সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সরকার অমসুং এভিয়েসন ইন্দস্ত্রীনা লৈবাক পুম্বদা লৈরিবা প্রজাশিংদা মরুওইবা মেদিকেল সপ্লাইশিং ফংহন্নবা থবক তৌরি
কোবিদ থেংনরিবা লান্মীশিংনা অখন্ননা অৱাং-নোংপোক অমসুং মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা সপ্লাই ফংহন্নবা মখা তানা থবক তৌরি
14 APR 2020 7:47PM by PIB Imphal
সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয় অমসুং এভিয়েসন ইন্দস্ত্রীনা ভারত অমসুং মপান্দা মেদিকেল এয়র কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌদুনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা চত্থরিবা ভারতকী লান্দা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা চত্থরিবা ভারতকী লান্দা মতেং পাংনবগীদমক লৈবাক অসিগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। লাইফলাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং প্রাইভেৎ কেরিয়রশিংনা ফ্লাইৎ ২২৭ ওপরেৎ তৌরি। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদা ১৩৮দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ৪০৭.৪০নি। ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান্না পাইখিবা এরিয়েল অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ২,২০,১২৯নি। কোবিদ থেংনরিবা লান্মীশিংনা অখন্ননা অৱাং-নোংপোক অমসুং মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা সপ্লাই ফংহন্নবা মখা তানা থবক তৌরি।
অপুনবা পাইখিবা কিলোমীতর মশিং
২,২০,১২৯ কিলোমীতর
১২.০৪.২০২০দা পুখিবা কার্গো লোদ
২৯.৯০ তন
১২.০৪.২০২০ ফাওবদা পুখিবা অপুনবা কার্গো লোদ
৩৭৭.৫০ + ২৯.৯০ = ৪০৭.৪০ তন
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগী তাং মতুং ইনবা ৱারোল মখাদা পীরি:
সি. নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.৩.২০২০
৪
৯
১
-
-
১৪
৩
২৮.৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
৪
৯
৬
-
-
১৯
৫
৩০.৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
৯
০৩.৪.২০২০
৮
-
২
-
-
১০
১০
০৪.৪.২০২০
৪
৩
২
-
-
৯
১১
০৫.৪.২০২০
-
-
১৬
-
-
১৬
১২
০৬.৪.২০২০
৩
৪
১৩
-
-
-
১৩
০৭.৪.২০২০
৪
২
৩
-
-
৯
১৪
০৮.৪.২০২০
৩
-
৩
-
-
৬
১৫
০৯.৪.২০২০
৪
৮
১
-
-
১৩
১৬
১০.৪.২০২০
২
৪
২
-
-
৮
১৭
১১.৪.২০২০
৫
৪
১৮
-
-
২৭
১৮
১২.৪.২০২০
২
২
-
-
-
৪
১৯
১৩.৪.২০২০
৩
৩
৩
৯
অপুনবা
৭২
৬৬
৮১
৬
২
২২৭
ক্রিতিকেল মেদিকেল কার্গো অমসুং অনাবশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক জম্মু অমসুং কাশ্মির, লাদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমদা পাৱন হন্স য়াওনা হেলিকোপতর শর্বিসশিং ওপরেৎ তৌরি।
দোমেস্তিক লাইফলাইন উরান কার্গোদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিএজেন্তশিং, এঞ্জাইমশিং, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত, তেস্তিং কিৎস অমসুং পি.পি.ই., মাস্ক, গ্লোব অমদি ঐচ.এল.এল.গী অতোপ্পা পোৎলমশিং অমদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা হায়জরকপা কার্গো অমসুং পোস্তেল পেকেৎশিং য়াওরি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং ব্লু দার্ত, স্পাইস জেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কমর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ১৩ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৩১৫ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২৬৪৫ পুদুনা কিলোমীতর ৪,৫০,১৩৯গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মদুগী মনুংদা ১০০দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ১৩ ফাওবগী মনুংদা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ১০৪ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ১৬৩৬ পুদুনা কিলোমীতর ১,০১,০৪২গী অরাপ্পা কভর তৌখি। ইন্দিগোনা ২০২০গী এপ্রিল ৩-১৩ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ২৫ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২১.৭৭ পুদুনা কিলোমীতর ২১,৯০৬গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিদা সরকারগীদমক মমল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাই পুবা য়াওরি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তর
এয়র ইন্দিয়ানা এপ্রিল ১৩দা মুম্বাই অমসুং লন্দনগী মরক্তা অহানবা ফ্লইত ওপরেৎ তৌদুনা তন ২৮.৯৫গী উহ অমসুং মনা-মশিং পুখি অমদি জেনরেল কার্গো মেতরিয়েল তন ১৫.৬কা লোয়ননা হল্লকখি। এয়র ই্ন্দিয়ানা দরকারগী মতুং ইন্না ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইশিং ত্রান্সফর তৌনবগীদমক অতোপ্পা লৈবাকশিংদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌগনি। সউথ এসিয়া মনুংদা এয়র ইন্দিয়ানা কোলম্বোদা ২০২০গী এপ্রিল ৭তা সপ্লাই চাউরাক্না তন ৯ অমসুং ২০২০গী এপ্রিল ৮দা তন ৪ ত্রান্সপোর্ত তৌখি।
ফার্মাতিকেল, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েলগী ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক ২০২০গী এপ্রিল ৪দগী হৌরগা এয়র-ব্রিজ অমা হৌদোক্লে। তাং-তারিক্কী ওইবা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং মখাদা লৈরে:
সি. নং.
তাং
কদায়দগী
ক্বান্তিতী (তন)
১
০৪.৪.২০২০
শংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
৬
৩
০৯.৪.২০২০
শংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শংহাই
২৪
অপুনবা মশিং
১০৯
স্পাইস জেৎকী দোমেস্তিক কার্গো (১৩.৪.২০২০দা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
১৩-০৪-২০২০
১০
১১১.১৪
৯,৯০০
স্পাইস জেৎকী ইন্তর্নেস্নেল কার্গো (১৩.৪.২০২০দা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
১৩-০৪-২০২০
৫
৫৫.৮৬
১৩,৭০৬
ব্লু দার্ত কার্গো অপলিফ (১৩.৪.২০২০দা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
১৩-০৪-২০২০
১০
১৫৬.৪০
৮,৯৬৭.২৫

Ministry of Civil Aviation
Government and aviation industry committed to provide Essential medical supplies to people across the country
Covid warriors continue to work hard to ensure constant supply especially to NE and remote areas
14 APR 2020 7:47PM by PIB Delhi
The Ministry of Civil Aviation and the aviation industry is determined to support India’s war against COVID-19 by transporting medical air-cargo within India and abroad in the most efficient and cost-effective manner. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. 227 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers.138 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 407.40 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 2,20,129 km. Covid warriors continue to work hard to ensure constant supply specially to remote areas
Total Kilometers covered
2,20,129Kms
Cargo load carried on 12.04.2020
29.90 Tons
Total cargo load carried till 12.04.2020
377.50 + 29.90 = 407.40 Tons
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S No
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
-
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
9
Total
72
66
81
6
2
227
Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients.
The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 315 cargo flights during 24 March to 13 April 2020 covering a distance of 4,50,139 km and carrying 2645 tons of cargo. Out of these 100 were international cargo flights. Blue Dart operated 104 domestic cargo flights covering a distance of 1,01,042 km and carrying 1636 tons of cargo during 25 March to 13 April 2020. Indigo has operated 25 cargo flights during 3-13 April 2020 covering a distance of 21,906 km and carrying around 21.77 tons of cargo. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
International Sector
Air India operated first flight between Mumbai and London on 13 April carrying 28.95 tons of fruits and vegetables to London and returned with 15.6 Tons of general cargo material. Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement. Within South Asia, Air India transported around 9 tons of supplies on 7 April 2020 and 4 tonnes on 8 April 2020 to Colombo.
An air-bridge has been established with effect from 4 April 2020 for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
6
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
Total
109
Domestic cargo by Spicejet (on 13.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
13-04-2020
10
111.14
9,900
International cargo by Spicejet ( on 13.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
13-04-2020
5
55.86
13,706
Blue Dart cargo uplift (on 13.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
13-04-2020
10
156.40
8,967.25