Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Under PM-KISAN Scheme Rs. 17,793 crores released for 8.89 crore farmer families during the lockdown
About 19.50 crores households to be distributed pulses under PMGKY
20 APR 2020 7:57PM by PIB Delhi
The Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during the lockdown period. The updated status is given below:
1. Under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Scheme during the lockdown period from 24.3.2020 till date, about 8.89 crore farmer families have been benefitted and an amount of Rs. 17,793 crore has been released so far.
2. In order to provide food security during the prevailing situation due to COVID-19 pandemic, the Government has decided to distribute pulses to the eligible households under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PM-GKY). About 107,077.85 MT pulses have so far been issued to the States/UTs.
• Under PMGKY, the States/UTs namely A&N, Andhra Pradesh, Chandigarh, Chhattisgarh, Daman & Diu, Goa, Gujarat have commenced the distribution of pulses to the beneficiaries. Other States like Madhya Pradesh, Punjab, Rajasthan, Telangana, West Bengal, Uttar Pradesh, and Delhi have received the partial stock and will commence the distribution to the beneficiaries in phased manner as per their plan.
• The distribution of pulses under PMGKY is to benefit around 19.50 crore household spread across 36 States and Union territories.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
পি.এম. কিসান স্কিমগী মখাদা লোকদাউন মনুংদা লৌমী ইমুং কোতি ৮.৮৯গীদমক লুপা কোতি ১৭,৭৯৩ রিলিজ তৌখ্রে
পি.এম.জি.কে.ভি.গী মখাদা চাউরাক্না ইমুং-মনুং কোতি ১৯.৫০দা হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোক্কনি
20 APR 2020 7:57PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং ফারমর্স ৱেলফেয়র বিভাগনা লোকদাউন মনুংদা ফিল্দগী থাক্তা ফার্মরশিং অমসুং ফার্মিং এক্তিবিতী লায়হন্নবা তোঙান-তোঙানবা খোঙথাং কয়া লৌখৎলি। অপদেৎ ওইরবা ফিভম মখাদা লৈরে:
১. প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধী (পি.এম. কিসান) স্কিমগী মখাদা লোকদাউন মতমগী মনুং ২৪.৩.২০২০দগী ঙসি ফাওবদা, চাউরাক্না লৌমী ইমুং কোতি ৮.৮৯দা কান্নবা ফংহনখ্রে অমদি হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ১৭,৭৯৩গী শেনফম অমা রিলিজ তৌখ্রে।
২. কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসিগী মনুংদা ফুদ সেক্যুরিতী ফংহন্নবা সরকারনা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.ৱাই.)গী মখাদা ফংফম থোকপা য়ুমথোং খুদিংদা হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোক্নবা ৱারেপ লৌরে। হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৱাই-চেংৱাই চাউরাক্না মেত্রিক তন ১০৭,০৭৭.৮৫ ইশু তৌখ্রে।
• পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং মমিং পল্লবদা অন্দমান অমসুং নিকোবর, আন্ধ্র প্রদেশ, চন্দীগর, ছতিসগর, দামন অমসুং দ্যু, গোৱা, গুজরাতনা বেনিফিসরীশিংদা হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোকপা হৌখ্রে। মধ্য প্রদেশ, পঞ্জাব, রাজস্থান, তেলঙ্গনা, নোংচুপ বেঙ্গল, উত্তর প্রদেশ অমসুং দিল্লীগুম্বা অতোপ্পা রাজ্যশিংনা মখোয়গী স্তোক ফংখ্রে অমদি মখোয়গী থৌরাংগী মতুং ইন্না ফেজ নাইনা বেনিফিসরীশিংদা য়েন্থোকপা হৌরগনি।
• পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোকপা অসিনা রাজ্য ৩৬ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা লৈরিবা ইমুং-মনুং কোতি ১৯.৬০দা কান্নবা ফংহল্লগনি।