Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Economic viability is crucial for higher educational institutions- Shri Nitin Gadkari
Vehicle Scrappage policy will give a major push to automobile manufacturing industry in the country- Shri Gadkari
21 MAY 2020 6:01PM by PIB Delhi
Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari today said that economic viability is crucial for higher education institutions. These institutions need to reduce their operating cost without compromising on quality.
He was addressing a meeting via video conferencing with the representatives of MIT ADT University on future of higher education.
The Minister said that upgradation of universities is required, and value based education is the strength of the society. He further shared that our youth should understand their strengths and weaknesses and problems faced by them can be converted into opportunities. He added that enhancing capability of the youth is critical for the country at this stage.
Shri Gadkari emphasised the need for integrated approach, effective coordination and team spirit among stakeholders and urged the industry to have self-confidence and positive attitude to overcome this challenging phase.
He opined that industry should focus more on innovation, entrepreneurship, science and technology, research skill and experiences to convert the knowledge into wealth.
The Minister recalled that Government of Japan has offered special package to its industries for taking out Japanese investments from China and move elsewhere. He mentioned that it is an opportunity for India which should be leveraged.
He opined that there is need to work on decentralization of industries and focus on rural, tribal and backward areas of the country. He added that there is need to explore Agro MSME sector.
The Minister also stated that the government is planning to introduce vehicle scrappage policy. Recycling clusters may be started near the ports, which will boost automobile manufacturing industry in the country.
The Minister responded to the questions from participants which were about qualities needed for an entrepreneur and guidance on decision making.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
অৱাংবা থাক্কী মহৈ লোয়শঙশিংনা শেন-থুম ফজনা শিজিন্নবা য়াম্না মরু ওই – নীতিন গরকরী
অমনবা গারীশিং অনৌবা গারীশিংনা মহুৎ শিনবগী থৌশিলনা লৈবাক অসিদা গারী শাবগী ইন্দস্ত্রী ফগৎহনগনি – শ্রী গরকরী
21 MAY 2020 6:01PM by PIB Imphal
ঙসি ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নীতিন গরকরীনা হায়খ্রে মদুদি অৱাংবা থাক্কী মহৈ লোয়শঙশিংনা শেন-থুম ফজনা শিজিন্নবা য়াম্না মরুওই । হায়রিবা মহৈ লোয়শঙশিং অসিনা মগুন হন্থহন্দনা মখোয়গী চাদিং হন্থহনবা দরকার ওই ।
তুংদা ওইরক্কদবা অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বগী মতাংদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা এম.আই.তি এ.দি.তি. য়ুনিভর্সিতীগী মীহুৎশিংগা উনবা অমদা মহাক্না ৱা ঙাংখি ।
মিনিস্তরনা হায়খি, য়ুনিভর্সিতীশিং ফগৎহনবা দরকার ওই অমসুং খুন্নাইদা মগুন লৈবা লাইরিক-লাইসু তম্বগী থবক ফগৎহনগদবনি । ঐখোয়গী নহারোলশিংনা মখোয়গী থৌনাশিং অমসুং অশোনবশিং খঙগদবনি অমসুং মখোয়না থেংনরিবা অৱাবশিং অদু খুদোংচাবশিং ওন্থোকপা ঙমগদবনি । তাঞ্জা অসিদা লৈবাক অসিগী ওইনা নহারোলশিংগী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহনবা অসি য়াম্না মরুওই ।
মহাক্না হায়খি মরীলৈনবশিংগী মরক্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবা , মতেং পাংনবা অমসুং অপুনবা ৱাখল্লোন অমদা থবক তৌমিন্নবা দরকার ওই অমসুং মসিগী অৱাবা তাঙ্কক অসি থেংননবা ইন্দস্ত্রীশিংনা মশা-মরোমদোম থাজবা থমগদবনি ।
মহাক্না হায়খি ইন্দস্ত্রীনা অনৌবা পুথোকপা, ওন্ত্রপ্রিনরশিপ , সাইন্স, তেক্নোলোজী, রিসর্স স্কিল অমসুং লৌশিংনা শেন তানবগী থবকশিংদা মিৎয়েং চংগদবনি । জাপানগী ইনভেস্তমেন্তশিং চাইনাদগী লৌথোক্লগা অতোপ্পা মফম অমদা হোংনবা জাপান সরকারনা মসিগী ইন্দস্ত্রীশিংদা অখন্নবা পেকেজ অমা পীরি । মসি ভারতকী খুদোংচাবা অমনি অমসুং মসিগী কান্নবা লৌগদবনি ।
মহাক্না হায়খি ইন্দস্ত্রীশিং মফম কয়াদা চাইথোক্তুনা লিংখৎনবা থবক পায়খৎপা দরকার ওই অমসুং লৈবাক অসিগী খুঙ্গং, ত্রাইবেলশিংগী মফমশিং অমসুং চাউখৎত্রিবা মফমশিংদা মিৎয়েং চংগদবনি । লৌউ-শিংউদা য়ুম্ফম ওইবা ইন্দস্ত্রীশিং থিদোকপা মথৌ তাই ।
মিনিস্তরনা হায়খি অমনবা গারীশিং অনৌবা গারীশিংনা মহুৎশিনবগী থৌশিল অমা হৌদোক্নবা সরকারনা খন্নরি । হিথাংফমশিং ময়াদা রিসাইক্লিং ক্লস্তরশিং লিংখৎপা য়াই, মসিনা লৈবাক অসিদা গারী শাবগী ইন্দস্ত্রী চাউখৎহনগনি ।
ওন্ত্রপ্নিনর অমা ওইবদা দরকার ওইবা গুনশিং অমসুং ৱারেপ লৌবগী মতাংদা শরুক য়াখিবশিংনা হংলকপা ৱাহংশিংগী পাউখুমশিং মিনিস্তরনা পীখি ।