Ministry of Civil Aviation
Lifeline Udan flights support Covid-19 fight by delivering over 541 tons of medical cargo across the country
21 APR 2020 2:15PM by PIB Delhi
‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. 316 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers during Covid-19 lockdown. 196 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 541.33 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 3,14,965 km.
Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 20 April 2020 have carried 1.90 tons of cargo covering a distance of 6537 kms.
The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc.
Domestic Lifeline Udan flights operate in a hub and spoke model. Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Bulk of the cargo comprises light-weight and voluminous products like masks, gloves and other consumables, that consume relatively larger storage space on the aircraft. Special permission has been taken to store cargo in the passenger seating area and overhead cabins, with due precautions.
Public information related to Lifeline Udan flights is updated daily on the portal at https://esahaj.gov.in/lifeline_udan/public_info.
Lifeline Udan flights have received excellent support from State Governments, DGCA, AAI, AAICLAS, AIASL, PPP airports, private carriers and ground handling agencies.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 447 cargo flights during 24 March to 20 April 2020 covering a distance of 6,64,675 km and carrying 3516 tons of cargo. Out of these 143 were international cargo flights.Blue Dart operated 152 domestic cargo flights covering a distance of 1,49,333 km and carrying 2407 tons of cargo during 25 March to 20 April 2020. Indigo has operated 33 cargo flights during 3-20 April 2020 covering a distance of 37,160 km and carrying around 66 tons of cargo. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
International Sector- A cargo air-bridge has been established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
13
18.4.2020
Shanghai
17
14
18.4.2020
Seoul
14
15
18.4.2020
Guangzhou
04
16
19.4.2020
Shanghai
19
17
20.4.2020
Shanghai
26
Total
287
Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লৈবাক্কী মফম কয়াদা মেদিকেল কার্গো তন ৫৪১ হেন্না দেলিবর তৌদুনা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা মতেং পাংলি
21 APR 2020 2:15PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা চংশিল্লিবা ভারতকী লান্দা মতেং পাংনবা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, এ.আই.এফ. অমসুং প্রাইভেৎ কেরিয়রশিংনা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৩১৬ ওপরেৎ তৌরি। মসিগী মনুংদা ফ্লাইৎ ১৯৬তি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ৫৪১.৩৩নি। ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পায়খিবা এরিয়েল অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ৩,১৪,৯৬৫নি।
জম্মু অমসুং কশ্মীর, লাদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমদা ক্রিতিকেল মেদিকেল কার্গো অমসুং অনাবশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবা পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিসশিং ওপরেৎ তৌরি। ২০২০গী এপ্রিল ২০ ফাওবদা পৱন হন্সনা কার্গো তন ১.৯০ পুদুনা কিলোমীতর ৬৫৩৭গী অরাপ্পা পায়দুনা চৎখি।
দোমেস্তিক লাইফলাইন উরান কার্গোদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিএজেন্তশিং, এঞ্জাইমশিং, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত, তেস্তিং কিৎস অমসুং পি.পি.ই., মাস্ক, গ্লোব অমদি ঐচ.এল.এল.গী অতোপ্পা পোৎলমশিং অমদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা হায়জরকপা কার্গো অমসুং পোস্তেল পেকেৎশিং য়াওরি।
দোমেস্তিক লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা হব অমসুং স্পোক মোদেল অমদা ওপরেৎ তৌরি। অৱাং-নোংপোক লমদম, ইথৎ লমদমশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংদা মরুওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নরি। চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা পেসেঞ্জর ফমফম এরিয়া অমদি ওভর হেদ কেবিন্দা কার্গো স্তোর তৌনবা অখন্নবা অয়াবসু লৌরে।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগা মরী লৈনবা পব্লিক ইনফোর্মেসন নুমিৎ খুদিংগী পোর্তেল https://esahaj.gov.inlifeline_udan/public_info দা অপলোদ তৌরি।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা রাজ্য সরকারশিং, দি.জি.সি.এ., এ.এ.আই., এ.এ.আই.সি.এল.এ.এস., এ.আই.এ.এস.এল., পি.পি.পি. এয়রপোর্তশিং, প্রাইবেৎ কেরিয়রশিং অমসুং গ্রাউন্দ হেন্দলিং এজেন্সীশিংদগী থোইদোক-হেন্দোকপা তেঙবাং ফংলি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং, স্পাসজেৎ, ব্লু দার্ত অমসুং ইন্দিগোনা কমর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ২০ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৪৪৭ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৩৫১৬ পুদুনা কিলোমীতর ৬,৬৪,৬৭৫গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মদুগী মনুংদা ১৪৩দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ২০ ফাওবগী মনুংদা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ১৫২ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২৪০৭ পুদুনা কিলোমীতর ১,৪৯,৩৩৩গী অরাপ্পা কভর তৌখি। ইন্দিগোনা ২০২০গী এপ্রিল ৩-২০ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৩৩ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৬৬ পুদুনা কিলোমীতর ৩৭,১৬০গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিদা সরকারগীদমক মমল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাই পুবা য়াওরি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তর:- ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েলগী ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক ইস্ত এসিয়াগা লোয়ননা কার্গো এয়র-ব্রিজ অমা হৌদোক্লে। তাং-তাংগী ওইবা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং মখাদা লৈরে:
সি. নং.
তাং
কদায়দগী
চাং (তন)
১
০৪.৪.২০২০
শংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
০৬
৩
০৯.৪.২০২০
শংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শংহাই
২৪
৭
১৪.৪.২০২০
হোং কোং
১১
৮
১৪.৪.২০২০
শংহাই
২২
৯
১৬.৪.২০২০
শংহাই
২২
১০
১৬.৪.২০২০
হোং কোং
১৭
১১
১৬.৪.২০২০
সিওল
০৫
১২
১৭.৪.২০২০
শংহাই
২১
১৩
১৮.৪.২০২০
শংহাই
১৭
১৪
১৮.৪.২০২০
সিওল
১৪
১৫
১৮.৪.২০২০
গুৱাংঝৌ
০৪
১৬
১৯.৪.২০২০
শংহাই
১৯
১৭
২০.৪.২০২০
শংহাই
২৬
অপুনবা
২৮৭
এয়র ইন্দিয়ানা দরকারগী মতুং ইন্না ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইশিং ত্রান্সফর তৌনবগীদমক অতোপ্পা লৈবাকশিংদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌগনি।