কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
রাসন কার্দশিং আধারগা শম্নবগী মতাংদা শেংদোক ৱারোল
11 MAY 2020 6:43PM by PIB Imphal
আধারগা লিঙ্ক তৌদবা রাসন কার্দশিং অদু ককথৎলগনি হায়বা ঙসি পাউ-চেগী সেক্সন অমদা ফোংলকখ্রে।
ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা আধারগী মতাংদা থোকপা নোতিস্তা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা রাসন কার্দশিং/বেনিফিসরীশিং পুম্নমক আধারদা লিঙ্ক তৌনবা পীখিবা মতম (তাং ০৭.০২.২০১৭) অদু বিভাগনা তাং ৩০/০৯/২০২০ ফাওবা শাংদোকখ্রে। মতমদু ফাওবদা বিভাগ অসিনা ইনগদবশিং ময়েক শেংনা তাং ২৪.১০.২০১৭ অমসুং ০৮.১১.২০১৮গী লেতরশিংদা বেনিফিসরী/ইমুংশিংনা চে-হৱাইশিংগী কোতা লৌবা য়ারোই, নত্ত্রগা মখোয়গী মমিংশিং/রাসন কার্দশিং অদু আধার নম্বরনা য়াওদ্রবদি ককথৎকনি হায়খ্রে। মসিদা নত্তনা, বেনিফিসরীশিংগী বায়োমেত্রিক/আধার শেংই-শেংদে য়েংনবা অদু য়াদবদগী নত্ত্রগা নেতৱর্ক শোনবদগী মায় পাক্তবা তারগদি মদুনা মরম ওইরগা মখোয়শিং অদু এন.এফ.এস.এ.তগী খুদোংচাবা লৌবদা য়াদবা লৈরোই।
হৌজিক্কী লুরবা মতমসিদা, লাইরবা নত্ত্রগা ফংফম থোকপা মীওইশিং নত্ত্রগা ইমুংগীদমক্তা চেং-হৱাই ফংবদা অপনবা ওইদনবা মতমসিগা চুনবা মিৎয়েংদা থবক তৌবগী মথৌ তাই। আধারবু রাসন কার্দ নত্ত্রগা কান্নবা ফংলিবশিংগা শম্নবনা অসিগুম্বা মখলগী রাসন ফংবগী খুদোংচাবা ফংবদা করিগুম্বা মখল অমত্তগী অথিংবা অমত্তা লৈররোই।
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZV6N.gif
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী সরকারনা চোকথবা লৈতনা হোৎনবনা, হৌজিক-হৌজিক চাউরাক্না রাসন কার্দ ক্রোর ২৩.৫কী চাদা ৯০ রাসন কার্দ পায়বশিং (হায়বদি য়ামদ্রবদা ইমুং অমদগী মী অমা)গী আধার নম্বরগা মাংজৌননা শমজিন্নখ্রে; তাঞ্জা অসিদা, চাউরাক্না বেনিফিসরী ক্রোর ৮০গী চাদা ৮৫না মখোয়-মখোয়গী আধার কার্দশিংগা শম্নখ্রে। মখা তানা, মরি লৈনবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা লেমহৌরিবা রাসন কার্দশিং/বেনিফিসরীশিংগী আধারশিং শম্ননবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি।
বিভাগ অসিনা লাইরবশিং অমসুং য়ুম হোংগনবা বেনিফিসরীশিংবু ঙাক-শেন্নবা ‘ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত ওফ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম’গী শরুক অমা ওইনা “ৱান নেসন ৱান রাসন কার্দ”কী থৌশিলদা এন.এফ.এস.এ.গী রাসন কার্দ পায়বশিংদা পুথোক-পুশিন য়াবা নেস্নেল/ইন্তর-স্তেৎ চৎনহনবা হৌখ্রে হায়বা তাক্লে।
রাজ্য অমদগী অতোপ্পা রাজ্য অমদা পুথোক-পুশিন তৌবা য়াবা রাসন কার্দ অমা ফংবদা এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা লৈবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী অখন্নবা রাসন কার্দশিং/বেনিফিসয়রীশিংগী দেতা লৈবা হায়বসি য়াম্না মরুওই। মরম অসিনা আধার নম্বরগা শম্নবা অসি রাসন কার্দ পায়বশিং/বেনিফিসরীশিংগী তোপ-তোপ্পা রেকোর্দ অমা শেমগৎপদা মরু ওইরক্লি, মসিনা মহাক্কী লৈরিবা মমিং অদু কায়দনা থমগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Clarification on Aadhar linking of ration cards
11 MAY 2020 6:43PM by PIB Delhi
It has been reported in a section of newspapers today that ration cards of those who do not provide Aadhar number will be cancelled.
The timeline given to all States/UTs, under the Aadhaar notification of the Department of Food and Public Distribution dated 07.02.2017 (as amended from time-to-time) to complete the seeding of Aadhaar numbers with all ration cards/beneficiaries, has been extended up to 30/09/2020 by the Department. Until then, Department has issued clear instructions to all States/UTs vide letters dated 24.10.2017 and 08.11.2018 that no genuine beneficiary/household shall be denied from entitled quota of food grains, or their names/ration cards shall not be deleted/cancelled only on the ground of not possessing an Aadhaar number. Further, instructions are also issued that food grains under NFSA shall not be denied due to failure of biometric / Aadhaar authentication of beneficiary because of poor biometrics of the beneficiary, issues with network/connectivity/linking or any other technical reasons. During the current crisis situation, a pragmatic approach is needed so that no poor or deserving person or family is denied access to food grains. In due course linking of Aadhar to the ration card and beneficiaries will ensure that no person entitled to such ration is denied such access.
Due to relentless efforts of the Central and State/UT Governments, at present nearly 90% of all 23.5 Cr. ration cards are already seeded with the Aadhaar numbers of ration card holders (i.e. at least one member of family); whereas, nearly 85% of all 80 Crore beneficiaries have also seeded their Aadhaar number with their respective ration cards. Further, all concerned States/UTs are making continuous efforts to complete the Aadhaar seeding of remaining ration cards/beneficiaries under NFSA.
It is highlighted that the Department has started the implementation of National / Inter-State Portability of NFSA ration card holders under “One Nation One Ration Card” plan as part of a central sector scheme on ‘Integrated Management of Public Distribution System’ to protect the interest of poor and migratory beneficiaries.
To achieve seamless inter-State portability transactions of a ration card, it is essential to have a Centralised Repository for maintaining unique ration cards/beneficiaries’ data of all States/UTs covered under NFSA. Therefore, seeding of Aadhaar numbers becomes critical in establishing a unique record of each eligible ration card holder/beneficiary under NFSA in the country, so that his/her entitlement is protected.