ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
শ্রী ইন্দু শেখর চতুর্ববেদীনা ন্যু & রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী ওইনা ফম পাইখ্রে
11 MAY 2020 3:24PM by PIB Imphal
শ্রী ইন্দু শেখর চতুর্বেদী (আই.এ.এস.)না ঙসি ন্যু & রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়গী অনৌবা সেক্রেতরী ওইনা ফম পাইখ্রে। শ্রী চতুর্বেদী অসি ১৯৮৭ বেচকী আই.এ.এস. ওফিসরনি অমসুং ঝারখন্দ কেদরগী মনুং চল্লি অমসুং মহাক্না কলচর মন্ত্রালয়দা হান্না সেক্রেতরীসু ওইরম্বা শ্রী আনন্দ কুমারগী মহুৎ শিল্লদুনা মন্ত্রলয় অসিদা ফম পাইরকখি।
চৎনবীগী মতুং ইন্না ফম অসি পাইরবা মতুংদা, শ্রী চতুর্বেদীনা মন্ত্রালয় অসিগী সেনিয়র ওফিসরশিংগা উনখি অমসুং মন্ত্রালয় অসিদা লৈরিবা থবকশিং অমসুং ৱাকৎকী ৱাফমশিং অদুগী মতাংদা য়েংশিনখি।
ফম অসি পাইদ্রিঙৈগী মমাংদা, শ্রী চতুর্বেদীনা ঝারখন্দ সরকারগী ক্লাইমেৎ চেঞ্জ দিপার্তমেন্ত, এনভাইরনমেন্ত অমসুং ফোরেস্ত মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল চীফ সেক্রেতরী অমসুং এদিস্নেল সেক্রেতরী (ক্লাইমেৎ চেঞ্জ দিপার্তমেন্ত)গী ফম পাইরম্মি।
শ্রী চতুর্বেদী অসি আই.আই.তি.-কানপুরদগী ইলেক্ত্রিকেল ইঞ্জিনীয়রিংগী বি. তেকনি অমসুং হরবার্দ য়ুনিভর্সিতী (য়ু.এস.এ.)দগী ইন্তর্নেস্নেল দিবেলপমেন্ততা পি.জি. লোইখ্রে। মহাক্না ঝারখন্দ সরকার অমসুং ভারত সরকারগী ফীল্দ অমসুং পোলিসীগী থাক্তা য়াওদুনা ফম কয়া অমদা থবক তৌখ্রে। মহাক্না ফাইনান্স মন্ত্রলয়দা দি./ও.ইকোনোমিক এফিয়র্সকী পি.এম.ও.দা জোইন্ত সেক্রেতরী নত্ত্রগা মসিগা মান্নবা ফমদা থবক তৌখ্রে। মহাক অসি আতোপ্পা দিপার্তমেন্তশিং খুদম ওইনা প্লান্নিং কমিশন, এম./ও. এগ্রিকলচর, এম./ও. থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়দা থবক তৌরকপগী য়াম্না ফজনা খঙ-হৈরবা মীশকনি। শ্রী চতুর্বেদীনা ফাইনান্সিয়েল মেনেজমেন্ত, কম্যুনিতী মোবিলাইজেসন অমসুং পার্তিসিপেতরী তেক্নিকশিংদা নীংথিনা ত্রেনিং তৌরকখি।

Ministry of New and Renewable Energy
Shri Indu Shekhar Chaturvedi assumes charge as Secretary, Ministry of New & Renewable Energy
11 MAY 2020 3:24PM by PIB Delhi
Shri Indu Shekhar Chaturvedi (IAS) today assumed charge as new Secretary, Ministry of New & Renewable Energy. Shri Chaturvedi is a 1987 Batch IAS officer and belongs to Jharkhand cadre and succeeded Shri Anand Kumar in the Ministry who earlier took charge Secretary, Ministry of Culture.
After formally taking over, Shri Chaturvedi met senior officers of the Ministry and took stock of the work and issues before the Ministry.
Prior to this appointment, Shri. Chaturvedi was serving as Additional Chief Secretary and Additional Secretary (Climate Change Department ) of the Ministry of Climate Change Department, Environment & Forest, Government of Jharkhand.
Shri Chaturvedi is B.Tech in Electrical Engineering from IIT- Kanpur and holds a P.G. in International Development from Harvard University (USA). He has worked in the Government of Jharkhand and Government of India at various positions including field and policy level .He has also worked as Joint Secretary or equivalent in PMO, D/o Economic Affairs, Ministry Of Finance. He has extensive experience of working in other departments like Planning Commission, M/o Agriculture, M/o Personnel, Public Grievances & Pensions. Shri Chaturvedi has also undergone training in Financial Management, Community Mobilisation & Participatory Management Techniques.