য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এম.ঐচ.এ.না ভিজা অমসুং চত্থোক চৎশিনদা কোবিদ থেংননবা থমখিবা অথিংবা কোমথোক্তুনা, মপান্দা পন্দুনা লৈরিবা ও.সি.আই. কার্দহোল্দর কাংলুপ খরবু ভারত্তা হল্লকপদা অয়াবা পীরে
22 MAY 2020 3:06PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না ভিজা অমসুং চত্থোক চৎশিনদা কোবিদ থেংননবা থমখিবা অথিংবা কোমথোক্তুনা, মপান্দা পন্দুনা লৈরিবা ওভরসিজ সিতিজন ওফ ইন্দিয়া (ও.সি.আই.) কার্দহোল্দর কাংলুপ খরবু ভারত্তা হল্লকপদা অয়াবা পীরে‍।
মখাদা পীরিবা মখলগী ও.সি.আই. কার্দ পায়বা মপানদা পন্দুনা লৈরিবশিংবু ভারত্তা লাকপগী অয়াবা পীরে:-
ও.সি.আই. কার্দ পায়বা মপান্দা লৈবা ইন্দিয়া মচাগী চহী শুদ্রিবা অঙাংশিং
ও.সি.আই. কার্দ পায়বা ইমুংগী অশি-অনানচিংবা অথু-অকায় লৈবগীদমক ভারত্তা লাকপা পাম্বশিং
মতৈ-মনাও, অমনা ও.সি.আই. কার্দ পায়বা অদুগা অমনা ইন্দিয়া মচা ওইবা অমদি ভারত্তা মখোয়গী ময়ুম লৈবা
ও.সি.আই. কার্দ পায়বা (চহী শুদ্রিবা নত্তবা) য়ুনিভর্সিতীগী মহৈরোইশিং অদুবু মখোয়গী মমা মপাদি ভারত্তা লৈবা ইন্দিয়া মচা ওইগদবনি‍।
এম.ঐচ.এ.না ০৭.০৫.২০২০দা চত্থোক চৎশিনদা থমখিবা অথৎংবা অদুনা মপান্দা পন্দুনা লৈরিবা মথক্তা পল্লিবা কাংলুপকী ও.সি.আই. কার্দ পায়বা মীওইশিং পুরক্নবগীদমক শীজিন্নবা এয়রক্রাফ, জহাজ, ত্রেন নৎত্রগা অতৈ অতোপ্পা গারীশিংদা চৎনরোই‍। এম.ঐচ.এ.না ০৭.০৫.২০২০দা থমখিবা চৎন-কাংলোন খুদিংমক্তি মখা তানা চৎনখিগনি‍।
ওফিসিএল ওইবা চে য়েংনবগীদমক মসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Home Affairs
MHA relaxes Visa and Travel restrictions imposed in response to COVID -19, permitting certain categories of OCI cardholders stranded abroad, to come back to India
22 MAY 2020 3:06PM by PIB Delhi
Union Ministry of Home Affairs (MHA) has relaxed Visa and Travel restrictions imposed in response to COVID -19, permitting certain categories of Overseas Citizen Of India (OCI) cardholders, who are stranded abroad, to come to India.
Following categories of OCI Cardholders stranded abroad, have been permitted to come to India:-
• Minor children born to Indian nationals abroad and holding OCI cards.
• OCI cardholders who wish to come to India on account of family emergencies like death in family.
• Couples where one spouse is an OCI cardholder and the other is an Indian national and they have a permanent residence in India.
• University students who are OCI cardholders (not legally minors) but whose parents are Indian citizens living in India.
The travel restrictions, imposed earlier by MHA on 07.05.2020, would not apply to any aircraft, ship, train or any other vehicle deployed for bringing back the above mentioned categories of OCI cardholders who are stranded abroad. All other terms and conditions laid down by MHA on 07.05.2020 would continue to remain in effect.
Click here to see the Official Document