য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এক সঙ্কলপ, এক লক্স্য –আত্মনির্ভর ভারতঃ অমিৎ শাহ
জুন ১, ২০২০দগী লৈবাক পুম্বগী ওইনা সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সস (সি.এ.পি.এফ.) কান্তীন অমসুং দুকানশিংদা লমদমসিদা শাবা পোৎ-চৈ খক্তমক য়োল্লগনি
13 MAY 2020 2:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙরাং মীয়ামদা লৈবাক অসি মরোমদোম লেপচবা ঙমহল্লসি অমসুং ভারত্তা শাবা পোত্থোকখক্তমক শিজিন্নরসি হায়খি। কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা মসি তুংদা ভারতনা মালেমগী মকোক ওইহনবগী লমজিং মৈরানি হায়খ্রে।
লাওথোকখ্রিবা অসিগা মরী লৈননা, গৃহ মন্ত্রালয়না জুন ১, ২০২০দগী লৈবাক পুম্বগী ওইনা সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সস (সি.এ.পি.এফ.)কী কেন্তীন অমসুং দুকানশিংদা লমদমসিদা শাবা পোৎ-চৈ খক্তমক য়োল্লগনি হায়বা ৱারেপ লৌখ্রে। পোত্থোকশিংসি পুন্না লৈবগী মমল চাউরাক্না লুপা কোতি ২৮০০ ওইগনি। ৱারেপসিগী মতুং ইন্না চাউরাক্না সি.এ.পি.এফ.কী মীওই লাখ ১০না লমদমসিগী পোত্থোক শিজিন্নরগনি।
গৃহ মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা য়ারিবমখৈ মখোয়না লমদমসিগী পোত্থোক শিজিন্নগদবনি অমসুং অতোপ্পবুসু শিজিন্নহনগদবনি হায়খি। হৌজিক ঐখোয় শোত্থদুনা লৈগদবা মতম নত্তে, ইরাং অসিগী খুদোংচাবা লৌগদবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
শ্রী শাহগী মতুং ইন্না করিগুম্বা ভারত মচা খুদিংনা ভারত্তা শাবা পোৎ-চৈশিং (স্বদেশি) শিজিন্নরবদি মথংগী চহী মঙাদা ভারত অসি মরোমদোম লেপচবা ঙমগনি।
লৈবাক মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐখোয়না ইরমদমসিদা শাবা পোত্থোকশিং শিজিন্নদুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতপু মরোমদোম লেপচবা ঙমহন্নবগী খোংচৎ অসিগী মপাঙ্গল হাপ্পসি”।

Ministry of Home Affairs
Ek Sankalp, Ek Lakshya – Aatmanirbhar Bharat: Shri Amit Shah
From 1st June 2020, only Indigenous Products will be sold at the Central Armed Police Forces (CAPF) canteens and stores across the country
13 MAY 2020 2:39PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, made an appeal yesterday to make the country self-reliant and use products made in India. Union Home Minister Shri Amit Shah has described this appeal as a guiding light to make India the Global Leader in future.
https://twitter.com/AmitShah/status/1260472519347310595?s=20
In this direction today, the Ministry of Home Affairs has decided that all the Central Armed Police Forces (CAPF) canteens and stores across the country will now sell only indigenous products, from June 01, 2020. The total purchase value would be around Rs. 2800 crore. With this decision, 50 lakh family members of about 10 lakh CAPF personnel will use indigenous products.
The Home Minister also appealed to the people of the country and said, "You should use the products made in the country as much as possible and encourage others to do the same. This is not the time to be lagging behind, but to turn the crisis into an opportunity."
According to Shri Shah, if every Indian pledges to use products made in India (Swadeshi), the country can become self-sufficient in next five years.
Appealing to the people of the country, the Home Minister said, "Let us all strengthen the hands of Prime Minister Modi in this journey of making India self-reliant, by using indigenous products."