প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
16 APR 2020 7:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী (ল্যোনচেন) হিজ এক্সিলেন্সী দা. লোতে শেরিংগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অনিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ওইরিবা রিজনেলগী ফিভমদা খন্ন-নৈনখি অমদি মসিনা থোকহল্লিবশিং ঙাকথোক্নবা মখোয়-মখোয়গী সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোংথাংশিংগী মতাংদা অমনা অমদা পউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভুতানগী নিংথৌ অমসুং ল্যোনচেন দা. শেরিংনা কিংদম মনুংদা ইনফেক্সন শন্দোরকপা হেঙ্গৎহন্দনবা মাংজিল থানা লুচিংলিবা অদু থাগৎপা ফোংদোকখি।
ল্যোনচেন দা. শেরিংনা প্রধান মন্ত্রীবু ভারতগুম্বা চাউখ্রবা লৈবাক অমগী মনুংদা লাইচৎ অসি লান্থেংনরিবা মতম অসিদা ফাওবা রিজনেলগী থাক্তা এন্তি-কোবিদ কোওর্দিনেসন প্রমোৎ তৌনবা লুচিংবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
লুচিংবশিংনা সার্ক লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগী মরক্তা মার্চ ১৫দা য়ানখিবা অখন্নবা এরেঞ্জমেন্ত ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা খুমাং চাউশিল্লিবা অদুদা নুংঙাইবা ফোংদোক্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত-ভুতান মরীগী লোইখম নাইদবা অমদি অখন্নবা মতৌ অদু ফোংদোকখি, অমদি ল্যোনচেনদা থাজবা পীখি মদুদি ভারতনা লাইচৎ অসিগী হকশেল অমসুং শেনমিৎলোনগী শাফু হন্থহন্নবগীদমক ভুতান্দা পাংবা য়াবা তেংবাং পুম্নমক পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিজ মেজেস্তী নিংথৌ, ল্যোনচেন দা. শেরিং অমসুং দ্রুক য়ুলগী মরূপ প্রজাশিংগী হকচাং ফবা অমসুং য়াইফ নুংঙাইবগীদমক য়াইফ পাউজেল পীখি।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Bhutan
16 APR 2020 7:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with H.E. Dr. Lotay Tshering, Prime Minister (Lyonchhen) of the Kingdom of Bhutan.
The two Prime Ministers discussed the regional situation in the wake of the COVID-19 pandemic, and updated each other about the steps being taken by their governments to control its effects.
Prime Minister expressed his admiration for the way His Majesty The King of Bhutan and Lyonchhen Dr. Tshering have led from the front to limit the spread of infection within the Kingdom.
Lyonchhen Dr. Tshering thanked Prime Minister for taking the lead to promote anti-COVID coordination at the regional level, even while fighting the pandemic within a large and complex country like India.
The leaders expressed happiness at the progress made in implementing the special arrangements agreed on 15 March between the leaders of the SAARC countries.
Prime Minister referred to timeless and special nature of India-Bhutan ties, and assured Lyonchhen that India would ensure all possible support to Bhutan for minimising the health and economic impact of the pandemic.
Prime Minister conveyed his best wishes for the good health and wellbeing of His Majesty The King, Lyonchhen Dr. Tshering and all the friendly people of the Druk Yul.