex gratia for the next of kin of the dead; Rs 50,000 for the injured
22 MAY 2020 6:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today visited Odisha to take stock of the situation in the wake of Cyclone Amphan. He was accompanied on the visit by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan, Union Ministers of State Shri Babul Supriyo, Shri Pratap Chandra Sarangi and Ms. Debasree Chaudhuri. Accompanied by the Governor of Odisha,Shri Ganeshi Lal, and Chief Minister Shri Naveen Patnaik, Prime Ministerconducted an aerial survey of Bhadrak and Balasore to assess the impact of the cyclone.
After the aerial survey, Prime Minister chaired a meeting in Bhubaneshwar with the senior State and Central Government functionaries to review the situation. He announced a financial assistance of Rs. 500 crore to the State of Odisha, pending the assessment of the damage by an Inter-Ministerial Central Team.
Prime Minister gave his assurance that the Union Government would work shoulder to shoulder with the State Governments at this difficult time and give all possible assistance for restoration and rebuilding of infrastructure in the areas affected by the cyclone.
Expressing solidarity with the people of Odisha and deep sorrow for the lives lost, Prime Minister announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh to the next of kin of the deceased and Rs. 50,000 to the seriously injured in the cyclone in the State.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সাইক্লোন অম্ফান্না শোকহল্লবা ওরিশাগী মফমশিং নোংথক্তগী য়েংশিনখ্রে; লুপা করোর ৫০০গী শেলগী তেংবাং লাউথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা লৈখিদ্রবশিংগী নক্নবা মীওইশিংদা লুপা লাখ ২গী এক্স গ্রেসিয়া লাউথোকখ্রে; শোক্লবশিংগীদমক লুপা ৫০,০০০
22 MAY 2020 6:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি সাইক্লোন অম্ফান্না ওইহল্লিবা ফিভমগী চাং লেপ্নবা ওরিশাদা চৎখ্রে। খোংচৎ অসিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান, কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বাবুল সুপ্রিয়ো, শ্রী প্রতাপ চন্দ্র সরাঙ্গি অমসুং সুকুমারি দেবশ্রী চৌধুরিনা মহাক্কা লোইনদুনা চৎখি। ওরিশাগী রাজ্যপাল শ্রী গনেশি লাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নবীন পতনায়ক্না প্রধান মন্ত্রীগা লোইনদুনা সাইক্লোন্না শোকহল্লবশিং য়েংশিন্নবা ভাদ্রাক অমসুং বালেশ্বরদা নোংথক্তগী য়েংশিনখ্রে।
নোংথক্তগী য়েংশিনবা লোইরবা মতুং, প্রধান মন্ত্রীনা সভাপতী ওইদুনা ওইরিবা ফিভম অদু য়েংশিন্নবা রাজ্য অমসুং কেন্দ্রগী মতোকথোংবা ফঙ্কসনরীশিংগা লোয়ননা ভুবনেশ্বরদা মীফম অমা পাংথোকখি। মহাক্না ওরিশা রাজ্যগীদমক লুপা করোর ৫০০গী শেলগী তেংবাং অমা লাউথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ওইবা থাজবা পীখি মদুদি মসিগী অৱাবা মতম অসিদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরারশিংগা লোয়ননা লেংমান্ননা থবক তৌমিন্নগনি অমদি সাইক্লোন্না শোকহল্লবা মফমশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর নৌনা শেমগৎ-শাগৎপদা পীবা য়াবা তেংবাং পুম্নমক পীগনি।
ওরিশাগী মীয়ামগা লোয়ননা সোলিদরিতী অমদি লৈখিদ্রবশিংগীদমক অৱাবা ফোংদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসিদা সাইক্লোন্না মরম ওইদুনা লৈখিদ্রবশিংগী নক্নবা মীওইশিংদা লুপা লাখ ২ অমদি শোক্লবশিংগীদমক লুপা ৫০,০০০গী এক্স গ্রেসিয়া লাউথোকখি।