সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎশিংনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লান হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লে
২০২০গী মার্চ ২৬তগী লৈবাক্কী মফম কয়াদা মেদিকেল সপ্লাইশিং-তেস্তিং কিৎশিং, মাস্ক, গ্লোব অসিনচিংবা কয়া য়ৌহল্লি
পোলিসী লেবেল অমসুং গ্রাউন্দ লেবেলদা ২৪x৭ মেনেজ তৌরি অমদি ৱারেপ লৌরি
04 APR 2020 1:58PM by PIB Imphal
সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লৈবাক অসিনা লান্থেংনরিবা অসিদা মখোয়গী মায়কৈদগী মতিক চাবা থৌদাং য়ানবগীদমক্তা পোলিসী লেবেল অমসুং গ্রাউন্দ লেবেলদা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কার্গো অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিএজেন্তশিং, এঞ্জাইমশিং, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত, তেস্তিং কিৎশিং, পি.পি.ই., মাস্কশিং, গ্লোবশিং, ঐচ.এল.এল. অমসুং আই.সি.এম.আর.গী অতোপ্পা পোৎলমশিং অমদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা হায়জরকপা কার্গো অমসুং পোস্তেল পেকেৎশিং য়াওরি।
লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং আই.সি.এম.আর. সেন্তরশিংদা মরুওইবা মেদিকেল সপ্লাইশিং য়ৌহনবগা লোয়ননা মখাগী অসি ফংলি:
- রিএজেন্তশিং/মেদিকেল কিৎশিং য়ৌহনবনা মতম চানা অনাবশিংগী তেস্ত তৌবা ঙমহন্দুনা মখা তাবা খোংথাংশিং লৌখৎপা ঙমহল্লি
- মসিগী ফ্লাইৎশিং অসিগী খুত্থাংদা য়ৌহনখিবা মাস্কশিং অমসুং গ্লোবশিং শিজিন্নবগা লোয়ননা দোক্তরশিং অমদি অতোপ্পা মীওইশিংনা মখোয় মশাবু ঙাকথোকচবা ঙমহল্লে।
- অৱাং-নোংপোক অমসুং মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা মেদিকেল সপ্লাইশিং য়ৌহনবনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা চত্থরিবা লান অসিদা লৈবাক অসিগী রিজন অমত্তা চিত্থহন্দ্রে।
ফ্লাইৎশিংগী তামগী মতুং ইন্না ব্রেকঅপ মখাদা পীরি:
সি.নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
ওপরেৎ তৌবা অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.৩.২০২০
৪
৯
-
-
-
১৩
৩
২৮.৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
৪
১০
৬
-
-
২০
৫
৩০.৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
৯
০৩.৪.২০২০
০৮
--
০২
--
--
১০
অপুনবা ফ্লাইৎ
৪২
৩৭
২০
০৬
০২
১০৭
* এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না লদাখ, দিমাপুর, ইম্ফাল, গেংতোক, গুৱাহাতী, বাগদোগ্রা, চেন্নৈ অমসুং পোর্ত ব্লেয়রগীদমক পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
পুন্না পাইখিবা কিলোমীতর মশিং
১,০২,১১৫ কিলোমীতর
০৩.০৪.২০২০দা পুখিবা কার্গো লোদ
১৯.৩৯ তন
০৩.০৪.২০২০ ফাওবদা পুখিবা অপুনবা কার্গো লোদ
১১৯.৪২ + ১৯.৩৯ = ১৩৮.৮১ তন
- কত্থোক্লবা মেদিকেল এয়র কার্গোগা মরী লৈনবা ৱেবসাইৎ অমা হাংদোক্লে অমদি ঙসিদগী মপুং ফানা মথৌ তৌরে। লিঙ্ক অসি সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎ (www.civilaviation.gov.in)দা ফংবীগনি।
ইন্তর্নেস্নেল- শংহাই অমসুং দিল্লীগী মরক্তা এয়র ব্রিজ অমা শেমগৎলে। এয়র ইন্দিয়াগী অহানবা কার্গো ফ্লাইৎ ২০২০গী এপ্রিল ৫দা পাইগনি। এয়র ইন্দিয়ানা ক্রিতিকেল মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত পুনবগীদমক চাইনাদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌগনি।
প্রাইবেৎ ওপরেতরশিং- দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং; ব্লু দার্ত, স্পাইসজেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কম্মর্সিয়েল বেসিস্তা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪-এপ্রিল ৩ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইৎ ১৫৩ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ১২১৩.৬৪ পুদুনা কিলোমীতর ২০৭৯৪৭গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিগী মনুংদা ৪৪দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ৪৮ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫-এপ্রিল ৩ ফাওবগী মরক্তা কার্গো তন ৭০২.৪৩ পুদুনা কিলোমীতর ৪৫৭৮৩গী অরাপ্পা কভর তৌখি। ইন্দিগোনসু কার্গো ফ্লাইৎ ৫ ওপরেৎ তৌদুনা ০৩.০৪.২০২০দা কার্গো তন ২.৩৩ পুদুনা কিলোমীতর ৪৮৭১গী অরাপ্পা কভর তৌখি।

Ministry of Civil Aviation
Domestic cargo flights strengthen India’s fight against Covid-19
Medical supplies-testing kits, masks, gloves and more being delivered across the country since 26th March 2020
24X7 management and decision making at policy level and ground level
04 APR 2020 1:58PM by PIB Delhi
The Ministry of Civil Aviation is undertaking continuous efforts at policy level and ground level to add substantially in the country’s fight against Covid-19. The cargo delivered to various parts of the country includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits & PPE, masks, gloves & other accessories of HLL & cargo requisitioned by State/UT Governments and also postal packets.
With the delivery of essential medical supplies to various states and ICMR centres across the country, the following has been achieved:
• Delivery of reagents/ medical kits enables testing of patients on time and hence further steps are taken accordingly
• Doctors as well as other people can protect themselves and others with the use of masks and gloves delivered through these flights
• Medical supplies delivered to NE and remote areas ensures that no region of the country is left behind in this fight against Covid-19
Hub & spoke lifeline services have been started so that simultaneously, different and far located parts of the country can be catered to and resources are utilised optimally.
The date wise break up of flights is as below:
S.
No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
--
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
01
-
--
14
3
28.3.2020
04
08
-
06
--
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
--
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
--
07
6
31.3.2020
09
02
01
--
12
7
01.4.2020
03
03
04
--
-
10
8
02.4.2020
04
05
03
--
--
12
9
03.4.2020
08
--
02
--
--
10
Total Flights
42
37
20
06
02
107
* Air India and IAF collaborated for Ladakh, Dimapur, Imphal, Gangtok, Guwahati , Bagdogra, Chennai and Port Blair.
Total Kilometers covered
1,02,115 Kms
Cargo load carried on 03.04.2020
19.39 Tons
Total cargo load carried till 03.04.2020
119.42 + 19.39 = 138.81 Tons
• A dedicated Medical Air Cargo related website LIFELINE UDAN has been launched and is functional. The link is available on the MoCA website (www.civilaviation.gov.in).
INTERNATIONAL- An air bridge between Shanghai & Delhi established. First cargo flight of Air India on 5 April, 2020. Air India will be operating dedicated scheduled cargo flights to China for uplifting of critical medical equipment.
PRIVATE OPERATORS- Domestic Cargo Operators; Blue Dart, Spicejet and Indigo are operating cargo flights on commercial basis. Spicejet operated 153 cargo flights from 24 March – 3 April 2020 covering a distance of 207947 Kms and carrying 1213.64 Tons of cargo. Out of these 44 were international cargo flights. Blue Dart operated 48 domestic cargo flights covering a distance of 45783 Kms and carrying 702.43 Tons of cargo from 25 March – 3 April 2020. Indigo has also operated 5 cargo flights on 03.4.2020 covering a distance of 4871 Kms and carrying 2.33 tons of cargo.