পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়
পৰ্যটন আৰু হস্পিটেলিটী খণ্ডৰ উদ্যোগ সন্থাৰ সৈতে পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ ভাৰ্চুৱেল সন্মিলন
04 APR 2020 5:07PM by PIB Guwahati
পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে শুকুৰবাৰে পৰ্যটন আৰু হস্পিটেলিটী খণ্ডৰ উদ্যোগ সন্থাৰ সৈতে এক ভাৰ্চুৱেল বৈঠকত মিলিত হয়৷ পৰ্যটন সচিব শ্ৰী যোগেন্দ্ৰ ত্ৰিপাঠীৰ নেতৃত্বত আয়োজিত এই বৈঠকত মন্ত্ৰালয়ৰ জেষ্ঠ বিষয়ববীয়া সকল উপস্থিত থাকে৷ ৰিমোট কনফাৰেন্সিঙৰ মাধ্যমেৰে বৈঠকত অংশ লোৱা সন্থাৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ ভিতৰত আছিল এফএআইটিএইচ; যি হ’ল চিআইআই, এফআইচিচিআই, পিএইচডিচিচিআই আৰু আইএমএআইৰ দৰে ৯ সন্থাৰ মাতৃস্বৰূপ৷
ক’ভিড-১৯ৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা সংকটৰ পৰা পৰ্যটন আৰু হস্পিটেলিটী খণ্ডক উদ্ধাৰ কৰিবলৈ উদ্যোগ খণ্ডই কেইবাটাও ধাৰণা আৰু পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়৷ মন্ত্ৰালয়ে এই বিষয়ত উদ্বিগ্নতা প্ৰকাশ কৰে আৰু সন্থাক আশ্বাস দিয়ে যে এই সংকটৰ সময়ত চৰকাৰ সম্পূৰ্ণৰূপে তেওঁলোকৰ সৈতে আছে আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে এই দিশত কাম কৰি আছে৷
মন্ত্ৰালয়ে লকডাউনৰ সময়ছোৱাত জনসাধাৰণক ঘৰৰ ভিতৰত নিৰাপদে থকাৰ প্ৰয়োজন সন্দৰ্ভত আৰু সমগ্ৰ বিশ্বলৈ স্বাভাৱিক পৰিস্থিতি উভতি আহিলে ভ্ৰমণৰ বাবে সকলোকে সাজু কৰি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত ছ’চিয়েল মিডিয়াত সজাগতা সৃষ্টি কৰিছে৷

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism holds a virtual conference with the Industry associations of Tourism and Hospitality sector
04 APR 2020 5:07PM by PIB Delhi
The Ministry of Tourism held a virtual conference with the Industry associations of Tourism and Hospitality sector on Friday. The VC was led by the Secretary Tourism, Shri Yogendra Tripathi along with senior officials of the Ministry. The Associations represented through remote conferencing were FAITH, which is the mother of 9 bodies, the CII, FICCI, PHDCCI and IMAI.
The industry put forth a number of ideas and suggestions for tiding over the crisis created by COVID-19 in the sector of tourism and hospitality. The Ministry on its part shared the concerns and also assured the associations that the government was very much with them in this grim hour and that the Ministry would work towards the suggestions put forth. There would be a lot of thrust on promoting domestic tourism was a common takeaway.
The Ministry is using its social handles to create awareness of the need to stay at home safe in the period of lockdown and prepare to travel once the world opens up.
In the meantime the course modules of the Institutes of Hotel Management are being held online and faculty and students are using technology to remain abreast with their course curriculum.