ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସ୍ପେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
04 APR 2020 9:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି (ଶନିବାର) ସ୍ପେନ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି (ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତୁଲ୍ୟ) ମହାମହିମ ପେଡ୍ରୋ ସାନଚେଜ ପେରେଜ-କାଷ୍ଟେଜନଙ୍କ ସହ ମହାମାରୀ କୋଭିଡ-19କୁ ନେଇ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ବୈଶ୍ୱିକ ଆହ୍ୱାନ ଉପରେ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
କୋଭିଡ-19ରେ ସ୍ପେନରେ ମୃତ୍ୟୁବରଣ କରିଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ଏହି ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଆଶୁ ଆରୋଗ୍ୟ କାମନା କରିଥିଲେ । ଏହି ରୋଗର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ସ୍ପେନର ପ୍ରତିଟି ସାହସିକ ପଦକ୍ଷେପକୁ ଭାରତ ସ୍ୱାଗତ ଜଣାଉଛି ଏବଂ ଭାରତ ତାର ପାରୁପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସହଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ ସର୍ବଦା ପ୍ରସ୍ତୁତ ରହିଛି ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ।
ସଂପ୍ରତି ଉପୁଜିଥିବା ବୈଶ୍ୱିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଙ୍କଟର ମୁକାବିଲା କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହଯୋଗ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ଦୁଇ ନେତା ଗରୁତ୍ୱ ଆରୋପ କରିଥିଲେ । କୋଭିଡ ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟ ବୈଶ୍ୱିକରଣର ଏକ ନୂତନ ମାନବ କେନ୍ଦ୍ରିତ ଧାରଣା ସହିତ ଆରମ୍ଭ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଦୁଇ ନେତା ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ ।
ମହାମାରୀର ଏହି ସଙ୍କଟକୁ ପ୍ରତିହତ କରିବା ପାଇଁ ଘରେ ଆବଦ୍ଧ ହୋଇ ରହିଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଯୋଗ ଏବଂ ହର୍ବାଲ ଔଷଧର ବ୍ୟବହାର, ଶାରିରୀକ ଏବଂ ମାନସିକ ସୁସ୍ଥତାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ନେଇ ଦୁଇ ନେତା ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ ।
ସଂପ୍ରତି କୋଭିଡ-19 ସ୍ଥିତିକୁ ନେଇ ଦୁଇ ଦେଶର ସଂପୃକ୍ତ ଦଳ ପରସ୍ପର ମଧ୍ୟରେ ନିରନ୍ତର ଭାବେ ଯୋଗସୂତ୍ର ରକ୍ଷା କରିବେ ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଯାୟୀ ପରସ୍ପରକୁ ସହଯୋଗ କରିବେ ବୋଲି ଦୁଇ ନେତା ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Spain
04 APR 2020 9:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with H.E. Pedro Sanchez Perez-Castejon, President of the Government (equivalent to Prime Minister) of Spain. The two leaders discussed the global challenge posed by the COVID-19 pandemic.
The Prime Minister conveyed his deepest condolences for the tragic loss of lives in Spain, and offered his prayers for the speedy recovery of those still suffering from the disease. The Prime Minister assured the Spanish dignitary that India stands in solidarity with the heroic Spanish efforts, and would be ready to extend support to the best of its ability.
The two leaders agreed on the importance of international cooperation for fighting the global health crisis. The Spanish Prime Minister agreed with Prime Minister’s observation that the world needed to define a new, human-centric concept of globalisation for the post-COVID era.
The two leaders agreed on the utility of yoga and traditional herbal medicines for providing an easily accessible means of ensuring the psychological and physical health of people confined to their homes due to the pandemic.
They agreed that their teams would remain in constant touch with respect to the evolving COVID-19 situation and the requirements emerging from it.