শেল-থুম মন্ত্রালয়
শ্রীমতী নির্মলা সীতারমন্না জি.আই.এফ.তি.-আই.এফ.এস.সি.গী ইন্তর্নেসনেল একচেঞ্জস্তা আই.এন.আর.-য়ু.এস.দি. ফ্যুচর অমসুং ওপ্সন্স কন্ত্রেক্ত হৌদোকখ্রে
08 MAY 2020 4:03PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোরপোরে এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রীমতী সীতারমন্না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা জি.আই.এফ.তি. ইন্তর্নেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরদা ইন্তর্নেসনেল একচেঞ্জ অনিদা হায়বদি বি.এস.ই.গী ভারত আই.এন.এক্স. অমসুং এন.এস.ই.গী এন.এস.ই. আই.এফ.এস.সি.দা আই.এন.আর.-য়ু.এস.দি. ফ্যুচর অমসুং ওপ্সন্স কন্ত্রেক্ত হৌদোকখ্রে।
চহী তরারোমসিদা ভারতকা মরী লৈনবা শেল-থুমগী সর্বিসশিংগী মার্কেত শেয়র অসি অতোপ্পা ইন্তর্নেসনেল ফাইনান্সিএল সেন্তরশিংদা হোংলক্লি। মসিগী করবার অসি ভারত্তা পুশিল্লকপা হায়বসি ভারতকী শেল-থুমগী থবকশিং অমসুং ইম্প্লোইমেন্ততা তোংজবা অমা ফংগনি। জি.আই.এফ.তি.-আই.এফ.এস.সি.দা একচেঞ্জ তৌবগী আই.এন.আর.-য়ু.এস.দি. কন্ত্রেক্ত হৌদোকপা হায়বসি মসিগী মাইকৈ অসিদা চিংশিল্লকপগী খোংথাং অমনি। হায়রিবসি জি.আই.এফ.তি. আই.এফ.এস.সি.দগী মালেম অসিদগী শরুক য়ারিবা খুদিংমক্কী তাইম জোন খুদিংমক্তা পুং ২২ ফংহনগনি।
জি.আই.এফ.তি.- আই.এফ.এস.সি.দা মালেমগী থাক্তা চাংদম্নবা য়ারবা করবারগী ইনভাইরন্মেন্ত অমসুং কম্পিতিতিব তেক্স রেজিম অমা পীরদুনা ভারত্তা আই.এন.আর.-য়ু.এস.দি. কন্ত্রেক্ত ত্রেদ তৌবগী অমা চাউনা পুরকপা য়াই। মসিনা আই.এফ.এস.সি. অমসুং কনেক্ত ইন্দিয়াগী আই.এফ.এস.সি.না মালেম লৈবাক মশিং য়াম্না শরুক য়ারকপা য়াই।

Ministry of Finance
Smt. Nirmala Sitharaman launches INR - USD Futures and Options contracts in the International Exchanges at GIFT-IFSC
08 MAY 2020 4:03PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitaraman launched INR-USD Futures and Options contracts on the two International Exchanges, viz BSE’s India INX and NSE’s NSE-IFSC, at GIFT International Financial Services Centre at Gandhinagar today through video conference.
Over the last decade or so a significant market share in financial services related to India has moved to other international financial centres. Bringing this business to India is clearly beneficial in terms of economic activity and employment gains for India. The launch of INR-USD contracts at the exchanges in GIFT-IFSC is a step in this direction. This will be available 22 hours across all time zones for all global participants from GIFT IFSC.
Given the world class business environment and competitive tax regime at GIFT-IFSC, it is expected that trading of INR-USD contracts may bring volumes to India. This would also bring larger global participation in India through IFSC and connect India’s IFSC globally.