কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
পোস্তেল এম্প্লোয়ী পুম্নমক্তা লুপা লাক্ষ ১০গী ক্ষতিপুরোন
18 APR 2020 12:56PM by PIB Imphal
দাগ বিভাগ অসি মরুওইবা সর্বিস অমদি এম.এ.ঐচ. ও.এম. নম্বর 40-3/2020-DM-I (A), তাং ১৫.০৪.২০২০গী পেরা-11 (iii) দা হঞ্জিন-হঞ্জিন থবক তৌবশিংগী মখাদা লাকই। গ্রামীন দাক সেবকশিং য়াওনা দাক্কী এম্পেলোয়ীশিংনা কস্তমরশিংদা মেল য়ৌহন্নবা, পোস্ত ওফিস সেভিং বেঙ্ক, পোস্তেল লাইফ ইন্সুরেন্স, বেঙ্ক অমদগী হেক্তা অমদি এ.ই.পি.এস.কী খুদোংচাবা লৈবা ব্রাঞ্চ অমদগী হেক্তা মশা-মশাগী থোংজিন্দা লায়না শেল লৌথোক্নবা মখল-মখাগী দ্যুতীশিং তৌরি। অহেনবা ওইনা, লৈবাক শিন-থুংনা পোস্ত ওফিসনা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা এদমিনিস্ত্রেসন অমদি পুলিস ওথোরিতীশিংগা শম্নরগা কোবিদ-১৯গী কিৎশিং, চিঞ্জাক্কী পেকেৎশিং, রেসনশিং অমদি মরুওইবা হিদাকনচিংবশিং য়ৌহল্লি। মতৌ অসুম্না, ময়ামগী ওইনা থোরকপা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মতমদা সেবা তৌবগা লোয়ননা পোস্ত ওফিসনা বিভাগকী দ্যুতীশিং পাংথোক্লি। কোবিদ-১৯গী মতাংদা, গ্রামীন দাক সেবক (জি.দি.এস.) য়াওনা দ্যুতী তৌরিঙৈদা লায়না অসিবু মায়থিবা পীনবা পোস্তেল এম্প্লোয়ী পুম্নমক্তা লুপা লাক্ষ ১০গী ক্ষতিপুরোন পীনবা ৱারেপ্নখ্রে। গাইদলাইনশিং অসি খুদক্তা অমদি কোবিদ-১৯ থোরকপা লোইদ্রিঙৈগী মতম ফাওবা মখা চত্থনবা পাংথোকপা হৌরগনি।

Ministry of Communications
Compensation of Rs.10 lakhs to all Postal employees
18 APR 2020 12:56PM by PIB Delhi
The Department of Posts comes under essential services and reiterated at para -11 (iii) of MHA OM No. 40-3/2020-DM-I (A) dated 15.04.2020. The Postal employees including Gramin Dak Sevaks are performing various duties to provide customers mail delivery, Post Office Saving Bank, Postal Life Insurance, the ease of money withdrawal at his/her doorstep from any bank and any branch under the AePS facility. Additionally, the Post Office is also delivering COVID-19 kits, food packets, rations and essential medicines etc. across the country by liasioning with local State administration and police authorities. Thus, Post Office is performing departmental duties as well as serving the social cause in the COVID-19 crisis times.
In the context of COVID -19 situation, it has been decided to extend payment of compensation of Rs.10 lakhs to all Postal employees including Gramin Dak Sevaks (GDS) succumbing to the disease while brought on duty. The guidelines will come into effect immediately and continue for the entire period till the crises of COVID-19 is over.