সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
চংদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং অমসুং মেদিকেল সপ্লাইশিং পীদুনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসি চেৎনা মতেং পাংনবা লাইফলাইন উরানগী ফ্লাইৎ ৪১১ পাইখ্রে
29 APR 2020 8:30PM by PIB Imphal
এয়র ইন্দিয়া, এল্লাইএন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং লন্নাইগী কেরিয়র কয়ানা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৪১১ পাইখ্রে। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদগী ২৩৭তি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এল্লাইএন্স এয়রনা পাইখি। ঙসি ফাওবদা পুখীবা কার্গো অসি তোন ৭৭৬.৭৩ ওইদুনা ঙসি ফাওবদা পাইখিবা নোংথক লম্বীগী অরাপ্পা অসি পুন্না কিলোমীতর ৪,০৪,২২৪ হেল্লে। এপ্রিল ২৮, ২০২০দা পুখিবা কার্গো অসি তোন ২৮.০৫নি। ‘লাইফলাইন উরান’ ফ্লাইৎশিং অসি ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চংদবা য়াদ্রবা মেদিকেলগী কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌননবা এম.ও.সি.এ.না দোমেস্তিক সেক্তরদা চলাইদুনা মতেং পাংলি।
জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিংদা মরু ওইবা মেদিকেল কার্গোশিং অমসুং অনাবা মীওই কয়া পুথোক পুশিন তৌননবা পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকপ্তর সর্বিস কয়া চলাইরি। পৱন হন্সনা এপ্রিল ২৮, ২০২০ ফাওবদা অরাপ্পা কিলোমীতর ৭,২৫৭ পাইদুনা তোন ২.০গী কার্গো পুথোক পুশিন তৌখ্রে। অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিং, ইথৎকী জগাশিং অমসুং চীংগী মফমশিং অসিদা অহেনবা মিৎয়েং পীরি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না মরু ওইনা জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোঙপোক্কী লমদমশিংগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতর - স্পাইসজেৎ, ব্লু দার্ত অমসুং ইন্দিগো অমসুং ভিস্তারানা কমর্সিএল ওইনা কার্গো ফ্লাইৎ পাইরী। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪ অমসুং এপ্রিল ২৮ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ১১,৩৪,২০৪ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ৪,৭৪১ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ৬৫১ পাইখি। মসিগী মনুংদা ২৩৩দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎনি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী মার্চ ২৫ অমসুং এপ্রিল ২৮ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ২,৪৪,৬৪৩ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ৩,৭৪২ পুদুনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ২২৪ পাইখি। মসিগী মনুংদা ১০দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎনি। ইন্দিগোনা ইন্তর্নেস্নেল ফ্লাইৎ ১৮ য়াওনা ২০২০গী এপ্রিল ৩-২৮ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ৯৬,৭৪২ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ২৪৬ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ৫৯ পাইখি। মসিদা সরকারগীদমক্তা শেল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাইশিং পুদুনা পাইখিবশু য়াওখি। ভিস্তারানা ২০২০গী এপ্রিলগী ১৯- ২৮ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ২০,৪৬৬ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ১১৩ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ১৪ পাইখি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তরদা নোংপোক এসিয়াগা ফার্মাস্যুতিকেলগী, মেদিকেলগী খুৎশু খুৎলাইশিং অমসুং কোবিদ-১৯গী তেংবাংনবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌনবগীদমক কার্গো এয়র ব্রিজ অমা শেমখ্রে। এয়র ইন্দিয়ানা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গো অসি পুন্না তোন ৬৬৮নি।
মথক্তা পীরিবশিং অসিদগী অহেনবা ওইনা ব্লু দার্তনা এপ্রিল ১৪, ২০২০দগী হৌরগা এপ্রিল ২৮, ২০২০ ফাওবদা গ্বাংঝৌদগী মেদিকেল সপ্লাই চাওরাক্না তোন ১০৯ মুক পুদুনা পাইরকখ্রে। ব্লু দার্তনা এপ্রিল ২৫, ২০২০দা সাংহাইদগী মেদিকেল কার্গো তোন ৫ অমসু পুদুনা পাইরকখি। স্পাইসজেৎনসু এপ্রিল ২৮, ২০২০ ফাওবদা সাংহাইদগী মেদিকেল সপ্লাই তোন ১৪০ অমসুং হোং কোং অমসুং সিঙ্গাপুরদগীনা এপ্রিল ২৫, ২০২০ ফাওবদা মেদিকেল সপ্লাই তোন ১৩ পুদুনা পাইরকখ্রে।

Ministry of Civil Aviation
411 Lifeline Udan flights operated to strengthen the fight against Covid-19 by delivering essential and medical supplies
29 APR 2020 8:30PM by PIB Delhi
411 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 237 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported by Lifeline Udan flights till date is around 776.73 tons covering over 4,04,224 km. Cargo load carried on 28th April 2020 was 28.05 Tons. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA in domestic Sector to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 28th April 2020 have carried 2.0 tons of cargo covering a distance of 7,257 kms. Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart, Indigo and Vistara are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 651 cargo flights during 24 March to 28 April 2020 covering a distance of 11,34,204 km and carrying 4,741 tons of cargo. Out of these, 233 were international cargo flights. Blue Dart operated 224 cargo flights covering a distance of 2,44,643 km and carrying 3,742 tons of cargo during 25 March to 28 April 2020. Out of these, 10 were international cargo flights. Indigo has operated 59 cargo flights during 3-28 April 2020 covering a distance of 96,742 km and carrying around 246 tons of cargo and including 18 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government. Vistara has operated 14 cargo flights during 19-28 April 2020 covering a distance of 20,466 km and carrying around 113 tons of cargo.
In International Sector, a cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The quantity of medical cargo brought in by Air India is 668 tons.
In addition to the above, Blue Dart has uplifted around 109 tons of medical supplies from Guangzhou starting 14th April upto 28th April 2020. Blue Dart has also uplifted 5 tons of medical cargo from Shanghai on 25th April 2020. Spicejet has also uplifted 140 tons of medical supplies from Shanghai upto 28th April 2020 and 13 tons medical supplies from Hong Kong and Singapore upto 25th April 2020.