প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং স্পেনগী প্রধান মন্ত্রীগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
04 APR 2020 9:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি স্পেন সরকারগী রাস্ত্রপতি (প্রধান মন্ত্রীগা ফম মান্নবা) পেদ্রো সনচেজ পেরেজ-কাস্তেজোনগা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে। লুচিংবা অনিমক্না কোবিদ-১৯ লাইচৎনা ওইহল্লক্লিবা মালেমগী শিংনবশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্পেন্দা মীওই কয়া লৈখিদবদা থমোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকখি অমদি হৌজিক-হৌজিক লাইনা অসিনা শোকহল্লিবশিং অদু অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা মহাক্না থৌনিখি। প্রধান মন্ত্রীনা স্পেনগী লুচিংবদা থাজবা পীখি মদুদি ভারতনা স্পেনগী থৌনা ফনা হোৎনরিবশিংগা লোয়ননা পুন্না লেপ্লি অমদি খ্বাইদগী ফবা অদু ফংনবগীদমক তেংবাংনবা থৌরাং তৌগনি।
লুচিংবা অনিমক্না গ্লোবেল হেল্থ ক্রাইসিস থেংননবগীদমক ইন্তর্নেস্নেল কোওপরেসনগী মরুওইবা অদু য়ানখি। স্পেনগী প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েংদা য়ানীংবা ফোংদোকখি মদুদি পোস্ত কোবিদ ইরাগীদমক মালেম অসিনা গ্লোবেলাইজেসনগী অনৌবা হ্যুমেন-সেন্ত্রিক কনসেপ্ত অমা দিফাইন তৌবা দরকার ওইরি।
লুচিংবা অনিমক্না লাইচৎনা মরম ওইদুনা মশা-মশাগী য়ুমদা লেংদনা লৈরিবা মীওইশিংগী সাইকোলোজিকেল অমদি ফিজিকেল হেল্থ লাইনা ফংহন্নবগীদমক য়োগ অমসুং ত্রেদিস্নেল হর্বল মেদিসিনশিং শিজিন্নবদা য়ানীংবা ফোংদোক্নখি।
মখোয়না ৱাফম অসিদা য়ানবা পুরকখি মদুদি মখোয়গী তীমশিংনা কোবিদ-১৯গী ফিভম অমসুং মসিদগী ওইরক্লিবা মথৌ তাবশিংগা মরী লৈননা লেপ্প লৈতনা পাউ ফাওনগনি।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Spain
04 APR 2020 9:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with H.E. Pedro Sanchez Perez-Castejon, President of the Government (equivalent to Prime Minister) of Spain. The two leaders discussed the global challenge posed by the COVID-19 pandemic.
The Prime Minister conveyed his deepest condolences for the tragic loss of lives in Spain, and offered his prayers for the speedy recovery of those still suffering from the disease. The Prime Minister assured the Spanish dignitary that India stands in solidarity with the heroic Spanish efforts, and would be ready to extend support to the best of its ability.
The two leaders agreed on the importance of international cooperation for fighting the global health crisis. The Spanish Prime Minister agreed with Prime Minister’s observation that the world needed to define a new, human-centric concept of globalisation for the post-COVID era.
The two leaders agreed on the utility of yoga and traditional herbal medicines for providing an easily accessible means of ensuring the psychological and physical health of people confined to their homes due to the pandemic.
They agreed that their teams would remain in constant touch with respect to the evolving COVID-19 situation and the requirements emerging from it.