রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গদকরীনা মথং চহী অনীগী লুপা ক্রোর লাক্ষ ১৫ দা লম্বী শেম্নবা পান্দম লেপথোকখ্রে
মন্ত্রীনা ওফিসরশিংদা ওতো স্ক্রেপিং পোলিসি থুনা লোইশিন্নবা হায়খ্রে
07 MAY 2020 3:33PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেগী কেন্দ্র মন্ত্রী অমদি এম.এস.এম.ই. শ্রী নীতিন গদকরীনা ঙসি ওতো সেক্তরদা কোবিদ-১৯না চৈথেংগী মতাংদা এস.আই.এ.এম. ইন্সতিত্যুতকী মেম্বরশিংগা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা মীতিং পাংথোকখ্রে। মদুদা রাজ্য মন্ত্রী রিতায়র্দ জেনরেল ভি.কে. সিংহ, আর.তি.ঐচ.কী সেক্রতরী শ্রী গীরিধর অরামানে অমসুং আর.তি.ঐচ.কী মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসরশিং য়াওখি।
মায়কৈ অনীনা ৱারী শান্নরিঙৈগীদা, মেম্বরশিংনা ইন্দস্ত্রীনা তমথিরবা কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা থম্লকপা ৱাফম কয়াগা কোন্ননা মখল কয়াগী শিংননিংঙাই ওইবা থবকশিংগী মতাংদা ফোংদোকখি অমসুং সেক্তর অদু করিশু তৌদনা লৈথোক্তনবা সরকারনা শৌগৎপীনবা হায়জখ্রে।
শ্রী গদকরীনা লল্লোন-ইতীক হায়বসি অকা-অকুম নাইবনা মচাকশিং হেনগৎলক্নবদা মায় ওনশিনগদবনি হায়বগী ৱাফম থমখি। চাওখৎনবগীদমক থবক তৌরিঙৈদা ফত্তবা মতমগীদমক্তা থৌরাং তৌদুনা লৈগদবনি হায়না মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি । মালেমগী কৈথেলদা হেন্না হীদান্নবা ঙম্নবা ইন্দস্ত্রীনা ইন্নোভেসন, তেক্নোলোজী অমসুং থীজিন-খোৎচিনবগী লমদা হেন্না মায় ওনশিন্নবসু শ্রী গদকরীনা হায়খি। মথংগী চহী অনীগী ওইনা লুপা ক্রোর লাক্ষ ১৫ চংগদবা লম্বী শেম্নবা পান্দম থম্লিবা ৱাফমসু লেপথোক্তুনা থম্লে হায়না হায়খি। মহাক্কী মন্ত্রালয় অসিনা লল্লোন-ইতীক তৌরিবশিংগগী থম্নখিবা ৱাফমশিং লোইশিন্নবা মতম কুইনা-কুইনা থবক তৌদুনা তৌরি হায়নসু হায়খি।
শ্রী গদকরীনা মীহুৎশিংনা হংলকপা ৱাহংশিংগী পাউখুম পীখি অমসুং সরকারগী মায়কৈদগী পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি। সরকারনা অমদি অতৈ বিভাগশিংনা ৱাফমশিং অদু চান্নবা থাক্তা থাঙ্গৎলগনি হায়না ফোংদোকখি।
মহাক্না মন্ত্রালয়গী ওফিসিএশিংদা ওতো স্ক্রেপ্পিং পোলিসি অসি থুনা লোইশিন্নবা মন্ত্রালয়গী ওফিসিএলশিংদা হায়খ্রে হায়না পাওদমলকখ্রে। ওতোমোবাইল মেনুফেকচরিং সেক্তরদা কান্নবা হেন্না ফংনবা মীরমগী শেল য়াওনা অহোংবা মমলদা পুবা য়াবা শেন্ফমশিং থীনবা ৱাফমসু থমখি।
বি.এস.৪গী গারীশিংদা হংলকপা ৱাহংদা, মসিগী মতাংদদি সরকারনা সুপ্রীম কোর্তকী পাওতাক ইনগনি হায়না হায়খি। অদুম ওইনমক, ইন্দস্ত্রীগীদা থম্লকপা ৱাফমদা, মহাক্না ৱাফমদুগী মতাংদা নৌনা থীগত্তুনা য়েংশিনগনি। অতৈ চৎন-কাংলোনশিংদা কোমথোক্নবা হায়রকপা ৱাফমদা শ্রী গদকরীনা ইন্দস্ত্রীনা মতম শাংদোক্নবা তৌরিবা অদুদা কোমথোকপীনবা হোৎনগনি হায়না হায়খি।

Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari sets road construction target for next two years at Rs 15 lakh crore
Minister directs officers to finalise auto scrapping policy quickly
07 MAY 2020 3:33PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport & Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari today held meeting via video conferencing with the members of SIAM Institute on impact of COVID-19 on auto sector. It was attended by MoS Gen (Retd) V K Singh, Secretary RTH Shri Giridhar Aramane, and senior officers of MoRTH.
During this interaction, members expressed concerns regarding various challenges being faced by industry amid COVID-19 pandemic along with few suggestions and requested support from the government to keep the sector afloat.
Shri Gadkari suggested to focus on enhancing liquidity in business, as ups and downs are common. He added that one need to plan for bad times while working for growth. Shri Gadkari also said that industry should focus more on innovation, technology and research skill to become competitive in global market. He informed that he has set a target of constructing roads worth Rs 15 lakh crore in the next two years. He said, his ministry is working overtime to clear all arbitration cases with concessionaires.
Shri Gadkari responded to the questions from representatives and assured all possible help from the government. He informed that he would take up the issues at the approprite level in the govt and other departments.
The Minister informed that he has directed the ministry officials to finalise the auto scrapping policy quickly, and said, it will go a long way in cost reduction. He also suggested exploring cheaper credits including foreign capital for enhancing liquidity in the automobile manufacturing sector.
On the question of BS4 vehicles, he said, the govvernment is bound by SC verdict on the same. However, on industry suggestion, he will get the matter examined afresh. Regarding relaxations sought on other regulations, Shri Gadkari stated that he will endeavour to provide relief wherever possible where industry is seeking extension of time.