ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସିଏସସି ଓ ଏଜେଣ୍ଟଭିତ୍ତିକ ଟିକେଟ ରିଜର୍ଭ, ବୁକିଂ କାଉଣ୍ଟର ପୁନର୍ବାର ଖୋଲିବାକୁ ରେଳବାଇର ସବୁଜ ସଂକେତ
• ଆଜିଠାରୁ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଏହିସବୁ କାଉଣ୍ଟର ଖୋଲିବାକୁ ବିଭିନ୍ନ ରେଳଜୋନକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ
• ସ୍ଥାନୀୟ ସବୁ ଜୋନ ତଥା ସବୁ କାଉଣ୍ଟର ସ୍ଥାନ ଖୋଲିବା ସମୟ ବିଷୟରେ ସଚେତନ କରାଇବେ ଜୋନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ
• ପାସେଞ୍ଜର ରେଳସେବାକୁ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ପୁନର୍ବାର ଚାଲୁ କରିବା ଦିଗରେ ଟିକେଟ ବୁକିଂ ସେଣ୍ଟର ଖୋଲିବା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ
21 MAY 2020 9:12PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଟିକେଟ ବୁକିଂ ଓ ରିଜର୍ଭସନ କାଉଣ୍ଟରମାନ ପୁନର୍ବାର ଖୋଲିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି । ଆଜିଠାରୁ ଏସବୁ କାଉଣ୍ଟରମାନ ଖୋଲିବା ପ୍ରକ୍ରିୟା ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ସବୁ ରେଳଜୋନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଏସବୁ ଜୋନର କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ସ୍ଥାନୀୟ ସ୍ଥିତି ଓ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ବିଚାରକୁ ନେଇ ରିଜର୍ଭସନ କାଉଣ୍ଟର ଏବଂ ଏଜେଣ୍ଟ ଭିତ୍ତିକ ଟିକେଟ ବୁକିଂ (CSC) ପୁନର୍ବାର ଚାଲୁ କରିବେ । ଏସବୁ କାଉଣ୍ଟର ସ୍ଥାନ, ସେବା ପ୍ରଦାନର ସମୟ ଆଦି ସମ୍ପର୍କରେ ସଂପୃକ୍ତ ଜୋନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ସର୍ବସାଧାରଣଙ୍କ ଗୋଚରାର୍ଥେ ଆବଶ୍ୟକ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ଏଠାରେ ଉଲ୍ଲେଖଯୋଗ୍ୟ ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନର ନିୟମ ଅନୁସାରେ ସ୍ଥାନୀୟ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଶ୍ରମିକ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନଗୁଡିକର ଚଳାଚଳ ପୂର୍ବପରି ଅବ୍ୟାହତ ରହିବ ।
କମନ ସର୍ଭିସ ସେଣ୍ଟର ଓ ଏଜେଣ୍ଟଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ଟିକେଟ ବୁକିଂ ଏବଂ ରିଜର୍ଭସନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପୁନର୍ବାର ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ରେଳବାଇ ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ।
ଏହା ଫଳରେ ଟିକେଟ ବୁକିଂ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସହଜ ହେବା ସହ ଦେଶର ଯେ କୌଣସି ସ୍ଥାନକୁ ଯିବା ପାଇଁ ଆଗ୍ରହୀ ଯାତ୍ରୀ ସୁବିଧାରେ ଆଗୁଆ ଟିକେଟ ସଂରକ୍ଷିତ କରିପାରିବେ ।
ସାଂପ୍ରତିକ କରୋନା ମହାମାରୀ ସଂକ୍ରମଣ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ରେଳଯାତ୍ରା ଏବଂ ଟିକେଟ ବୁକିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସାମାଜିକ ଦୂରତ୍ୱ ରକ୍ଷା ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ନି ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀକୁ କଡାକଡି ଭାବେ ପାଳନ କରିବାକୁ ସବୁ ରେଳ ଜୋନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଏଥିରେ ସାମାନ୍ୟତମ ବ୍ୟତିକ୍ରମକୁ ବରଦାସ୍ତ କରାଯିବ ନାହିଁ ।

Ministry of Railways
Indian Railways green lights re-opening of reservation counters & booking through Common Service Centers (CSCs) and Agents.
Zonal Railways have been instructed to decide and notify the opening of reservation counters in a phased manner tomorrow along with dissemination of information about their locations and timings as per local needs and conditions
Opening of booking centers will mark an important step in graded restoration of passenger railway services
21 MAY 2020 9:12PM by PIB Delhi
Indian Railways is going to open reservation counters for booking of reserved tickets in a phased manner.
Zonal Railways have been instructed to decide and notify opening of reservation counters as per local needs and conditions. These reservation counters will open from tomorrow in a phased manner, along with dissemination of information about their respective locations and timings as per the local needs and conditions.
Indian Railways has also allowed booking of Reservation Tickets through the Common Service Centers and Ticketing agents w.e.f tomorrow.
It may be noted that running of Shramik Special trains will continue to be handled by local State Governments as per the existing protocols.
Opening of all these booking facilities once again will mark an important step in the graded restoration of passenger railway services and making the task of ticket booking easy for all prospective travelers from all parts of India in reserved trains.
Zonal railways may adhere to standard social distancing guidelines and observe the hygiene protocols in view of the ongoing COVID-19 pandemic.