ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଉଗାଣ୍ଡା ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
09 APR 2020 6:09PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ଉଗାଣ୍ଡା ଗଣରାଜ୍ୟର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ୟୋୱେରୀ କାଗୁଟା ମୁସେବେନୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇଛି ।
କଥାବାର୍ତ୍ତା ସମୟରେ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଯୋଗୁ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ ଆହ୍ୱାନ ବିଷୟରେ ଦୁଇ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମୁସେଭେନୀଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ସଂପ୍ରତି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଙ୍କଟ ସମୟରେ ଆଫ୍ରିକାରେ ନିଜ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କ ସହ କାନ୍ଧରେ କାନ୍ଧ ମିଳାଇ ଛିଡା ହୋଇଛି । ଉଗାଣ୍ଡା ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଭୂତାଣୁର ପ୍ରସାରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ କରାଯାଉଥିବା ପ୍ରଚେଷ୍ଟାକୁ ଭାରତ ଯଥା ସମ୍ଭବ ସମର୍ଥନ କରିବ ।
ଉଗାଣ୍ଡାରେ ରହୁଥିବା ଭାରତୀୟମାନଙ୍କର ସଂପ୍ରତି ସ୍ଥିତିରେ ଏବଂ ସର୍ବକାଳୀନ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଯତ୍ନ ପାଇଁ ଉଗାଣ୍ଡା ସରକାରଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭୂରି ଭୂରି ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
କଥାବାର୍ତ୍ତା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 2018 ଉଗାଣ୍ଡା ଗସ୍ତକୁ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଭାରତ-ଉଗାଣ୍ଡା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବନ୍ଧୁତ୍ୱ ବିଷୟରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।
ସଂପ୍ରତି କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀକୁ ନେଇ ଉପୁଜିଥିବା ଆହ୍ୱାନକୁ ବିଶ୍ୱ ଅତିଶୀଘ୍ର ମୁକାବିଲା କରିବ ବୋଲି ଦୁଇ ନେତା ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and President of the Republic of Uganda
09 APR 2020 6:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. President Yoweri Kaguta Museveni of the Republic of Uganda.
The two leaders discussed the health and economic challenges arising out of the COVID-19 pandemic. Prime Minister assured H.E. President Museveni that India stands in solidarity with its friends in Africa during the present health crisis, and would extend all possible support to the Ugandan Government’s efforts to control the spread of the virus in its territory.
Prime Minister expressed his appreciation for the goodwill and care extended to the Indian diaspora in Uganda by the host Government and society, including during the present situation.
Prime Minister warmly recalled his visit to Uganda in July 2018, and touched on the special nature of India-Uganda ties.
Both leaders shared the hope that the world would soon prevail over the challenge of COVID-19.