থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকার অমসুং জে.&কে.অমসুং লদাখকী য়ু.তি. এম্প্লোয়ীশিংগী সর্বিসকা মরী লৈনবা ৱাফমশিং অদু জে.&কে.দা লৈবা সি.এ.তি. বেঞ্চতা তাগনি অমসুং ৱারোইশিন পুরক্কনি।
01 MAY 2020 2:19PM by PIB Imphal
মীদিয়াগী সেক্সন অমদা থোরকখিবা পাউগী পাউদম অদুগী মতুং ইন্না হায় মদুদি “জি.ও.আই.না জে.&কে. অমসুং লদাখকী য়ু.তি.শিংগী এম্প্লোয়ীশিং সর্বিসকা মরী লৈনবা ৱাফমশিং চন্দীগর সি.এ.তি.দা থাদখ্রে”, মসিগী মতাংদা শেংদোকখ্রে মদুদি এম্প্লোয়ীশিংগী সর্বিসকী মতাংদা মরী লৈনবা ত্রাইব্যুনেলগী মমমাংদা পেতিস্নর ফাইল তৌনবগীদমক্তা পেতিস্নর নত্ত্রগা লোয়র অনিমক অমত্তা চন্দীগরদা চৎপগী মথৌ তাদে। চন্দীগর সর্ক্যুইৎ হায়রিবা তার্ম অসি পেতিস্নর/লোয়রনা চন্দীগরদা চৎকদবনি হায়বগী অরানববা ৱাহন্থোক পুথোকই, তশেংবদি মসি নত্তে। কেন্দ্র সরকারগী অমসুং জে.&কে. অমসুং লদাখকী য়ু.তি. এম্প্লোয়ীশিংগী সর্বিসকা মরী লৈনবা ৱাফমশিং অদু জে.&কে.দা লৈবা সি.এ.তি.দা তাগনি অমসুং ৱারোইশিন পুরক্কনি।
মসি মমাংদসু হন্না হন্না হায়খ্রে মদুদি সি.এ.তি. বেঞ্চনা জে.&কে.গী কেন্দ্র সরকারগী এম্প্লোয়ীশিংগা মরী লৈনবা সর্বিসকী মতাংদা ওইবা ৱাফমশিং লোইশিন্নবা জম্মু অমসুং কশ্মীরদা সিত্তিংশিং পাংথোকই। মসিদা খেৎনরিবা অদুদি হৌজিক্তিয়ু.তি.গী এম্প্লোয়ীশিংগা মরী লৈনবা ৱাফমশিংসু মসিনা লোইশিল্লগনি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা জে.&কে.গী য়ু.তি.দা সিত্তিংশিং তোইনা পাংথোক্লগনি।
কেসশিং রজিস্তর তৌবসি মশাগী মফমদুদা ওনলাইনদা নত্ত্রগা য়ু.তি. সরকারনা মতিকচাবা ফেসিলিতীশিং পীরবা মতুংদা মফম অদুদা শাগদৌরিবা সি.এ.তি.গী সেক্রতরিয়েৎ ওফিসতা তৌবা য়াগনি। জে.&কে.গী য়ু.তি.দা লৈবা সি.এ.তি.গী খুথাংদা কেসশিং লোশিনবনা অচুম্বা অমসুং ওবজেক্তিব ওইবা ৱায়েল পীবা ঙম্মি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
All service matters of Central Government and UT employees of J&K and Ladakh will be heard and disposed off in CAT bench in J&K itself.
01 MAY 2020 2:19PM by PIB Delhi
In the wake of the news reports appeared in a section of media that “GoI shifts all service matters of employees of J&K and Ladakh UTs to Chandigarh CAT", it is clarified that neither the petitioner nor the lawyer need to go to Chandigarh for filling petitionor appearing before the tribunalrelated to service matters of employees. The term Chandigarh circuit is being misinterpreted to mean that the petitioner/lawyer would have to go to Chandigarh, which is not so. All service matters of Central Government and UT employees of J&K and Ladakh will be heard and disposed off in CAT bench in J&K itself.
It is reiterated that earlier also, the CAT bench used to hold its sittings in Jammu & Kashmir to dispose off service matters related to Central Government employees of J&K. The only difference now is that it will also be disposing off matters related to UT employees and therefore will have more frequent sittings in UT of J&K.
The registration of cases can also be done locally either online or in the secretariat office of CAT to be set up locally after the UT Government provides appropriate facility. Disposal of cases through CAT in UT of J&K will ensure fare and objective delivery of justice.