সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংদা মেদিকেল কার্গো তন ১৮ হেন্না ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎ ১৩২ ওপরেৎ তৌরি
06 APR 2020 3:16PM by PIB Imphal
সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়গী লাইফলাইন উরান ইনিসিয়েতিবকী মখাদা মনুং হুঞ্জিনবা অমসুং চিংগী লমদমশিং য়াওনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংদা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা ঙসি ফাওবদা কার্গো ফ্লাইৎ ১৩২ ওপরেৎ তৌরি। এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং প্রাভেৎ এয়রলাইনশিংগী তেঙবাংগা লোয়ননা লোকদাউন মনুংদা তন ১৮৪ হেনবা মেদিকেল সপ্লাইশিং য়ৌহনখ্রে।
সি.নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
ওপরেৎ তৌবা অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
০২
--
-
-
০২
০৪
২
২৭.৩.২০২০
০৪
০৯
০১
-
--
১৪
৩
২৮.৩.২০২০
০৪
০৮
-
০৬
--
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
০৪
১০
০৬
--
--
২০
৫
৩০.৩.২০২০
০৪
-
০৩
--
--
০৭
৬
৩১.৩.২০২০
০৯
০২
০১
--
--
১২
৭
০১.৪.২০২০
০৩
০৩
০৪
--
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
০৪
০৫
০৩
--
--
১২
৯
০৩.৪.২০২০
০৮
--
০২
--
--
১০
১০
০৪.৪.২০২০
০৪
০৩
০২
--
--
০৯
১১
০৫.৪.২০২০
--
--
১৬
--
--
১৬
অপুনবা ফ্লাইৎ
৪৬
৪০
৩৮
০৬
০২
১৩২
এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না লদাখ, কার্গিল, দিমাপুর, ইম্ফাল, গুৱাহাতী, চেন্নৈ, অহমেদাবাদ, জম্মু, লেহ, শ্রীনগর, চন্দীগর অমসুং পোর্ত ব্লেয়রগীদমক পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
পুন্না পাইখিবা কিলোমীতর মশিং
১,২১,৮৭৮ কিলোমীতর
০৫.০৪.২০২০দা পুখিবা কার্গো লোদ
১৩.৭০ তন
০৫.০৪.২০২০ ফাওবদা পুখিবা অপুনবা কার্গো লোদ
১৬০.৯৬ + ২৩.৭০ = ১৮৪.৬৬ তন
ইন্তর্নেস্নেল
শংহাই অমসুং দিল্লীগী মরক্তা এয়র ব্রিজ অমা শেমগৎলে। এয়র ইন্দিয়াগী অহানবা কার্গো ফ্লাইৎ ২০২০গী এপ্রিল ৪দা ওপরেৎ তৌদুনা মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত তন ২১ পুরকখি। এয়র ইন্দিয়ানা দরকারগী মতুং ইন্না ক্রিতিকেল মেদিকেল ইক্বুইপমেন্তশিং পুরক্নবগীদমক চাইনাদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌগনি।
প্রাইভেৎ ওপরেতরশিং
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং; ব্লু দার্ত, স্পাইসজেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কম্মর্সিয়েল বেসিস্তা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪-এপ্রিল ৫ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইৎ ১৭৪ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ১৩৮২.৯৪ পুদুনা কিলোমীতর ২,৩৫,৩৮৬গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিগী মনুংদা ৪৯দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ৫২ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫-এপ্রিল ৪ ফাওবগী মরক্তা কার্গো তন ৭৬০.৭৩ পুদুনা কিলোমীতর ৫,০০,৮৬গী অরাপ্পা কভর তৌখি। ইন্দিগোনসু কার্গো ফ্লাইৎ ৮ ওপরেৎ তৌদুনা ২০২০গী এপ্রিল ৩-৪দা কার্গো তন ৩.১৪ পুদুনা কিলোমীতর ৬১০৩গী অরাপ্পা কভর তৌখি।
স্পাইসজেৎকী দোমেস্তিক কার্গো (০৫.৪.২০২০দা ওইখিবা)
সি.নং.
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন
কিলোমীতর
১
২৪-০৩-২০২০
৯
৬৯.০৭৩
১০,৬০০
২
২৫-০৩-২০২০
১১
৬১.৪৫৭
১১,৬৬৬
৩
২৬-০৩-২০২০
৮
৪২.০০৯
৯,৩৯০
৪
২৭-০৩-২০২০
১১
৬৫.১৭৩
১১,৪০৫
৫
২৮-০৩-২০২০
৭
৫০.৩০২
৮,৪৬১
৬
২৯-০৩-২০২০
৬
৫৬.৩২০
৬,০৮৯
৭
৩০-০৩-২০২০
৬
৫৬.৫৫১
৬,১৭৩
৮
৩১-০৩-২০২০
১৩
১,২২.৪০৯
১৩,৪০৩
৯
০১-০৪-২০২০
১৭
১,৩৮.৮০৩
১৬,৯০১
১০
০২-০৪-২০২০
৯
৫৫.২৯৭
১০,১৩৮
১১
০৩-০৪-২০২০
১২
১,০৮.৫৬
১০,৭৬৭
১২
০৪-০৪-২০২০
১১
৯৪.৮৭
১১,৩৪৮
১৩
০৫-০৪-২০২০
৫
৩৬.৭০
৫,৫৮১
অপুনবা
১২৫
৯৫৭.৪৯
১,৩১,৯২২
স্পাইসজেৎকী ইন্তর্নেস্নেল কার্গো (০৫.৪.২০২০দা ওইখিবা)
সি.নং.
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন
কিলোমীতর
১
২৪-০৩-২০২০
৯
৭৫.৬৮৫
১৭,১৯৮
২
২৫-০৩-২০২০
৯
৮৯.৯১১
১৭,৪৫৪
৩
২৬-০৩-২০২০
৬
৩৭.৫৮৫
১২,৪১৯
৪
২৯-০৩-২০২০
৪
৩৭.৪৩১
৮,৮৮৭
৫
৩১-০৩-২০২০
৪
৩৭.০৩৮
৯,৪৬৪
৬
০১-০৪-২০২০
২
১৮.৯৮৯
৪,৫৬৪
৭
০২-০৪-২০২০
৫
৩৪.৩৬৩
১২,৪৫৮
৮
০৩-০৪-২০২০
৫
৫৬.৬৯
১০,৫১০
৯
০৪-০৪-২০২০
২
১৮.৬৪
৩,৯৪৬
১০
০৫-০৪-২০২০
৩
১৯.১২
৬,৫৬৪
অপুনবা
৪৯
৪২৫.৪৫
১,০৩,৪৬৪
ব্লু দার্ত কার্গো অপলিফ (০৪.৪.২০২০দা ওইখিবা)
সি.নং.
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন
কিলোমীতর
১
২৫-০৩-২০২০
৮
৯২.০৫৬
৭,৮৫৫.৯৫
২
২৭-০৩-২০২০
৮
১,১৯.০৬২
৭,৮৫৫.৯৫
৩
২৮-০৩-২০২০
২
১৯.০৬৭
২,২০৪.৬৫
৪
৩০-০৩-২০২০
৮
১,২২.৪৭৬
৭,৮৫৫.৯৫
৫
৩১-০৩-২০২০
৬
১,১১.৫৯৮
৫,০২৭.৮৫
৬
০১-০৪-২০২০
২
২৯.৫১৫
২,০৯৮.৫৫
৭
০২-০৪-২০২০
৬
৮২.৪৯৩
৫,০২৭.৮৫
৮
০৩-০৪-২০২০
৮
১,২৬.১৬০
৭,৮৫৬.০০
৯
০৪-০৪-২০২০
৪
৫৮.৩০০
৪৩০৩.২০
১০
০৫-০৪-২০২০
--
--
--
অপুনবা
৫২
৭,৬০.৭৩০
৫০,০৮৫.৯৫
খঙজিনগদবা: ব্লু দার্তনা ০৫.৪.২০২০দা ফ্লাইৎ অমতা ওপরেৎ তৌখিদে
ইন্দিগো কার্গো অপলিফ (০৪.৪.২০২০দা ওইখিবা)
সি.নং.
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন
কিলোমীতর
১
০৩-০৪-২০২০
৫
২.৩৩
৪৮৭১
২
০৪-০৪-২০২০
৩
০.৮১
১২৩২
৩
০৫-০৪-২০২০
--
--
--
অপুনবা
৮
৩.১৪
৬১০৩
খঙজিনগদবা: ইন্দিগোনা ০৫.৪.২০২০দা ফ্লাইৎ অমতা ওপরেৎ তৌখিদে
(খঙজিনগদবা – ইন্দিগোগী তন মশিংসু ফ্রী ওফ কোস্ত (এফ.ও.সি.) বেসিস্তা মেদিকেল সপ্লাইশিং পুবগী সরকারগী কার্গোগী মনুং চল্লি।)

Ministry of Civil Aviation
132 Lifeline UDAN flights operated till date to transport more than 184 tons of medical cargo to various part of the country
06 APR 2020 3:16PM by PIB Delhi
Under Lifeline UDAN initiative of MoCA, 132 cargo flights have been operated till date across the country to transport medical cargo to various parts of India including remote and hilly areas. With support from Air India, Alliance Air, IAF and private airlines, medical supplies of more than 184 tons have been delivered till date during lockdown period.
S.
No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
--
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
01
-
--
14
3
28.3.2020
04
08
-
06
--
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
--
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
--
07
6
31.3.2020
09
02
01
--
--
12
7
01.4.2020
03
03
04
--
-
10
8
02.4.2020
04
05
03
--
--
12
9
03.4.2020
08
--
02
--
--
10
10
04.4.2020
04
03
02
--
--
09
11
05.4.2020
--
--
16
--
--
16
Total Flights
46
40
38
06
02
132
Air India and IAF collaborated for Ladakh, Kargil, Dimapur, Imphal, Guwahati, Chennai, Ahmedabad, Jammu, Kargil, Leh, Srinagar, Chandigarh and Port Blair.
Total Kilometers covered
1,21,878 Kms
Cargo load carried on 05.04.2020
13.70 Tons
Total cargo load carried till 05.04.2020
160.96 + 23.70 = 184.66 Tons
INTERNATIONAL
An air bridge between Shanghai & Delhi established. First cargo flight of Air India operated on 4 April 2020 and has brought 21 tons of medical equipment. Air India will be operating dedicated scheduled cargo flights to China for uplifting of critical medical equipment as per the requirement.
PRIVATE OPERATORS
▪ Domestic Cargo Operators; Blue Dart, Spicejet and Indigo are operating cargo flights on commercial basis. Spicejet operated 174 cargo flights from 24 March – 5 April 2020 covering a distance of 2,35,386 Kms and carrying 1382.94 Tons of cargo. Out of these 49 were international cargo flights. Blue Dart operated 52 domestic cargo flights covering a distance of 5,00,86 Kms and carrying 760.73 Tons of cargo from 25 March – 4 April 2020. Indigo has also operated 8 cargo flights on 3 – 4 April 2020 covering a distance of 6103 Kms and carrying 3.14 tons of cargo.
Domestic cargo by Spicejet (As on 05.4.2020)
Sl. No.
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
1
24-03-2020
9
69.073
10,600
2
25-03-2020
11
61.457
11,666
3
26-03-2020
8
42.009
9,390
4
27-03-2020
11
65.173
11,405
5
28-03-2020
7
50.302
8,461
6
29-03-2020
6
56.320
6,089
7
30-03-2020
6
56.551
6,173
8
31-03-2020
13
1,22.409
13,403
9
01-04-2020
17
1,38.803
16,901
10
02-04-2020
9
55.297
10,138
11
03-04-2020
12
1,08.56
10,767
12
04-04-2020
11
94.87
11,348
13
05-04-2020
5
36.70
5,581
Total
125
957.49
1,31,922
International cargo by Spicejet (As on 05.4.2020)
Sl. No.
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
1
24-03-2020
9
75.685
17,198
2
25-03-2020
9
89.911
17,454
3
26-03-2020
6
37.585
12,419
4
29-03-2020
4
37.431
8,887
5
31-03-2020
4
37.038
9,464
6
01-04-2020
2
18.989
4,564
7
02-04-2020
5
34.363
12,458
8
03-04-2020
5
56.69
10,510
9
04-04-2020
2
18.64
3,946
10
05-04-2020
3
19.12
6,564
Total
49
425.45
1,03,464
Blue Dart cargo uplift (As on 04.4.2020)
Sl.
No.
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
1
25-03-2020
8
92.056
7,855.95
2
27-03-2020
8
1,19.062
7,855.95
3
28-03-2020
2
19.067
2,204.65
4
30-03-2020
8
1,22.476
7,855.95
5
31-03-2020
6
1,11.598
5,027.85
6
01-04-2020
2
29.515
2,098.55
7
02-04-2020
6
82.493
5,027.85
8
03-04-2020
8
1,26.160
7,856.00
9
04-04-2020
4
58.300
4303.20
10
05-04-2020
--
--
--
Total
52
7,60.730
50,085.95
Note: Blue Dart did not operate any flight on 05.4.2020
Indigo cargo uplift (As on 04.4.2020)
Sl.
No.
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
1
03-04-2020
5
2.33
4871
2
04-04-2020
3
0.81
1232
3
05-04-2020
--
--
--
Total
8
3.14
6103
Note: Indigo did not operate any flight on 05.4.2020.
(Note – Indigo’s Tonnage also includes Govt. cargo consisting of medical supplies carried on Free of Cost (FOC) basis.)