সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংনা হিদাক লাংথক্কী সপ্লাই তন ৪১৮ পুথোক-পুশিন তৌনবা লোকদাউন মনুংদা লাইফ্লাইন উরান ফ্লাইৎ ২৪৭ মথৌ তৌখি
16 APR 2020 7:26PM by PIB Imphal
এম.ও.সি.এ কোর গ্রুপ অসি লৈবাক অসিগী মরুওইবা স্তেকহোলদরশিংগা লোইননা ভারতনা কোভিদ-১৯ লান্থেংনরিবা অসিদা মতেং শৌগত্তুনা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা লমশিংদা চঙদবা য়াদ্রবা হিদাক লাংথক্কী কার্গো পুনবা লাইফ্লাইন য়ু.দি.এনগী থৌদাং লৌনবা শেমখিবনি অমসুং হব অমসুং স্পোক্কী থবক-থৌরমশিং ইং ২০২০গী মার্চকী তাং ২৬তগী হৌখ্রে হায়না এম.ও.সি.এগী এ.দি.জি (মেদিয়া) ওইরিবা এস.ঐচ রজিব জেননা ফোঙদোকখি। ঙসি পাঙথোকখিবা পাউগী মীফম অমদা এস.ঐচ রজিব জেননা এম.ও.সি.এনা লোকদাউন মনুংদা লৌখৎখিবা লাইফ্লাইন উরান থৌশিলগী ৱারোল থমখি অমসুং লাইফ্লাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ অমসুং প্রাইবেত কেরিয়রশিংনা ফ্লাইৎ ২৪৭ মথৌ তৌখ্রে হায়না পনখি। হায়রিবা ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদগী ১৫৪না এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা চলাইখি। হৌজিক ফাওবদা পুথোক-পুশিন তৌখিবা কার্গো মশীং অসি তন ৪১৮ হেনখ্রে। লাইফ্লাইন উরান ফ্লাইৎনা হৌজিক ফাওবদা নোংথক্তা কিলোমিতর লাখ ২.৪৫ হেন্না পাইখ্রে।
এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ অমসুং প্রাইবেত কেরিয়রশিংনা অৱাং-নোংপোক্কী লমশিং, ইথৎ ওইবা তেরিতোরিশিং অমসুং চীংগী রাজ্যশিংদা অহেনবা মিৎয়েং থমদুনা হিদাক লাংথক্কী পোৎচৈশিং য়াওনা চঙদবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং থিনবগী থবক তৌনবা ফ্লাইৎশিং মথৌ তৌরি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফনা মরুওইনা জে এন্দ কে, লদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং ইথৎ ওইবা লমশিংগীদমক পুন্না হোৎনমিন্নরি। পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্ভিসশিংনা জে এন্দ কে, লদাখ অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী লমশিংদা মরুওইবা হিদাক-লাংথক্কী কার্গো অমসুং অনাবশিং পুবগী থবক তৌরি।
অন্তরজাতীগী থাক্তনা, ইং ২০২০গী এপ্রিলগী তাং ৪দগী এয়রব্রিদজনা চাইনাগা খুৎশম্নদুনা ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং কোভিদ-১৯ রিলিফকী পোৎচৈশিং পুথোক-পুশিন তৌরি। খা-এসিয়াগী শরুক্তনা এয়র ইন্দিয়ানা কোলোম্বোদা হিদাক-লাংথক্কী পোৎচৈশিং পুথোক-পুশিন তৌরি।
ইং ২০২০দা এয়র ইন্দিয়ানা ইহান-হানবা ওইনা কৃশি উরান প্রোগ্রামগী মখাদা মুম্বাইদগী লন্দন ফাওবা তন ২৯গী উহৈ অমসুং মনা-মশীংগী পোৎলম পুদুনা পাইখি অমসুং তন ১৫.৬কী কার্গোগী পোৎচৈশিং পুদুনা হল্লকখি। এয়র ইন্দিয়ানা মসিগী অনীশুবা ফ্লাইৎ ওইনা মুম্বাই অমসুং ফ্রেঙ্কফর্তকী মরক্তা ইং ২০২০গী এপ্রিলগী তাং ১৫দা কৃশি উরান প্রোগ্রামগী মখাদা তন ২৭কী মতম মতমগী উহৈ অমসুং মনা-মশীং পুদুনা চৎখি অমসুং তন ১০গী জেনরেল কার্গো পুদুনা হল্লকখি।

Ministry of Civil Aviation
247 Lifeline Udan flights operated during lockdown to transport 418 tons of medical supplies across the country
16 APR 2020 7:26PM by PIB Delhi
MoCA core group was formed with important Stakeholders for undertaking Lifeline UDN initiative to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19 and Hub & spoke lifeline services were started from 26th March 2020, said Sh. Rajeev Jain, ADG (Media) for MoCA. During a press briefing today, Sh. Rajeev Jain provided an overview of Lifeline Udan initiative by MoCA during lockdown period and informed that 247 flights have been operated under Lifeline Udan by ir India, Alliance Air, IAF and private carriers. 154 of these flights have been operated by ir India and Alliance Air. Cargo transported till date is more than 418 tons. erial distance covered by Lifeline Udan flights till date is more than 2.45 lakh kms.
Air India, Alliance Air, IAF and private carriers are operating flights to deliver essential items including medical supplies with special focus on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions. Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh and North East region transporting critical medical cargo and patients.
In the International Sector, an air-bridge has been established with China with effect from 4 April 2020 for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. Within South Asia, Air India transported medical supplies to Colombo.
Air India operated first flight under Krishi Udan program between Mumbai and London on 13 April 2020 carrying 29 tons of fruits and vegetables to London and returned with 15.6 Tons of general cargo material. Air India operated its second flight between Mumbai and Frankfurt on 15 April 2020 under the Krishi Udan program, carrying 27 tons of seasonal fruits and vegetables to Frankfurt and returned with 10 tons of general cargo.