Ministry of Tribal Affairs
TRIFED & Art of Living Foundation collaboration to provide Free Ration Kits to Needy Tribes India Artisans
08 MAY 2020 5:47PM by PIB Delhi
TRIFED under Ministry of Tribal Affairs and Art Of Living Foundation (AOL) have signed a Memorandum of Understanding (MoU) to collaborate in respective programmes of each organisation for promoting Tribal Enterprises. The Art of Living Foundation has agreed to provide Free Ration Kits to Needy Tribes India Artisans.
TRIFED Regional Offices have compiled the list of needy tribal artisans and have identified 9,409 needy tribal artisans located across the country for distribution of ration kits under #iStandWithHumanity campaign of Art Of Living. This is being coordinated with the AOL offices in all States.
SI No. Regional Office Ration Kits Required
1 Ahmedabad 756
2 Chandigarh 191
3 Bhopal 954
4 Jaipur 2707
5 Kolkata 1576
6 Mumbai 817
7 Ranchi 2017
8 Dehradun 391
Total 9409
Weekly updates would be available from 10 May 2020.

ଆଦିବାସୀ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଟ୍ରାଇଫେଡ ଏବଂ ଆର୍ଟ ଅଫ ଲିଭିଂ ଫାଉଣ୍ଡେସନ ସହଯୋଗରେ ଜନଜାତି ଇଣ୍ଡିଆ କାରିଗରଙ୍କୁ ମାଗଣା ରେସନ କିଟ
08 MAY 2020 5:47PM by PIB Bhubaneswar
ଆଦିବାସୀ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ ଆର୍ଟ ଅଫ୍ ଲିଭିଂ ଫାଉଣ୍ଡେସନ୍ (AOL) ଅଧୀନରେ ଟ୍ରାଇଫେଡ ଆଦିବାସୀ ଉଦ୍ୟୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସଂସ୍ଥାର ସମ୍ପୃକ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସହଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ଏକ ବୁଝାମଣା ପତ୍ରରେ ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଛି । ଆର୍ଟ ଅଫ୍ ଲିଭିଂ ଫାଉଣ୍ଡେସନ ଆବଶ୍ୟକ କରୁଥିବା ଜନଜାତି ଇଣ୍ଡିଆ କାରିଗରମାନଙ୍କୁ ମାଗଣା ରେସନ କିଟ ଯୋଗାଇବାକୁ ସହମତି ହୋଇଛି ।
ଟ୍ରାଇଫେଡ ଆଞ୍ଚଳିକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟଗୁଡିକ ଅଭାବୀ ଆଦିବାସୀ କାରିଗରମାନଙ୍କ ତାଲିକା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଆର୍ଟ ଅଫ୍ ଲିଭିଙ୍ଗର #iStandWithHumanity ଅଭିଯାନ ଅଧୀନରେ ରାସନ କିଟ ବଣ୍ଟନ ପାଇଁ 9,409 ଜଣ ଆଦିବାସୀ କାରିଗରଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିଛନ୍ତି । ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟରେ AOL କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସହିତ ଏହାକୁ ସମନ୍ୱିତ କରାଯାଉଛି ।
କ୍ରମିକ ସଂ. ଆଞ୍ଚଳିକ କାର୍ୟ୍ୟାଳୟ ଆବଶ୍ୟକ ରାସନ କିଟ୍ସ
1 ଅହମ୍ମଦାବାଦ 756
2 ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ 191
3 ଭୋପାଳ 954
4 ଜୟପୁର 2707
5 କୋଲକାତା 1576
6 ମୁମ୍ବାଇ 817
7 ରାଞ୍ଚି 2017
8 ଦେରାଡୁନ 391
ମୋଟ 9404
10 ମେ’ 2020ରୁ ସାପ୍ତାହିକ ଅପଡେଟଗୁଡିକ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ ।