হাউছিং আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ ৰ সময়ছোৱাত নিজৰ কৰ্মচাৰীক সুৰক্ষা দিবলৈ ব্যাপক পদক্ষেপ গ্ৰহণ উত্তৰ ডিএমচিৰ
কৰ্মচাৰীসকলক পিপিই কিট যোগান ধৰিবৰ বাবে প্ৰতিটো সংক্ৰমিত অঞ্চলৰ বাহিৰতেই ডকিং ষ্টেশ্যন গঠন
22 APR 2020 11:46AM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ এই পৰীক্ষাৰ সময়ছোৱাত উত্তৰ দিল্লী পৌৰ নিগমে ইয়াৰ কৰ্মচাৰীসকলৰ সুৰক্ষাৰ বাবে ভালেমান ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছে। বিশেষকৈ সমগ্ৰ চহৰখনৰ আটাইবোৰ সংক্ৰমিত এলেকাতে যাতে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ সেৱা আগবঢ়াব পাৰি, সেয়া নিশ্চিত কৰিবলৈ এই ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছে পৌৰ নিগমে।
উত্তৰ দিল্লী পৌৰ নিগমে প্ৰতিটো সংক্ৰমিত এলেকাৰ বাহিৰতে একোটাকে ডকিং ষ্টেশ্যন স্থাপন কৰিছে। পৌৰ নিগমৰ প্ৰতিগৰাকী কৰ্মচাৰীয়েই, সেয়া লাগিলে ছেনিটাইজেশ্যন, অভিযান্ত্ৰিক, জনস্বাস্থ্য বা অইন বিভাগৰেই হওঁক, প্ৰতিগৰাকী কৰ্মচাৰীয়েই তেওঁলোকৰ দিনটোৰ কাম এই ডকিং ষ্টেশ্যনৰ পৰাই আৰম্ভ কৰিব লাগিব। প্ৰতিগৰাকীয়েই ইয়াত ৰিপ’ৰ্ট কৰিব লাগে আৰু তাতেই তেওঁলোকক সুবিধানুসৰি পিপিই কিট প্ৰদান কৰা হয়।
Description: Image
প্ৰতিটো সংক্ৰমিত এলেকাত প্ৰৱেশ কৰোতে যাতে সম্পূৰ্ণ সুৰক্ষাসহ প্ৰৱেশ কৰিব পাৰি সেয়া নিশ্চিত কৰিবলৈকে এই পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে পৌৰ নিগম কৰ্তৃপক্ষই। কৰ্মচাৰীসকলে কাম শেষ কৰি পুনৰ এই ডকিং ষ্টেশ্যনলৈ উভতি আহিব লাগে আৰু ইয়াতেই তেওঁলোকৰ সুৰক্ষা সামগ্ৰীবোৰ নিষ্কাশন কৰিব লাগে আৰু তেওঁলোকে ঘৰলৈ উভতি যোৱাৰ পূৰ্বে তেওঁলোকক সম্পূৰ্ণৰূপে ছেনিটাইজ কৰা হয়, যাতে তেওঁলোকে দেহত কোনোধৰণৰ সংক্ৰমণ কঢ়িয়াই লৈ নাযায়।
Description: Image
নিগমৰ কৰ্মচাৰীসকলক তেওঁলোকৰ কৰ্তব্য সমাপন কৰাৰ পিছত পৃথক স্থানত খাদ্য গ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া হয়, কিয়নো সংক্ৰমিত এলেকাত খাদ্য গ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া নহয়। কৰ্তব্যৰ সময়ত সম্পূৰ্ণৰূপে সামাজিক দূৰত্ব মানি চলা হয়। একেধৰণে ডকিং ক্ষেত্ৰতো সামাজিক ব্যৱধান মানি চলা হয়। পিপিই কিট কেনেদৰে পৰিধান কৰিব লাগে আৰু সেইবোৰ কেনেদৰে সুৰক্ষিতভাৱে নিষ্কাশন কৰিব লাগে সেই সন্দৰ্ভত সকলো কৰ্মচাৰীকে বিশেষভাৱে প্ৰশিক্ষণো প্ৰদান কৰা হৈছে।

Ministry of Housing & Urban Affairs
Comprehensive steps taken by North DMC to safeguard staff during Covid-19 pandemic
Docking station formed outside every containment zone to provide PPE kits to staff
22 APR 2020 11:46AM by PIB Delhi
In these testing times of the COVID-19 pandemic, the North Delhi Municipal Corporation (North DMC) has taken a series of comprehensive steps to ensure full safety and all possible protection for its staff. These steps have been taken with regard to the servicing of the containment zones formed all over the city.
The North DMC has established a docking station outside every containment zone.Every staff member whether from sanitation, engineering, public health or any department starts their duty from these docking stations. They report here and are provided with suitable PPE Kits.
Description: Image
It is further ensured that every staff member enters the containment zones with full protection.Upon completionof their work, they again report back to the docking station where the protective gear is disposed of carefully and the staff members get themselves fully sanitized before returning home, so that they do not carry any infection back.
Description: ImageDescription: Image
The members of the staff are provided food at a separate facility after completion of duty as eating is not allowed inside the containment zones. All social distancing norms are followed at these facilities. The staff members are also provided proper training about how to put on the protective gear and how to dispose it off safely.