কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রী অমসুং ত্রেদর্স এসোসিয়েসনগা উনখ্রে; মন্ত্রালয়না মখোয়গী সমস্যাশিং লোইশিন্নবা থবক পাইখৎলি হায়না থাজবা পীখ্রে
09 APR 2020 6:02PM by PIB Imphal
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা ইন্দস্ত্রী অমসুং ত্রেদর্স এসোসিয়েসনগা কোবিদ-১৯ অমসুং মসিগী মতুংদা তৌখিবা লোকদাউন্দা মিৎয়েং থম্লদুনা ওইরিবা ফিভম অসিগা লোইননা লৈরিবা সমস্যাশিং য়েংশিল্লদুনা খন্ন-নৈনখ্রে। কেন্দ্রগী কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং রেল মন্ত্রী শ্রী পীয়ুশ গোয়ল, রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাম প্রকাশ অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী ওফিসরশিংনা মীফম অদুদা শরুক য়াখি।
ইন্দস্ত্রী এসোসিয়েসন্না লোকদাউন লাওথোকখিবা অমদি মসিগী মতুংদগী হৌরগা হৌজিক ফাওবা পাংথোকখিবা অসিগুম্বা মখলগী মীফমগী মতুংদগী হৌজিক্কী ওইরিবা ফিভমগা লোইননা হৌখিবা নুমিৎ খরনিদা মাইকৈ অসোমদা খুমাং চাউশিল্লিবা অসিগী মতাংদা পাউদমখি। এসোসিয়েসনশিং অসিনা লিক্বিদিতীগী অৱাৎপা, মশিং থিঙমদ্রবা ওর্দর য়ৈথোকপা, শিন্মীশিংগী অৱাৎপা, রাজ্য অমসুং জিলাশিংগী ওথোরিতীশিংনা কেন্দ্র সরকারগী য়াথংশিংবু তোঙান তোঙান্না শন্দোক্না তাকপা, তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা ত্রকশিং পন্দুনা লৈবা অমসুং স্পিয়র পার্তশিং ফংবদা মায়োক্নরিবা অৱাবা অসিনচিংবা ৱাফমশিং পুখৎখি। মসিগা লোইননা এসোসিয়েসন অসিনা ফোংদোকখি মদুদি হৌখিবা থাখাই অসিদা ফিভম য়াম্না ফগৎলে। ফগৎপা অসিনা আই.তি. ইন্দস্ত্রীদা ফিবমগী মথৌ তাবা চাংগী ৯৫% ফাওবা কোনশিনবা ঙমহল্লে। এসোসিয়েসনশিং অসিনা মখোয়গী সি.এস.আর.গী থবক-থৌরমশিং, খ্বাইদগী ফবা থৌওং নত্ত্রগা মওং-মতৌ অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং ত্রেদর্সগী থোংদা চলাইরিবা কম্যুনিতী কিচনগী মতাংদসু পাউদমখি।
শ্রী গোয়লনা হায়খি মদুদি মন্ত্রালয়না হান্নদগী লোজিস্তিক্স অমসুং ইম্পোর্ত-এক্সপোর্তকা মরী লৈনবা সমস্যাশিং লোইশিন্নবগী মাইকৈদা থবক পাইখৎতুনা লাক্লি অমসুং মসিগা লোইননা ইন্দস্ত্রী অমসুং ত্রেদর্সকী অতৈ সমস্যাশিংসু তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংগী মাংদা পুখৎলি। মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হন্দক্তা মাগী মাগী রাজ্যশিংদা চৎখ্রবা শিন্মীশিং কোবিদকী কেস নেমথরবা মতুংদা অমুক হল্লক্কনি। ইন্দস্ত্রীদমক্তা তেংবাংগী পেকেজ থুনা লাওথোকপগা মরী লৈননা পার্তিসিপেন্ত খরগী অপাম্বা মতুং ইন্না মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ফংলিবা ফীদবেক অসি মন্ত্রালয়দা খন্ননবা থারি। শ্রী গোয়লনা এসোসিয়েসনশিং অদুগী মীহুৎশিংগী মীওইবগীদমক মতেং পাংলিবা থবকশিং অদুগা মরী লৈননা মখোয়বু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না এসোসিয়েসনশিং অদুদা হায়খি মদুদি মখোয়না মখোয়গী মীহুৎশিং অমসুং অতৈ মীওইশিংদা আরোগ্য সেতু এপ দাউনলোদ তৌনবগীদমক্তা পুক্নিং থৌগৎকদবনি, মসিবু মহাক্না কোবিদ-১৯ মায়োক্নবা কান্নরবা তেক্নিক তুল নত্ত্রগা পাম্বৈনি হায়না ফোংদোকখি।
মীফম অদুদা সি.আই.আই., এফ.আই.সি.সি.আই., এ.এস.এস.ও.সি.ঐচ.এ.এম., আই.সি.সি., লঘু উদ্যোগ ভারতী, এফ.আই.এস.এম.ই., এন.এ.এস.এস.সি.ও.এম., পি.ঐচ.দি., চেম্বর ওফ কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, এস.আই,এ.এম., এ.সি.এম.এ., আই.এম.তি.এম.এ., আই.ই.ই.এম.এ., সি.এ.আই.তি. অমসুং এফ.এ.এম.ই.গী ওফিস বিয়ররশিংনা শরুক য়াখি।

Ministry of Commerce & Industry
Commerce and Industry Minister meets the Industry and traders Association;Assures them that the Ministry is working to solve their problems
09 APR 2020 6:02PM by PIB Delhi
Ministry of Commerce and Industry today held interaction, through Video conferencing, with various Industry and Trade associations of the country to assess the ground situation and problems being faced by them in the wake of Covid-19 and subsequent lockdown. Union Commerce and Industry & Railways Minister Shri Piyush Goyal, MoS Shri Som Parkash, and officers of the Ministry of Commerce and Industry were present in the meeting.
The industry associations appraised the status and progress made in the last few days, since the announcement of the lockdown and similar meetings held since then. They raised the issues of liquidity crunch, orders cancellation, labour scarcity, different interpretation of the central Government’s orders by the state and district authorities, Trucks being stranded, difficulty in getting the spare parts, etc. At the same time, they informed that the situation has improved considerably in last fortnight, so much so that IT industry has been able to cover upto 95% of the ground. They also informed about their CSR activities, best practices and Community kitchens, being undertaken by the industries and traders.
Speaking on the occasion, Shri Piyush Goyal said that stress on economy and livelihood has to be protected but saving the lives of the people of the country is of prime importance. The decision on lockdown will be taken at appropriate time, after making due assessment, but gains made during the period can’t be lost, through a hurried approach. He drew their attention to certain states planning extension of the lockdown. Shri Goyal called upon the industry to have a calibrated and rational approach to the problem, by evolving protocols and procedures, which will help them in improving their productivity and efficiency, without compromising on the health security of their employees and other stakeholders. ”I think we should start talking more practical instead of making wish lists.”, he said.
Shri Goyal said that the Ministry is already working to solve the logistics and export-import related problems, and is also taking up other concerns of the industry and traders with various ministries. The Minister said that the labour, which had migrated recently, will return after the COVID cases start declining. On the demand of certain participants for early announcement of the relief package for the industry, the Minister said that the feedback received is being forwarded to the Finance Ministry for consideration, which is likely to take a balanced, nuanced approach. Shri Goyal appreciated the humanitarian activities undertaken by the Associations’ members. He called upon the associations to motivate their members and others to download the Aarogya Setu App, which he described as an effective technological tool to fight Covid-19.
The meeting was attended by Office bearers of CII, FICCI, ASSOCHAM, ICC, Laghu Udyog Bharati, FISME, NASSCOM, PHD Chamber of Commerce and Industry, SIAM, ACMA, IMTMA, IEEMA, CAIT and FAME.