শেল-থুম মন্ত্রালয়
সরকারনা ভেন্তিলেতরশিং, পি.পি.ই., কোবিদ তেস্ত তৌনবা খুৎলাইশিং অমসুং ফেস অমসুং সর্জিকেল মাস্কশিং মপাল লমদগী পুশিল্লকপদা বেসিক কস্তমস দ্যুতী অমসুং হেল্থ সেসতগী কোমথোক্নবগী অয়াবা পীখ্রে
09 APR 2020 10:42PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লৈরিবা ফিভম অসি য়েংলগা অমসুং অতোপ্পা পোৎশকশিং তঙাইফদনা অথুবা মতমদা মথৌ তারকপা অসিগী খল্লগা, কেন্দ্র সরকারনা অথুবা মতমদগী হৌরগা মখাদা পীরম্লিবা পোৎশকশিং আসিগী ওইনা মপাল লমদগী পুশিল্লকপদা বেসিক কস্তমস দ্যুতী অমসুং হেল্থ সেসতগী কোমথোক্নবগী অয়াবা পীখ্রে:
অ. ভেন্তিলেতরশিং
আ. ফেস মাস্ক, সর্জিকেল মাস্কশিং,
ই. পর্সোনেল প্রোতেক্সন এক্বিপমেন্ত (পি.পি.ই.)
ঈ. কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবা খুৎলাইশিং
উ. মথক্তা পীরিবা পোৎশকশিং অসি শানবগীদমক্তা মথৌ তাবা ইনপুৎশিং
বেসিক কস্তমস দ্যুতীদগী কোমথোকপা অসি সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা খক্তগী ওইগনি।

Ministry of Finance
Government Grants exemption from Basic Custom duty & Health Cess on import of Ventilators , PPE , COVID Test Kits &Face & Surgical Masks
09 APR 2020 10:42PM by PIB Delhi
In the context of Covid-19 situation, considering the immediate requirement of ventilators and other items,the Central Government has granted exemption from Basic Customs Duty and Health cess, on the import of the following goods, with immediate effect:
1. Ventilators,
2. Face masks, surgical Masks,
3. Personal protection equipment (PPE)
4. Covid-19 test kits
5. inputs for manufacture of the aboveitems
This basic customs duty exemption shall be available upto the 30th September, 2020.