ৰেল মন্ত্ৰালয়
২২ এপ্ৰিল, ২০২০ত ভাৰতীয় ৰে’লৱেই অভিলেখ ৰচনাৰে ১১২ৰেকত প্ৰায় ৩.১৩লাখ টন সামগ্ৰী বোজাই কৰিছে
ভাৰতীয় ৰে’লৱেই কৃষিজাত খাদ্য সামগ্ৰী সঠিক সময়ত উঠাই সমগ্ৰ দেশত সৰবৰাহ কৰাৰ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে
০১.০৪.২০২০ৰ পৰা ২২.০৪.২০২০লৈকে ভাৰতীয় ৰে’লৱেই বৰ্তমান ৪.৫৮ মিলিয়ন টন সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰা বিপৰীতে এই সমছোৱাত যোৱা বছৰত ১.৮২ মিলিয়ন সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰা হৈছিল
23 APR 2020 4:20PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ বাবে দেশজোৰা লকডাউনৰ সময়ছোৱাত ভাৰতীয় ৰে’লৱেই মালবাহী ৰে’লৰ জৰিয়তে অত্যাৱশ্যকীয় খাদ্য সামগ্ৰীৰ পৰ্যাপ্ততা সুনিশ্চিত কৰাৰ দিশত সকলো প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে৷
কোনো অসুবিধা নোহোৱাকৈ সকলো ভাৰতীয়ৰ ঘৰৰ ৰন্ধনশাল যাতে স্বাভাৱিকভাৱে চলি থাকে, তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ২২ এপ্ৰিল. ২০২০ত ভাৰতীয় ৰে’লৱেই ১১২ ৰেকত ৩.১৩ লাখ টন খাদ্য সামগ্ৰী বোজাই কৰি ৯ এপ্ৰিলত ৯২ ৰেক(২.৫৭লাখ টন)ৰ লগতে ১৪ আৰু ১৮ এপ্ৰিল, ২০২০ত ক্ৰমে ৮৯ ৰেক(২.৪৯লাখ টন) সামগ্ৰী বোজাই কৰাৰ অভিলেখ ভংগ কৰিছে৷
০১.০৪.২০২০ৰ পৰা ২২.০৪.২০২০লৈকে ভাৰতীয় ৰে’লৱেই বৰ্তমান ৪.৫৮ মিলিয়ন টন সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰা বিপৰীতে এই সমছোৱাত যোৱা বছৰত ১.৮২ মিলিয়ন সামগ্ৰী বোজাই কৰাৰ লগতে পৰিবহণ কৰিছিল৷
লকডাউন সময়চোৱাত যোগান ব্যৱস্থাত কোনো যতি নপৰাকৈ ভাৰতীয় ৰে’লৱেই কৃষিজাত খাদ্য সামগ্ৰী সঠিক সময়ত উঠাই সমগ্ৰ দেশত সৰবৰাহ কৰাৰ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে৷ লকডাউনৰ সময়ছোৱাত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ উঠোৱা-নমোৱা আৰু পৰিবহণ কামবোৰ পূৰ্ণগতিত চলি আছে৷ এই ক্ষেত্ৰত কৃষি মন্ত্ৰালয়ে সু-সম্পৰ্ক ৰক্ষা কৰিছে৷

Ministry of Railways
On 22nd April 2020, Indian Railways did record foodgrain loading of 112 rakes equivalent to 3.13 Lakh Tonnes
Indian Railways continues with its efforts to ensure that farm products like foodgrains are picked up on time and transported nationwide
From 01.04.2020 to 22.04.2020, the total food grains loaded and transported by Indian Railways was 4.58 million tonnes as compared to 1.82 million tonnes in the corresponding period last year
23 APR 2020 4:20PM by PIB Delhi
Indian Railways continues to make all efforts to ensure availability of essential commodities like foodgrains through its freight services during the nationwide lock down due to COVID-19.
In order to ensure that kitchens of all Indian homes continue to run normally, on a single day on 22nd April 2020, Indian Railways did record foodgrain loading of 112 rakes equivalent to 3.13 Lakh Tonnes beating previous best foodgrain loading of 92 rakes (2.57 lakh tonnes) on 9th April 2020 and 89 rakes (2.49 lakh tonnes ) on 14th April 2020 and again on 18th April 2020.
From 01.04.2020 to 22.04.2020, the total food grains loaded and transported by Indian Railways was 4.58 million tonnes as compared to 1.82 million tonnes in the corresponding period last year.
Efforts have been made to ensure that farm products like foodgrains are picked up on time and also to ensure timely supply during the nationwide lock down. The loading, transportation and unloading of these essential commodities has been in progress in full swing during the lockdown period. Close association is being maintained with Ministry of Agriculture.