Ministry of Earth Sciences
Low Pressure area over south Andaman Sea & adjoining southeast Bay of Bengal
01 MAY 2020 12:39PM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department, a Low Pressure area has formed over south Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal in the morning hours of today, the 01st May 2020.Its intensification is expected to be slow and delayed.
Accordingly, it is likely to become more marked over the same region during next 48 hours, concentrate into a Depression over Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal during subsequent 48 hours and intensify further thereafter. It is very likely to move north-northwestwards gradually till 05th May.
Under its influence, the following adverse weather is likely over south Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal and Andaman & Nicobar Islands during next 5 days.
Warnings:
(i) Rainfall (over the Islands):
Light to moderate rainfall at many places very likely over Andaman & Nicobar Islands on 1st & 2nd May and at most places during 3rd – 5th May. Nicobar Islands are likely to experience heavy rainfall at isolated places on 2nd & 3rd May. Heavy to very heavy rainfall at isolated places likely over Andaman & Nicobar Islands on 4th & 5th May.
(ii) Wind warning
Squally winds, speed reaching 40-50 kmph gusting to 60 kmph is likely to prevail over southeast Bay of Bengal on 1st May, over southeast Bay of Bengal and south Andaman Sea on 2nd & 3rd May, 45-55 kmph gusting to 65 kmph over south Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal on 4th May and 50-60 kmph gusting to 70 kmph over south Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal on 5th May.
(iii) Sea condition
Sea condition will be rough to very rough over south Andaman Sea and southeast Bay of Bengal during 1st – 5th May 2020.
(iv) Fishermen Warning
The fishermen are advised not to venture into southeast Bay of Bengal on 1st May, into south Andaman Sea and southeast Bay of Bengal on 2nd & 3rd May and over Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal on 4th & 5th May 2020.
(Kindly visit www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in and www.mausam.imd.gov.in
for updates on the system.)

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
খা থংবা অন্দমান সী অমসুং থংনবা খা-নোংপোক থংবা বে ওফ বেঙ্গলদা প্রেসর নেম্বা মফম শেমখ্রে
01 MAY 2020 12:39PM by PIB Imphal
ভারতকী মেত্যুরোলোজিকেল বিভাগকী সাইক্লোন ৱার্নিং দিবিজনগী মতুং ইন্না, ঙসি, মে ১, ২০২০গী অয়ুক্কী পুং খরদা প্রেসর নেম্বা মফম অমা খা থংবা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা শরুক্তা শেমখ্রে। মসিগী মপাঙ্গলদি তপ্লবা য়াই অমসুং থিন্থরবা য়ারি হায়না পারি।
মসিগী মতুং ইন্না, হায়রিবা মফম অসিদা থংনবা পুং ৪৮গী মনুংসিদা হেন্না মশক থোরক্তুনা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা শরুক্তা পুং ৪৮গী মনুং অসিদা দিপ্রেসন শেম্লকপা য়াই অমসুং তুংদা হেন্না কনশিনলকপা য়ারি। হায়রিবসি মে ৫ ফাওবদা, অৱাংদগী অৱাং-নোংচুপ পাংনা চৎখিবা য়ানা লৈরি।
মসিগী ইথিলনা, খা থংবা অন্দমান সমুদ্ররোমদা অমসুং থংনবা খা-নোংপোক থংবা বে ওফ বেঙ্গললোমদা অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎলোমদা মথংগী নুমিৎ মঙানিরোমসিদা মখাগী খুদোং থীনিঙাই ওইবা ঈসিং-নুংশিৎকী ফিবমশিং অসি লাকপা য়াই।
চেকশিনগদবাঃ
১. নোং চুবা (ইথৎ লোমদা):
মে ১ অমসুং ২দা পানা চুবদগী য়াইমরপ ওইনা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথত্তা নোং চুরবা য়াই অমসুং মে ৩দগী ৫ ফাওবগী মনুংদা অতৈ মফমশিংদা চুরবা য়াই। নিকোবর ইথৎকী তোখাইবা মফমশিংদা মে ২ অমসুং ৩দা অকনবা নোং চুরবা য়াই। মে ৪ অমসুং ৫দা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী তোখাইবা মফমশিংদা নোং কন্না অমসুং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই।
২. নুংশিত্তগী চেকশিনগদবা
মেগী ১দা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা মাইকৈদা পুংদা কিলোমিতর ৪০দগী ৫০ ফাওবা য়াংবদগীনা পুংদা কিলোমিতর ৬০ ফাওবা ওইগদবা অকনবা নুংশিৎ শিৎলবা য়াই, মেগী ২ অমসুং ৩দনা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক অমসুং অন্দমান সীগী খা থংবা মাইকৈদা শিৎলবা য়াই, মে ৪দনা খা থংবা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা মাইকৈদা পুংদা কিলোমিতর ৪৫দগীনা ৫৫ ফাওবা শিৎপদগী পুংদা কিলোমিতর ৬৫ ফাওবা য়াংনা শিৎলবা য়ারি, অমসুং মে ৫দনা খা থংবা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা মাইকৈদা পুংদা কিলোমিতর ৫০দগীনা ৬০ ফাওবা শিৎপদগী পুংদা কিলোমিতর ৭০ ফাওবা য়াংনা শিৎলবা য়ারি।
৩. সমুদ্রগী ফিবম
খা থংবা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবদা লৈবা সমুদ্রগী ফিবম অসি মেগী ১দগী ৫, ২০২০গী মনুংসিদা ইথৎ কনবদগী কা হেন্না কল্লবা য়ারি।
৪. ঙামীশিংনা চেকশিনগদবা
বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা মাইকৈদা হি হোন্দোক্তনবা চেশিনৱা হায়রি, মে ২ অমসুং ৩দনা খা থংবা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা মাইকৈদা অমসুং ২০২০গী মেগী তাং ৪ অমসুং ৫দনা অন্দমান সী অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গলগী খ-নোংপোক থংবা মাইকৈদা হি হোন্দোক্তনবা হায়রি।
সিস্তেমদা অপদেৎ লাকপশিং য়েংনবগীদমক www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in অমসুং www.mausam.imd.gov.inদা চংবীয়ু।