PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
03 APR 2020 7:20PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Text Box: • As of now, 2301 confirmed cases and 56 deaths have been reported. Health Minister appeals to patients & their families, not to create hurdles in the work of doctors and other health workers.• Prime Minister urges people to light candles, Diyas on 5th April 9 p.m. for 9 minutes in a show of solidarity• President and Vice President hold discussions with the Governors, LGs and Administrators of States/UTs on Covid-19 response• Direct cash transfer to women PMJDY accountholders for April, 2020Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 2301 confirmed cases and 56 deaths have been reported. 156 persons have been cured/discharged from the hospitals after recovery. HFW Minister has appealed to the patients and their families, not to create hurdles in the work of doctors and other health workers. He also expressed concern on the misbehaviour towards frontline workers across the country. Ministry of Health and Family Welfare has also issued an advisory to all the States/UTs for human resource management for COVID-19.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610749
PM addresses the nation
Prime Minister, in his address today said that amid the nationwide lockdown to fight coronavirus, no one should feel alone.He urged people across India to switch off their lights and hold candles, lamps and mobile flashlights at 9 pm on Sunday, April 5, for 9 minutes in a nationwide show of solidarity amid a lockdown to fight coronavirus.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610559
PM interacts with Sportspersons
Prime Minister asks Sportspersons to include five points in their message to people: ‘sankalp’ to fight the pandemic, ‘sanyam’ to follow social distancing, ‘sakaratmakta’ to maintain positivity, ‘samman’ to respect the frontline soldiers in this battle including the medical fraternity, the police personnel etc and ‘sahyog’ through contribution to PM-CARES fund.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610612
President and Vice President Hold Discussions with Governors, LGs and Administrators on COVID-19 Response
Affirming that people of the country have set an example by showing exemplary courage, discipline and solidarity in the fight against Covid-19 pandemic, President Shri Ram NathKovind has expressed concern over two incidents - gathering of migrant workers in AnandVihar and congregation of TablighiJamaat in Nizamuddin, that caused a setback to the efforts..https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610707
Vice President urges Governors/ Lt. Governors to advice religious leaders to not hold any congregations/ functions
Vice President, Shri M Venkaiah Naidu has called upon the Governors and Lt. Governors of States and Union Territories to motivate spiritual and religious leaders to advice their followers to not hold any congregations and observe social distancing norms to prevent the transmission of COVID-19. He also wanted them to focus on the arrangements made to ensure harvesting, storage and procurement of the agriculture produce in their respective States.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610629
Direct cash transfer to women PMJDY account holders
Ministry of Rural Development has released the lump sum amounts @ Rs. 500/- per woman to PMJDY accountholders for April 2020 under the PM GaribKalyan Package, on 2nd April 2020.In order to maintain social distancing and orderly withdrawal of money by beneficiaries, banks have been directed to stagger the arrival of account-holders at branches for withdrawal of money.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610606
MHA blacklists 960 foreigners, present in India on tourist visas, for their involvement in TablighiJamaat activities; necessary legal action to be taken
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610456
MHA issues an Addendum to lay down SOPs for transit of foreigners stranded in India and release of quarantined persons after being tested COVID-19 negative
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610509
Dr. Harsh Vardhan visits Dr. RML and Safdarjung Hospitals to personally take stock of preparedness to overcome COVID-19; also interacts with patients
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610703
No dearth of medical supplies across the country to fight COVID-19
Union Minister for Chemical and Fertilizers has said that there is no dearth of medical supplies across the country to fight COVID-19 outbreak.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610688
Armed Forces working hand-in-hand with civilian authorities in fight against COVID-19
Armed Forces are running six quarantine facilities at Mumbai, Jaisalmer, Jodhpur, Hindon, Manesar and Chennai. 1737 persons have been handled at these centres, of which 403 have been released so far. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610577
FCI ensures uninterrupted food grain supplies across the country during the lockdown due to COVID-19 outbreak
69 rail rakes loaded today, total 477 rakes moved carrying about 13.36 LMT food grains since lockdown began on 24th March.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610732
ShriDharmendraPradhan interacts with DNOs about distribution of LPG cylinders, and supply of free cylinders to the PMUY beneficiaries
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610740
Agriculture Minister launches new features of e-NAM platform
Agriculture Minister has launched new features of National Agriculture Market (e-NAM) Platform to strengthen agriculture marketing by farmers which will reduce their need to physically come to wholesale mandis for selling their harvested produce, at a time when there is critical need to decongest mandis to effectively fight against COVID-19.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610454
DRDO develops equipment for effective sanitisation of public spaces
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610736
ShriPiyushGoyal holds videoconference with Start-up stakeholders
Commerce & Industry Minister held a meeting with the stakeholders of Start-up ecosystem, to assess the impact of COVID-19 and lockdown on them, and solve their problems.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610453
DRDO develops bio suit with seam sealing glue to keep health professionals fighting COVID-19 safehttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610429
Exemption to Specific Services related from Lockdown Restrictions
On the issue of exemption of specific services during the lockdown, the Home Secretary has written to States specifying the details of such services, including direct marketing of agricultural produce, food & nutrition support to children, women, lactating mothers by Anganwadi workers, and medical services & drug manufacturing under AYUSH category. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610513
Railways ramps up in in-house production of masks and sanitizers
Till 1st April 2020 Indian Railways has produced total 287704 nos. of masks and 25806 liters of sanitizer in its Zonal Railways, Production Units and PSUs.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610695
DST sets up rapid response centre at SINE, IIT Bombay to combat COVID-19
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610716
India Watches DD, India Fights Corona
With the re-broadcast of old iconic serials on DD National and DD Bharati during the lockdown, Doordarshan has again reinforced its position in the heart of Indians as the National Broadcaster. . https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610446
Telephone Conversation between PM & His Royal Highness the Prince of Wales
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation with His Royal Highness The Prince of Wales.The two dignitaries discussed the ongoing COVID-19 pandemic. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610479
Telephone Conversation between PM and the Federal Chancellor of Germany
Prime Minister had a telephone conversation with Her Excellency Dr. Angela Merkel, Federal Chancellor of Germany. The two leaders discussed the ongoing COVID-19 pandemic, situation in their respective countries, & importance of international collaboration for fighting the health crisis. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610467
DST-SERB announces first set of approved projects to combat CoVID-19 & related respiratory infectionshttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610399
Ministry of Tourism regularly ensuring circulation of all health related and other advisories and guidelines issued by Government to tourists and tourism industry
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610611
Power & Renewable Energy sector PSUs contributing Rs. 925 Cr. To PM CARES fund; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610671
Indian Railways has geared up its entire machinery in a big way to take comprehensive measures on prevention of COVID-19 virus infection.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610692
Ministry of HRD writes to UGC, AICTE, NCTE, NIOS, NCERT and KVS how to stay safe amid COVID-19 threat; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610657
North Eastern Region's international border (Approx 5500 km) has been effectively closed to enforce lockdown: DrJitendra Singh
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610672
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ପର୍କରେ ଦୈନିକ ପିଆଇବି ବୁଲେଟିନ
03 APR 2020 7:20PM by PIB Bhubaneswar
ତାରିଖ : 03.04.2020
(ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ପିଆଇବି ପକ୍ଷରୁ ଜାରି ହୋଇଥିବା ପ୍ରେସ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଏବଂ ଫ୍ୟାକ୍ଟ ଚେକ ତଥ୍ୟ)
- ଏକତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ଲାଗି ଏପ୍ରିଲ 5 ତାରିଖ ରାତି 9ଟା ସମୟରେ 9 ମିନିଟ ପାଇଁ କ୍ୟାଣ୍ଡେଲ, ଦୀପ ଜଳାଇବା ଲାଗି ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିବେଦନ
- ଏପ୍ରିଲ, 2020 ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜନଧନ ଯୋଜନାର ମହିଳା ଆକାଉଣ୍ଟଧାରୀଙ୍କ ଖାତାକୁ ସିଧାସଳଖ ଅର୍ଥରାଶି ହସ୍ତାନ୍ତର
- ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା 2301 ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 56 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି। ଡାକ୍ତର ଓ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟରେ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି ନକରିବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡ. ହର୍ଷ ବର୍ଦ୍ଧନ ରୋଗୀ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସମ୍ପର୍କୀୟମାନଙ୍କୁ ନିବେଦନ
- କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶର ରାଜ୍ୟପାଳ ଓ ଉପରାଜ୍ୟପାଳଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କଲେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଓ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି
ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 2301 ଜଣ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 56 ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି। 156 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିବା ପରେ ଡାକ୍ତରଖାନାରୁ ଛାଡ଼ ପାଇଛନ୍ତି। ଡାକ୍ତର ଓ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟରେ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି ନକରିବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ରୋଗୀ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସମ୍ପର୍କୀୟମାନଙ୍କୁ ନିବେଦନ କରିଥିଲେ। ଦେଶର ଅଗ୍ରଣୀ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀଙ୍କ ପ୍ରତି ଦୁର୍ବ୍ୟବହାର କରାଯାଉଥିବା ନେଇ ସେ ଚିନ୍ତାବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ। କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ମାନବ ସମ୍ବଳ ପରିଚାଳନା ନିମନ୍ତେ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ପ୍ରଦେଶଗୁଡ଼ିକ ଲାଗି ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଜାରି କରାଯାଇଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610749
ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ବୋଧନ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଆଜି ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ କୋଭିଡ-19 ଭୂତାଣୁ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ପାଇଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଲକଡାଉନ ମଧ୍ୟରେ କେହି ଏକାକୀ ଅନୁଭବ କରିବା ଅନୁଚିତ। ସେ ସମଗ୍ର ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରି କହିଥିଲେ ଯେ କରୋନା ଭୂତାଣୁ ବିରୋଧୀ ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଏପ୍ରିଲ ୫, ରବିବାର ଦିନ ନିଜ ଘର ଲାଇଟ ବନ୍ଦ କରି କିଛି ସମୟ ପାଇଁ କ୍ୟାଣ୍ଡେଲ, ଲ୍ୟାମ୍ପ, ମୋବାଇଲ ଫ୍ଲାଶ ଲାଇଟ ଜଳାଇ ଏକତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610559
କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କ୍ରୀଡ଼ାବିତମାନଙ୍କୁ କହିଥିଲେ ଯେ ସେମାନେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଦେଉଥିବା ବାର୍ତ୍ତାରେ ୫ଟି ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତୁ : ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ପାଇଁ ‘ସଂକଳ୍ପ’, ସାମାଜିକ ଦୂରତା ପାଳନ ପାଇଁ ‘ସଂଯମ’, ‘ସକାରତ୍ମକତା’ ବଜାୟ ରଖିବା, ଡାକ୍ତରୀ ପେସାଦାର, ପୋଲିସଙ୍କ ସମେତ ଆଗଧାଡ଼ିରେ ରହି କରୋନା ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ କରୁଥିବା କର୍ମକର୍ତ୍ତାଙ୍କୁ ‘ସମ୍ମାନ’, ଏବଂ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠିରେ ସହଯୋଗ ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610612
ରାଜ୍ୟପାଳ ଓ ଉପରାଜ୍ୟପାଳଙ୍କ ସହିତ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଏବଂ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଆଲୋଚନା
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ମୁକାବିଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦେଶବାସୀ ସାହସ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ଏକତାର ଉଦାହରଣ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଛନ୍ତି ବୋଲି ମତବ୍ୟକ୍ତ କରି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମ ନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଦୁଇଟି ଘଟଣା ଉପରେ ଚିନ୍ତା ପ୍ରକଟ କରିଥିଲେ। ଆନନ୍ଦ ବିହାରରେ ପ୍ରବାସୀ ଶ୍ରମିକ ଏକଜୁଟ ହେବା ଏବଂ ନିଜାମୁଦ୍ଦିନରେ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ ସମାବେଶ ଆୟୋଜନ କରାଯିବା ଫଳରେ ମୁକାବିଲା ପ୍ରୟାସ ପ୍ରତି ଏକ ଝଟକା ଲାଗିଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610707
ଧାର୍ମିକ ସମାବେଶ ଆୟୋଜନ ନକରିବା ଲାଗି ଧର୍ମଗୁରୁମାନଙ୍କୁ ନିବେଦନ କରିବା ନିମନ୍ତେ କହିବାକୁ ରାଜ୍ୟପାଳ ଓ ଉପରାଜ୍ୟପାଳଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଲେ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି
ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଏମ. ଭେଙ୍କେୟା ନାଇଡୁ ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶର ରାଜ୍ୟପାଳ ଓ ଉପରାଜ୍ୟପାଳମାନଙ୍କ ସହିତ କଥା ହୋଇ ସେମାନଙ୍କ ରାଜ୍ୟର ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଏବଂ ଧାର୍ମିକ ନେତାମାନଙ୍କ ସହିତ ଯୋଗାଯୋଗ କରି କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଲାଗି କୌଣସି ପ୍ରକାରର ଧାର୍ମିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଓ ସମାବେଶ ଆୟୋଜନ ନକରିବା ଏବଂ ସାମାଜିକ ଦୂରତା ରକ୍ଷା କରିବା ନିମନ୍ତେ ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରେରିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି। ସେ ମଧ୍ୟ ସୂଚାରୁ ରୂପେ କୃଷି କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପାଦନ କରିବା, କୃଷିଜାତ ଉତ୍ପାଦର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ କ୍ରୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବାରୋପ କରିବା ଲାଗି ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610629
ମହିଳା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜନଧନ ଆକାଉଣ୍ଟଧାରୀଙ୍କୁ ସିଧାସଳଖ ନଗଦ ହସ୍ତାନ୍ତର
2 ଏପ୍ରିଲ, 2020ରେ ଗ୍ରାମୀଣ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣ ପ୍ୟାକେଜ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଏପ୍ରିଲ 2020 ପାଇଁ ମହିଳା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜନଧନ ଆକାଉଣ୍ଟଧାରୀମାନଙ୍କୁ 500 ଟଙ୍କା ଲେଖାଏଁ ଅର୍ଥରାଶି ଜାରି କରିଛନ୍ତି। ହିତାଧିକାରୀମାନେ ସାମାଜିକ ଦୂରତା ରକ୍ଷା କରିବା ଏବଂ ବ୍ୟବସ୍ଥିତ ଢଙ୍ଗରେ ଟଙ୍କା ଉଠାଇବା ଲାଗି, ବ୍ୟାଙ୍କ ଶାଖାରେ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଭିଡ଼ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରିବା ଲାଗି ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610606
ତବ୍ଲିଗ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପରେ ସମ୍ପୃକ୍ତି କାରଣରୁ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଭିସାରେ ଆସିଥିବା ୯୬୦ ଜଣ ବିଦେଶୀଙ୍କୁ କଳା ତାଲିକାଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି; ସେମାନଙ୍କ ବିରୋଧରେ ଆବଶ୍ୟକ ଆଇନଗତ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610456
ଭାରତରେ ଅଟକି ରହିଥିବା ବିଦେଶୀଙ୍କ ଯାତାୟାତ ପାଇଁ ଏସଓପି ଜାରି କରିବା ନିମନ୍ତେ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏକ ପରିଶିଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି ଏବଂ କୋଭିଡ-19 ନେଗେଟିଭ ରିପୋର୍ଟ ଆସିବା ପରେ ସଙ୍ଗରୋଧରେ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଛଡ଼ାଯିବ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610509
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମୀକ୍ଷା କରିବା ଲାଗି ଡ. ରାମ ମନୋହର ଲୋହିଆ ଏବଂ ସଫଦରଜଙ୍ଗ ହସ୍ପିଟାଲ ପରିଦର୍ଶନ କଲେ ଡ. ହର୍ଷବର୍ଦ୍ଧନ; ରୋଗୀଙ୍କ ସହିତ କଲେ ଆଲୋଚନା
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610703
ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଲାଗି ଚିକିତ୍ସା ସରଞ୍ଜାମର ଅଭାବ ନାହିଁ
କେନ୍ଦ୍ର ସାର ଓ ରସାୟନ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣକୁ ପ୍ରତିହତ କରିବା ଲାଗି ସାରା ଦେଶରେ ଚିକିତ୍ସା ସରଞ୍ଜାମର କୌଣସି ଅଭାବ ନାହିଁ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610688
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଦିଗରେ ପ୍ରଶାସନିକ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କ ସହିତ କାନ୍ଧ ସହ କାନ୍ଧ ମିଳାଇ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ସଶସ୍ତ୍ର ସେନାବାହିନୀ
ମୁମ୍ବାଇ, ଜୈଶାଲମେର, ଯୋଥପୁର, ହିନ୍ଦନ, ମାନେସାର ଓ ଚେନ୍ନାଇରେ ସେନାବାହିନୀ ପକ୍ଷରୁ 6ଟି ସଙ୍ଗରୋଧ କେନ୍ଦ୍ର ପରିଚାଳିତ ହେଉଛି। ଏସବୁ କେନ୍ଦ୍ରରେ 1737 ଜଣଙ୍କୁ ରଖାଯାଇଛି, ଏମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 403 ଜଣଙ୍କୁ ଛାଡ଼ି ଦିଆଯାଇଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610577
କୋଭିଡ-19 କାରଣରୁ ଲକଡାଉନ ସ୍ଥିତିରେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବାଧାମୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟଶସ୍ୟ ଯୋଗାଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କଲା ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ନିଗମ
ଆଜି 69ଟି ରେଳ ରେକ ଲୋଡ କରାଯାଇଛି, ୨୪ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ଲକଡାଉନ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ମୋଟ 477 ରେକରେ 13.36 ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ ଖାଦ୍ୟଶସ୍ୟ ପରିବହନ ହୋଇଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610732
ଏଲପିଜି ସିଲିଣ୍ଡର ଯୋଗାଣ ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଜ୍ଜ୍ବଳା ଯୋଜନାର ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ମାଗଣା ସିଲିଣ୍ଡର ଯୋଗାଣ ସମ୍ପର୍କରେ ଡିଏନଓମାନଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କଲେ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610740
ଇ-ନାମ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ନୂଆ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟର ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ କୃଷି ମନ୍ତ୍ରୀ
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଲାଗି ଫସଲ ମଣ୍ଡିରେ ଭିଡ଼ ଦୂର କରିବାର ଜରୁରି ଆବଶ୍ୟକତା ଦେଖାଦେଇଛି। ତେଣୁ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ କୃଷିଜାତ ଉତ୍ପାଦ ବିକ୍ରୟ ଲାଗି ବାରମ୍ବାର ଯେପରି ମଣ୍ଡିକୁ ଆସିବାକୁ ନପଡ଼ିବ ସେହି ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଜାତୀୟ କୃଷି ବଜାର (ଇ-ନାମ)ରେ ଏକ ନୂତନ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟକୁ କୃଷି ମନ୍ତ୍ରୀ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ଯାହା କୃଷି ବିପଣନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610403
ସର୍ବସାଧାରଣ ସ୍ଥାନରେ ପ୍ରଭାବୀ ବିଶୋଧନ ପାଇଁ ସରଞ୍ଜାମ ବିକଶିତ କଲା ଡିଆରଡିଓ
ଶ୍ରୀ ପୀୟୂଷ ଗୋୟଲଙ୍କ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଅଂଶୀଦାରଙ୍କ ସହିତ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ
ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଉଦ୍ୟୋଗ ମନ୍ତ୍ରୀ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ସହିତ ଏକ ବୈଠକ ଆୟୋଜନ କରିଥିଲେ, ସେମାନଙ୍କ କାରବାର ଉପରେ କୋଭିଡ-19 ଏବଂ ଲକଡାଉନର ପ୍ରଭାବ ଅନୁଧ୍ୟାନ କରିବା ସହ ସେମାନଙ୍କ ସମସ୍ୟା ସମ୍ପର୍କରେ ପଚାରିବୁଝିଥିଲେ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610453
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ସମୟରେ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ଲାଗି ସିମ ସିଲିଂ ଗ୍ଲୁ ସହିତ ବାୟୋ ସୁଟ ବିକଶିତ କଲା ଡିଆରଡିଓ
ନିଜସ୍ବ ସୁବିଧାରେ ମାସ୍କ ଓ ସାନିଟାଇଜର ଉତ୍ପାଦନ ତ୍ବରାନ୍ବିତ କଲା ରେଳପଥ
ଏପ୍ରିଲ 1, 2020 ସୁଦ୍ଧା ଭାରତୀୟ ରେଳପଥ ମୋଟ 287704 ସଂଖ୍ୟକ ମାସ୍କ ଏବଂ 25806 ଲିଟର ସାନିଟାଇଜର କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ରେଳପଥ ଉତ୍ପାଦନ ୟୁନିଟ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ ଗୁଡ଼ିକରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିସାରିଛି।
ଲକଡାଉନ କଟକଣାରୁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ସେବାକୁ ବାଦ ଦିଆଗଲା
ଲକଡାଉନରୁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ସେବାକୁ ବାଦ ଦେବା ଲାଗି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ସଚିବ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ପତ୍ର ଲେଖି ଅବଗତ କରିଛନ୍ତି। ଏସବୁ ସେବା ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି କୃଷି ଉତ୍ପାଦର ସିଧାସଳଖ ବିପଣନ, ଶିଶୁ, ମହିଳା, ସ୍ତନ୍ୟପାନ କରାଉଥିବା ମହିଳାଙ୍କୁ ଅଙ୍ଗନବାଡ଼ି କର୍ମୀଙ୍କ ଦ୍ବାରା ଦିଆଯାଉଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଓ ପୋଷକ ସହାୟତା ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ସେବା ଓ ଆୟୁଷ ବର୍ଗ ଅଧୀନରେ ଔଷଧ ଉତ୍ପାଦନ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610513
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଲାଗି ଏସଆଇଏନଇ, ଆଇଆଇଟି ବମ୍ବେ ଠାରେ ତ୍ବରିତ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କଲା ଡିଏସଟି
ଭାରତ ଦେଖୁଛି ଡିଡି, କରୁଛି କରୋନା ମୁକାବିଲା
ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଡିଡି ନାସନାଲ ଓ ଡିଡି ଭାରତୀରେ ଲୋକପ୍ରିୟ ଧାରାବାହିକ ପୁନଃ ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବା ଫଳରେ ଦୂରଦର୍ଶନ ପୁଣିଥରେ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ପ୍ରସାରଣ ସେବା ଭାବେ ଭାରତବାସୀଙ୍କ ହୃଦୟରେ ନିଜର ସ୍ଥାନକୁ ପକ୍କା କରିଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610446
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ମହାମହିମ ୱେଲ୍ସର ଯୁବରାଜଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମହାମହିମ ୱେଲ୍ସର ଯୁବରାଜଙ୍କ ସହିତ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଦୁଇ ମହାମହିମଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବର୍ତ୍ତମାନର କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610479
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଜର୍ମାନୀ ଚାନ୍ସେଲରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା
ଜର୍ମାନୀର ଚାନ୍ସେଲର ମହାମହିମ ଡ. ଆଞ୍ଜେଲା ମର୍କେଲଙ୍କ ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରିଛନ୍ତି। ଦୁଇ ନେତା ବର୍ତ୍ତମାନର କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ, ସେମାନଙ୍କ ଦେଶରେ ଏହାର ପରିସ୍ଥିତି, ଏବଂ ଏହି ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ସଂକଟର ମୁକାବିଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସହଯୋଗର ଗୁରୁତ୍ବ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610467
କୋଭିଡ-19 ଏବଂ ତତସଂକ୍ରାନ୍ତ ଶ୍ବାସକ୍ରିୟା ଜନିତ ସଂକ୍ରମଣର ପ୍ରତିହତ କରିବା ଲାଗି ଡିଏସଟି-ଏସଇଆରବି ପକ୍ଷରୁ ଏହାର ପ୍ରଥମ ସେଟର ଅନୁମୋଦିତ ପ୍ରକଳ୍ପ ଘୋଷଣା
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610399
ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଉଦ୍ୟୋଗ ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଜାରି କରାଯାଉଥିବା ସମସ୍ତ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଏବଂ ଗାଇଡଲାଇନର ନିୟମିତ ପ୍ରସାର ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610611
ଶକ୍ତି ଓ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରର ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ ପକ୍ଷରୁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠିକୁ 925 କୋଟି ଟଙ୍କା ଦାନ
କୋଭିଡ-19 ଭୂତାଣୁ ସଂକ୍ରମଣ ନିରାକରଣ ପାଇଁ ବିସ୍ତୃତ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ନିଜର ସମସ୍ତ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ନିୟୋଜିତ କଲା ଭାରତୀୟ ରେଳପଥ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣ ସମୟରେ କିଭଳି ସୁରକ୍ଷିତ ରହିହେବ ସେ ସମ୍ପର୍କରେ ଲିଖିତ ଭାବେ ୟୁଜିସି, ଏଆଇସିଟିଇ, ଏନସିଟିଇ, ଏନଆଇଓଏସ, ଏନସିଇଆରଟି ଏବଂ କେଭିଏସକୁ ସୂଚିତ କଲା ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ;
ଲକଡାଉନକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ଲାଗି ଉତ୍ତର ପୂର୍ବ କ୍ଷେତ୍ରର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୀମା (ପାଖାପାଖି 5500 କିମି)କୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ବନ୍ଦ କରାଯାଇଛି : ଡ. ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂ