শেল-থুম কমিসন
এপ্রিলগী ২৩-২৪, ২০২০দা ১৫শুবা ফাইনান্স কমিসনগী এদভাইজরী কাউন্সিলগী মীফম পাংথোক্কনি
20 APR 2020 7:08PM by PIB Imphal
১৫শুবা ফাইনান্স কমিসনগী ইকোনোমিক এদভাইজরী কাউন্সিলগী মীফম এপ্রিলগী ২৩-২৪, ২০২০দা পাংথোক্কনি। মসি ১৫শুবা ফাইনান্স কমিসনগী চিয়ারমেন, শ্রী এন.কে. সিংহনা সভাপতি ওইদুনা ফাইনান্স কমিসনগী মেম্বরশিং অমসুং সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংগা পুন্না ওনলাইনদা তৌবা মীফম ওইগনি। এপ্রিলগী ২৩,২০২০দা পাংথোক্কদবা মীফম অসিদা দা. কৃষ্ণমুর্তী সুব্রমনিয়ন, দা. সাজিদ জেদ চিনাই, দা. প্রাচি মিশ্রা, শ্রী নিলকন্থ মিশ্রা অমসুং দা. ওমকার গোস্বামী য়াওনা কাউন্সিলগী মেম্বর ৫না শরুক য়াগনি। লেমহৌরিবা কাউন্সিলগী মেম্বরশিংগী মীফম মথংগী নুমিত্তা হায়বদি এপ্রিলগী ২৪, ২০২০দা পাংথোক্কনি।
এদভাইজরী কাউন্সিলগী মীফম অসিগী খন্নগদবা এজেন্দাদি -
• ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২দা জি.দি.পি. হেনগৎপদা লাইচৎ অসিনা উৎলিবা ওইরকপা য়াবা ফিভম। মতমগী মতুং ইন্না চাউনা অহোংবা লাক্কনি হায়বগী অকক্নবা লৈতবা।
• চৎলিবা চহি অমসুং লাক্কদবা চহিদা তেক্স বোয়েন্সী অমসুং রেভেন্যুগীদমক্তা ওইথোকপা য়াগনি হায়না থাজবশিং।
• ইকোনোমী হেনগৎহন্নবা মীয়াম্না চাদিং তৌবা হেনগৎনবগী মরম অমা ওইগদৌরিবা অদু করিনো।

Finance Commission
Advisory Council of the 15th Finance Commission to meet on 23-24 April, 2020
20 APR 2020 7:08PM by PIB Delhi
The Economic Advisory Council of the Fifteenth Finance Commission will meet on 23-24 April, 2020. It will be an online meeting presided by Chairman of the 15th Finance Commission, Shri N. K. Singh and attended by all the Members and Senior Officials of the Finance Commission. The meeting will be attended by the 5 Members of the Council including Dr. Krishnamurthy Subramanian, Dr. Sajjid Z Chinoy, Dr. Prachi Mishra, Mr. Neelkanth Mishra and Dr. Omkar Goswami on 23rd April, 2020. The meeting with the remaining Members of the Council will be held on the next day i.e. 24th April, 2020.
The likely agenda for the Advisory Council Meeting is -
· Implications of the pandemic for GDP growth in 2020-21 and 2021-22. Uncertainty about macro variables over time.
· Possible assumptions for tax buoyancy and revenue in the current year and next year.
· What should be the public expenditure fillip to shore up the economy.