Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
FCI distributes about 160 LMT foodgrains to States/UTs during lockdown
Sufficient stocks available to meet requirements under NFSA and PMGKAY
13 MAY 2020 3:57PM by PIB Delhi
Food Corporation of India (FCI) is ensuring uninterrupted supply of wheat and rice throughout the country during the lockdown period. Government/FCI has not only met the foodgrain requirement under National Food Security Act (NFSA) @ 5 KG/Month/Beneficiary but also the additional allocation of 5Kg/Person to 81.35 Crore people under PM Garib Kalyan Ann Yojana (PMGKAY).
FCI is having sufficient stocks to cater to the requirement of the nation. As on 1st May, 2020, the stock position was 642.7 Lakh MT, out of which rice was 285.03 Lakh MT and wheat was 357.7 Lakh MT. Till 12.05.2020, 159.36 Lakh MT foodgrains have been issued under various schemes. State Governments have lifted 60.87 Lakh MT foodgrains under NFSA, which is equivalent to almost one and half month’s requirement. Further, 79.74 Lakh MT has been lifted for distribution under PMGKAY against total allocation of 120 Lakh MT, which is equal to two month allocation.
The state-wise lifting position under NFSA and against PMGKAY during lockdown period (25.03.2020 to 12.05.2020) is as under:-
Position as on 12.05.2020 Fig. in Lakh MT
States
Wheat
RICE
Grand Total
NFSA
PMGKAY
Total
NFSA
PMGKAY
Total
BIHAR
2.74
0.00
2.74
0.92
7.03
7.95
10.69
JHARKHAND
0.32
0.00
0.32
2.55
2.86
5.41
5.73
ODISHA
0.72
0.00
0.72
4.92
4.65
9.57
10.30
WEST BENGAL
3.41
0.00
3.41
1.34
5.70
7.04
10.46
ASSAM
0.07
0.00
0.07
1.78
2.34
4.13
4.20
RAJASTHAN
3.77
5.63
9.41
0.00
0.00
0.00
9.41
UTTAR PR
6.29
0.00
6.29
5.17
14.14
19.31
25.60
KARNATAKA
0.00
0.00
0.00
2.70
5.33
8.03
8.03
GUJARAT
1.87
2.05
3.92
0.72
0.99
1.71
5.63
MAHARASHTRA
3.15
0.00
3.15
1.35
4.62
5.97
9.12
MADHYA PR
2.20
0.00
2.20
1.17
4.46
5.63
7.83
CHHATTISGARH
0.00
0.00
0.00
3.15
2.00
5.15
5.15
SIKKIM
0.01
0.00
0.01
0.06
0.05
0.11
0.11
ARUNACHAL PR
0.00
0.00
0.00
0.13
0.12
0.24
0.24
TRIPURA
0.03
0.00
0.03
0.30
0.27
0.56
0.60
MANIPUR
0.00
0.00
0.00
0.17
0.15
0.33
0.33
NAGALAND
0.00
0.00
0.00
0.20
0.13
0.33
0.33
MIZORAM
0.00
0.00
0.00
0.09
0.10
0.19
0.19
MEGHALAYA
0.03
0.00
0.03
0.21
0.32
0.52
0.55
DELHI
0.60
0.28
0.89
0.18
0.07
0.25
1.13
HARYANA
0.89
1.06
1.95
0.00
0.00
0.00
1.95
HIMACHAL PR.
0.39
0.00
0.39
0.20
0.41
0.61
1.00
J & K
0.36
0.00
0.36
0.82
1.01
1.83
2.19
LADAKH
0.01
0.00
0.01
0.02
0.02
0.04
0.05
PUNJAB
0.00
1.02
1.02
0.00
0.00
0.00
1.02
CHANDIGARH
0.00
0.04
0.04
0.00
0.00
0.00
0.04
UTTARAKHAND
0.40
0.00
0.40
0.00
0.61
0.61
1.01
ANDHRA PR.
0.00
0.00
0.00
1.54
3.58
5.12
5.12
TELANGANA
0.02
0.00
0.02
1.08
2.19
3.28
3.30
KERALA
0.42
0.00
0.42
1.52
1.73
3.25
3.67
TAMILNADU
0.24
0.00
0.24
0.48
4.56
5.04
5.28
PONDICHERRY
0.00
0.00
0.00
0.00
0.09
0.09
0.09
A&N ISLANDS
0.02
0.00
0.02
0.04
0.01
0.05
0.06
LAKSHADWEEP
0.00
0.00
0.00
0.01
0.00
0.01
0.01

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
এফ.সি.আই.না মেত্রেক লাখ ১৬০রোমগী ফুদ গ্রেন রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা লোকদাউনগী মনুংদা ফংহনখ্রে
এন.এফ.এস.এ. অমসুং পি.এম.জি.কে.এ.ৱাইগী মখাদা পীগদবা স্তোক মরাং কায়না লৈরি
13 MAY 2020 3:57PM by PIB Imphal
ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এফ.সি.আই.) লোকদাউন মনুংসিদা লৈবাক পুম্বদা গেহু অমসুং চেং ৱাত্তনবা পীনবা হোৎনরি। সরকার/এফ.সি.আই. নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.)গী মখাদা থা অমদা বেনিফিসরী খুদিংদা চেং/গেহু কিলোগ্রাম ৫ ফংহনবতা নত্তনা অহেনবা ওইনা মীওই অমমমদা কিলোগ্রাম ৫সু মীওই কোতি ৮১.৩৫দা পি.এম. গরীব কল্যান অন্ন য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.)গী মখাদসু পীরি।
এফ.সি.আই.না লৈবাক অসিগী চঙগদবশিং পীন্নবা স্তোক মরাং কায়না পৈদুনা লৈরি। মে ১, ২০২০ ফাওবদা, লৈরিবা স্তোক্কী চাংশি মেত্রিক তন লাখ ৬৪২.৭নি, মসিগী মনুংদগী চেংনা মেত্রিক তন লাখ ২৮৫.০৩নি অমসুং গেহুনা মেত্রিক তন লাখ ৩৫৭.৭নি। ১২/০৫/২০২০ ফাওবদা, ফুদ গ্রেন মেত্রিক তন লাখ ১৫৯.৩৬ তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী মখা পীখ্রে। রাজ্য সরকারশিংনা নফসাগী মখাদা থা অমা মখাইফাওবগী কোন্নগদবা চাংদা ফুদ গ্রেন মেত্রিক তন লাখ ৬০.৮৭ চিংখ্রে। মখা তানা, পি.এম.জি.কে.এ.ৱাইগী মখাদা অপীবা মেত্রিক তন লাখ ১২০গী মথক্তা থা অনীগী শরুক্কা মান্নবা মেত্রিক তন লাখ ৭৯.৭৪ য়েন্থোকখ্রে।
রাজ্যশিংনা লোকদাউন মনুংদা (২৫/০৩/২০২০দগী ১২/০৫/২০২০ ফাওবা) এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা অমসুং পি.এম.জি.কে.এ.ৱাইগী লৌখিবগী মশীং মখাদা পীরিঃ
১২.০৫.২০২০ ফাওবগী মশীং (লাখ এম.তি.দা)
রাজ্যশিং
গেহু
চেং
অপুনবা মশীং
এন.এফ.এস.এ.
পি.এম.জি.কে.এ.ৱা ই.
অপুনবা
এন.এফ.এস.এ.
পি.এম.জি.কে.এ.ৱা ই.
অপুনবা
বিহার
২.৭৪
০.০০
২.৭৪
০.৯২
৭.০৩
৭.৯৫
১০.৬৯
ঝারখন্দ
০.৩২
০.০০
০.৩২
২.৫৫
২.৮৬
৫.৪১
৫.৭৩
ওরিশা
০.৭২
০.০০
০.৭২
৪.৯২
৪.৬৫
৯.৫৭
১০.৩০
নোংচুপ বেঙ্গল
৩.৪১
০.০০
৩.৪১
১.৩৪
৫.৭০
৭.০৪
১০.৪৬
অসম
০.০৭
০.০০
০.০৭
১.৭৮
২.৩৪
৪.১৩
৪.২০
রাজস্থান
৩.৭৭
৫.৬৩
৯.৪১
০.০০
০.০০
০.০০
৯.৪১
উত্তর প্রদেশ
৬.২৯
০.০০
৬.২৯
৫.১৭
১৪.১৪
১৯.৩১
২৫.৬০
করনাতকা
০.০০
০.০০
০.০০
২.৭০
৫.৩৩
৮.০৩
৮.০৩
গুজরাত
১.৮৭
২.০৫
৩.৯২
০.৭২
০.৯৯
১.৭১
৫.৬৩
মহারাস্ত্রা
৩.১৫
০.০০
৩.১৫
১.৩৫
৪.৬২
৫.৯৭
৯.১২
মধ্য প্রদেশ
২.২০
০.০০
২.২০
১.১৭
৪.৪৬
৫.৬৩
৭.৮৩
ছতিসগর
০.০০
০.০০
০.০০
৩.১৫
২.০০
৫.১৫
৫.১৫
সিক্কিম
০.০১
০.০০
০.০১
০.০৬
০.০৫
০.১১
০.১১
অরুনাচল প্রদেশ
০.০০
০.০০
০.০০
০.১৩
০.১২
০.২৪
০.২৪
ত্রিপুরা
০.০৩
০.০০
০.০৩
০.৩০
০.২৭
০.৫৬
০.৬০
মনিপুর
০.০০
০.০০
০.০০
০.১৭
০.১৫
০.৩৩
০.৩৩
নাগালেন্দ
০.০০
০.০০
০.০০
০.২০
০.১৩
০.৩৩
০.৩৩
মিজোরম
০.০০
০.০০
০.০০
০.০৯
০.১০
০.১৯
০.১৯
মেঘালয়
০.০৩
০.০০
০.০৩
০.২১
০.৩২
০.৫২
০.৫৫
দিল্লী
০.৬০
০.২৮
০.৮৯
০.১৮
০.০৭
০.২৫
১.১৩
হরিয়ানা
০.৮৯
১.০৬
১.৯৫
০.০০
০.০০
০.০০
১.৯৫
হিমাচল প্রদেশ
০.৩৯
০.০০
০.৩৯
০.২০
০.৪১
০.৬১
১.০০
জে. এন্দ কে.
০.৩৬
০.০০
০.৩৬
০.৮২
১.০১
১.৮৩
২.১৯
লদাখ
০.০১
০.০০
০.০১
০.০২
০.০২
০.০৪
০.০৫
পঞ্জাব
০.০০
১.০২
১.০২
০.০০
০.০০
০.০০
১.০২
চন্দীগর
০.০০
০.০৪
০.০৪
০.০০
০.০০
০.০০
০.০৪
উত্তরাখন্দ
০.৪০
০.০০
০.৪০
০.০০
০.৬১
০.৬১
১.০১
আন্ধ্র প্রদেশ
০.০০
০.০০
০.০০
১.৫৪
৩.৫৮
৫.১২
৫.১২
তেলঙ্গানা
০.০২
০.০০
০.০২
১.০৮
২.১৯
৩.২৮
৩.৩০
কেরলা
০.৪২
০.০০
০.৪২
১.৫২
১.৭৩
৩.২৫
৩.৬৭
তমিল নাদু
০.২৪
০.০০
০.২৪
০.৪৮
৪.৫৬
৫.০৪
৫.২৮
পোন্দিচেরী
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০৯
০.০৯
০.০৯
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
০.০২
০.০০
০.০২
০.০৪
০.০১
০.০৫
০.০৬
লক্ষদ্বীপ
০.০০
০.০০
০.০০
০.০১
০.০০
০.০১
০.০১