শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়
EPFO এ ইয়াৰ পেঞ্চনাৰসকললৈ মোকলাই দিলে ৭৬৪ কোটি টকা
05 MAY 2020 2:23PM by PIB Guwahati
EPFO ৰ পেঞ্চন আঁচনিৰ অধীনত সম্প্ৰতি দেশত আছে ৬৫ লাখ পেঞ্চনাৰ। দেশত থকা সৰ্বমুঠ ১৩৫ টা ক্ষেত্ৰ ইপিএফ কাৰ্যালয়ে আগতীয়াকৈ এপ্ৰিল ২০২০ মাহৰ পেঞ্চনসমূহ পৰিশোধ কৰিছে, যাতে সমগ্ৰ দেশজুৰি চলি থকা ক’ভিড-১৯ লকডাউনৰ বাবে পেঞ্চনাৰসকল অসুবিধাত নপৰে।
EPFO বিষয়া তথা কৰ্মচাৰীসকলে সমগ্ৰ দেশতে থকা পেঞ্চনৰ ধন বিতৰণ কৰা বেংকসমূহৰ নোডেল শাখাসমূহলৈ ৭৬৪ কোটি টকা প্ৰেৰণ কৰিবলৈ যথেষ্ট কষ্ট স্বীকাৰ কৰিছে। ইতিমধ্যে সকলোবোৰ বেংক শাখাকেই সূচী অনুসৰি পেঞ্চনাৰসকলৰ একাউণ্টত ধন জমা হোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈও নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে।
এই সংকটৰ সময়ত সময়মতে পেঞ্চনৰ ধন জমা কৰাটো ইপিএফঅ’ৰ আটাইতকৈ অগ্ৰাধিকাৰযোগ্য কাম হিচাপে গণ্য কৰা হৈছে, যাতে এই ক’ভিড-১৯ ৰ জটিল সময়ত পেঞ্চনাৰসকলে অসুবিধাত পৰিবলগীয়া নহয়।

Ministry of Labour & Employment
EPFO Releases Rs.764 Crores to Its Pensioners
05 MAY 2020 2:23PM by PIB Delhi
EPFO has 65 lakh pensioners under its pension scheme. All 135 field offices of EPFO processed pension payment for April, 2020 in advance to avoid inconvenience to pensioners on account of nationwide Covid-19 lockdown.
EPFO officers and staff battled all odds to send Rs 764 crore to all Nodal Branches of pension disbursing banks throughout India. All Bank branches have been directed to ensure credit of pension in the accounts of pensioners on schedule.
Timely credit of pension in this hour of need has been accorded top most priority by EPFO to bring succor to the pensioners during Covid19 crisis.